Ghid de călătorie pentru Maldive

0 Comments

Încerci cumva să planifici o călătorie de vis și te întrebi ce să pregătești pentru o călătorie în Maldive? Ia niște notițe care cu siguranță o să-ți prindă bine! Atolii de corali răspândiți peste Oceanul Indian sunt o evadare atrăgătoare, cu plaje cu nisip alb, apă turcoaz și vreme tropicală – cui nu-i sună bine? Apa găzduiește și o abundență de vieți marine diverse, iar practicanții de snorkeling se pot bucura în întâlnirile apropiate cu razele, rechinii, balenele și un număr amețitor de pești. 

Cu aproape 1190 de insule vulcanice și de corali răspândite peste Oceanul Indian, Maldive a fost mult timp considerată una dintre cele mai populare escapade romantice pentru a te bucura de un farmec tropical, datorită apelor sale cristaline, sub care pândesc bancul de pești, raze și rechini. 

Când să mergi în Maldive?

Începând cu noiembrie, până în aprilie este sezonul de vârf al vacanței în Maldive, datorită vremii excelente, cu soare nesfârșit. Așadar, din noiembrie până în aprilie este perioada în care îți poți alege cel mai bun moment pentru a vizita Maldive.

Când plănuiești să vizitezi Maldive, trebuie să înțelegi clima de acolo, astfel încât să poți avea o excursie memorabilă acolo. De obicei, turiștilor le place să meargă în luna decembrie, iar valul de vizitatori continuă până în luna martie. Maldivele au o vreme perfectă și ideală pentru vacanțele la plajă, cu o temperatură medie de 32°C.

Informații utile

Limba 

Limba oficială și cea mai comună a Maldivelor, Dhivehi sau limba Maldivei, a fost influențată de diferite limbi precum arabă, franceză, persană, portugheză, hindustani și engleză. 

Engleza este a doua cea mai populară limbă din Maldive, folosită pe scară largă în sectoarele educației, comerțului și turismului. Deoarece limba engleză este vorbită pe scară largă de către localnici și cei din sectorul turismului, limba nu va fi o problemă majoră aici, dar va fi mereu apreciat efortul de a învăța câteva cuvinte sau propoziții care să te ajute acolo.

Moneda

Moneda din Maldive este Rufiyaa din Maldive, dar, ca să-ți fie și mai ușor, vei descoperi că dolarii sunt acceptați aproape peste tot, iar majoritatea prețurilor sunt în dolari, cu excepția cazului în care te afli pe insulele locale. Poți plăti cu un card de credit în orice stațiune, dar nu strica să ai și numerar la tine, de exemplu pentru bacșiș.

Bacșișul

Bacșișul nu este o practică convențională în Maldive, prin urmare, nu este ceva obligatoriu. De obicei, în Maldive, 10% se percepe în plus ca taxă de serviciu, iar peste aceasta, nu este necesar să dai bacșiș în Maldive. Dacă vrei totuși să lași un bacșiș, o poți face cu generozitate și, desigur că este mereu apreciat. 

Evită să vizitezi în preajma Ramadanului

Ramadanul este a noua lună a calendarului islamic, care este de obicei respectată de musulmanii din întreaga lume ca o lună de post, rugăciune, reflecție și comunitate. În fiecare an, acest lucru are loc timp de o lună întreagă.  De aceea, poate vei prefera să programezi călătoria în așa fel încât să eviți Ramadanul.

Mulți angajați ai hotelului vor fi plecați la întâlniri de familie, disponibilitatea alimentelor în timpul zilei poate reprezenta o provocare, magazinele se vor închide și nu veți putea cumpăra carne de porc sau alcool. Cel mai bine este să te uiți în sus când Ramadanul este anul în care îl vizitezi. Dacă tot vizitați în jurul acestei ore, contactați opțiunea de cazare pentru a vedea cum vă poate afecta călătoria.

Poți bea alcool în Maldive?

Fiind o națiune islamică, există o restricție privind consumul de alcool la nivel local. Dar stațiunile au de obicei licență de a vinde alcool. Acesta este unul dintre sfaturile esențiale de călătorie în Maldive pentru oamenii care vizitează insula pentru prima dată.

Costumele de baie nu sunt permise peste tot

Încercă să nu ignori cultura conservatoare a Maldivelor, care este încă răspândită în insulele locale. Practică modestia și poartă bikini sau îmbrăcăminte mulată numai atunci când te afli pe insulele stațiunii. Pe insulele locale, există câteva „plaje cu bikini”, care sunt special destinate turiștilor, dar acestea nu vor fi „apreciate” peste tot. 

Ce să faci în Maldive?

Scuba Diving la Maaya Thila

Dacă te întrebi ce să faci în Maldive, atunci cu siguranță trebuie să știi despre frumusețea oceanică uimitoare care înconjoară micul golf Maaya Thila.

Protejat de Legea conservării marine, podeaua oceanică de pe coasta Maldivei din Maaya Thila găzduiește unele dintre cele mai uimitoare vieți marine, care pot fi experimentate doar dacă decizi să te aventurezi spre asta. Snappers, Angel Fish, Tunes deoparte, peșterile care înconjoară golful de corali și Grey Reef Shark sunt cele mai exclusiviste două obiective pe care nu le puteți rata când faceți scufundări la Maaya Thila.

Croaziera la apus

Dacă vrei să experimentezi adevărata frumusețe a insulelor curate ale arhipelagului, una dintre cele mai recomandate activități este o croazieră la apus.

Bucură-te de priveliștile fascinante ale apusului în timp ce navighezi pe apele senine. Pe lângă priveliștile panoramice ale naturii, poți avea și ocazia de a observa niște delfini adorabili în timp ce te bucuri de croazieră.

Vizitează Plaja strălucitoare de pe Insula Vaadhoo

Lasă ziua obișnuită la plaja și vizitează „Marea Stelelor” de pe Insula Vaadhoo. Apele mării de aici par să strălucească incredibil sub lumina lunii.

Acest fenomen este cunoscut sub numele de bioluminiscență, care este prezentat de planctonurile microscopice care plutesc liber ale oceanului, ca tehnică de apărare atunci când sunt atacați de pești. Datorită fenomenelor de bioluminiscență ale mării, apa apare albastră și strălucitoare. 

Stai într-un bungalou deasupra apei

Bucură-te de un sejur liniștit deasupra apei la renumita stațiune Six Senses din atolul Laamu și pierde-te în fața imaginilor panoramice ale vegetației luxuriante și ale apelor albastre din jurul tău.

Poți alege dintr-o gamă largă de opțiuni de cazare deasupra apei la Six Senses, inclusiv Vila Lagoon Water, Ocean Water Villa, Ocean Water Villa with Pool, Laamu Water Villa, Sunset Laamu Water Villa și multe altele.

Surfing în Maldive

Cunoscută ca una dintre cele mai bune destinații de surfing din lume, Maldive are un avantaj geografic adecvat, care permite o șansă de surfing pe tot parcursul anului, în special în jurul atolului Male, atolilor central și sudic.

Surfingul este unul dintre cele mai îndrăgite sporturi nautice, cu toate acestea, nu orice masă de uscat orientată spre ocean este ideală pentru surfing. Valurile gigantice care se învârt la momentul optim pentru a oferi acel interval de timp demn de clic pentru a face surf, face din Maldive una dintre cele mai preferate destinații de surfing din întreaga lume.

Explorează insula-capitală Male

Dacă plănuiești o excursie în Maldive, nu uita să faci o vizită pe insula capitală, Male. În timp ce te afli în Male, explorează clădirile de patrimoniu, muzeele interesante, parcurile uluitoare și plajele curate. De asemenea, poți alege să te plimbați pe străzile strălucitoare și să savurezi mâncărurile locale și să cumperi suveniruri de la piețele deschise, pline de culoare și pline de viață.

Unele dintre atracțiile de top de explorat în turul tău la Male includ Moscheea Veche de Vineri, Muzeul Național, Piața Locală Male, Parcul Sultan, Plaja Artificială și Monumentul Tsunami. De asemenea, poți încerca multe activități acvatice palpitante în Male, cum ar fi snorkeling și tururi submarine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Revelioane Exotice

0 Comments

Ganditi-va cum ar fi sa sarbatoriti trecerea intr-un nou an…