Cum să-ți planifici o excursie în Egipt

0 Comments

Dacă ceea ce îți dorești tu acum este o vacanță plină de istorie si de posibilități de explorare a diferitor zone, ai ghicit, la Egipt ne gândeam și noi pentru tine. Egiptul este și mai fascinant pentru cei care sunt interesați de istoria lui, care, de altfel este fascinantă. 

Egiptul găzduiește faimoasele Piramide din Giza, dar și multe temple incredibile și istorie în fiecare zonă a țării. În plus, mâncarea din Egipt este unică în țară și trebuie încercată. Desigur, aici găsești și râul Nil –  o altă atracție turistică faimoasă și râu emblematic cunoscut în întreaga lume. Este o atracție datorită a ce oferă, și nu morții de pe Nil, care a oferit atenție de altfel.

Când să mergi în Egipt

Egiptul are o climă mai variată decât își dau seama majoritatea călătorilor și într-adevăr cel mai bun moment pentru a merge este primăvara sau toamna, astfel încât locurile fierbinți să nu fie prea arzătoare și locurile mai reci să nu înghețe.

Vizitarea Egiptului primăvara este cel mai bun moment pentru a vizita țara. Vremea este caldă, dar plăcută, atracțiile nu sunt prea aglomerate și prețurile sunt puțin mai mici.

Evită vizitarea în timpul Ramadanului și în lunile iunie și august – temperatura din Egipt în timpul verii este prea caldă pentru a vedea atracțiile în mod corespunzător, cu temperaturi ridicate de aproximativ 40°C, dar pot ajunge și la 50°C.

Sezonul turistic de vârf este considerat iarnă (decembrie până în februarie) și dacă ieși în afara sezonului te vei bucura și de prețuri mai ieftine la hotel. Sărbătorile religioase nu reprezintă un inconvenient prea mare pentru călători, deși luna de post Ramadan este cel mai bine evitată atunci când restaurantele sunt închise și alte ore de deschidere neregulate.

Bine de știut 

Limba 

Limba oficială a Egiptului este araba standard modernă, care este folosită în majoritatea documentelor scrise și a școlilor.

Araba standard modernă provine din araba clasică și are o gramatică și o sintaxă care au rămas în mare parte fixate încă din secolul al VII-lea. Cu toate acestea, unele elemente ale stilului și frazei sale s-au schimbat de-a lungul timpului, în anumite părți datorită influenței engleze și franceze.

În plus, egiptenii educați tind să vorbească engleza și/sau franceza ca a doua limbă. În Egipt sunt peste 3 milioane de vorbitori de franceză.

Moneda

Moneda din Egipt este lira egipteană. Ele sunt apoi împărțite în piaștri, asemănători cu cenți. Este bine de știut că egiptenii acceptă adesea și dolarul american. La momentul actual, 1 EGP valorează 0.18 RON, iar 1 RON valorează 5.33 EGP.

Apa 

Poți folosi apa de la robinet pentru a te spăla pe dinți, dar nu vei dori să o bei – este foarte plină de clor. În schimb, rămâneți la apă îmbuteliată, care este o alegere mult mai bună, pentru a te asigura că ai o vacanță plăcută.

Hidratarea 

Într-o notă similară, menține-te hidratat. Devine incredibil de cald în deșert, așa că asigură-te că bei multă apă și recomandăm să ai cu tine tablete cu electroliți pentru a oferi acel impuls suplimentar în timpul vizitei tale în Egipt.

Obținerea unei vize

O viză electronică pentru Egipt este un permis de intrare electronic pe care îl puteți solicita online cu doar șapte zile înainte de călătorie. Guvernul Egiptului îl emite țărilor eligibile.

O viză electronică egipteană vine cu două opțiuni: puteți alege fie un permis cu o singură intrare, fie un permis cu intrări multiple. Indiferent de ce ai alege, poți folosi atât în scop turistic, cât și în scop de afaceri.

Taxe pentru poze

Asigură-te că iei cu tine bani mărunți, mai ales când vizitezi atracțiile populare. Există multe oportunități de a face fotografii cu cămile sau în fața diferitelor temple, dar majoritatea proprietarilor de animale vor cere o plata dacă vrei să faci o fotografie.

Evită aglomerația

Dacă preferi să eviți aglomerația, poți vizita piramidele în a doua jumătate a zilei, când sunt mai puțin aglomerațe. Majoritatea turiștilor văd piramida și apoi se merg spre Khan el-Khalili și muzeul egiptean. Poți merge la muzeu după 11-12, când mulțimea de oameni a terminat de văzut această frumusețe.

Ce să vezi în Egipt

Dacă vrei cu adevărat o întâlnire cu tot Egiptul, ai nevoie de 2-4 săptămâni. Numai Cairo necesită aproximativ trei zile pentru a te bucura de câteva piramide, pentru a face o plimbare cu cămila, pentru a vizita câteva moschei și pentru a te bucura de miezul medieval al colțurilor și souk-urilor sale.

Piramidele din Giza, Cairo

Acesta este ultimul supraviețuitor dintre cele șapte minuni ale lumii antice și unul dintre cele mai faimoase repere din lume. Aceste memoriale pentru regii morți sunt încă la fel de incredibile și astăzi precum au fost atunci când au fost construite și nu trebuie ratate. 

Dacă sunteți în căutarea unei călătorii încântătoare și mistice pentru a vedea țara așa cum a fost menită să fie văzută, un tur de lux în Egipt vă va arăta întreaga țară minunată și vă va permite să explorați toate minunile nemuritoare pe care le are de oferit.

Valea Regilor, Luxor

Orașul Luxor găzduiește multe situri celebre, iar Valea Regilor este o vizită obligatorie în timpul petrecut în Egipt. O vizită la Luxor nu trebuie ratată și va necesita câteva zile pentru a vedea mormintele și templele magnifice, Valea Regilor și locul de odihnă al Regelui Tutankamon. Luxor este locul vechii așezări de la Teba și a fost capitala Egiptului în timpul Noului Regat.

Abu Simbel

Marele templu al lui Ramses II este un tip special de templu în Egipt. La intrare, poți găsi paznici colosali în picioare, în timp ce interiorul piramidei este decorat cu picturi murale impresionante.

Deșertul Alb

Această minune naturală este un loc ciudat și unic în Egipt. Sunt mici munți de cretă care ies din deșertul alb, creând un peisaj care arată aproape ca o imagine dintr-un film.

Alexandria

Acesta este orașul în stil european din Egipt, care este în același timp bogat în istorie. Orașul a fost fondat de către Alexandru cel Mare, a fost casa Cleopatrei și acum este un oraș pe litoral din vremuri trecute.

Oaza Siwa

Siwa este o oaza de liniste; un contrast masiv cu orașele pline de viață din Egipt. Cu plantații de palmieri, izvoare de apă și nesfârșite clădiri antice din cărămidă de noroi, există o mulțime de locuri pitorești în jurul orașului care pot fi explorate.

Cairo islamic

Cunoscut și ca Cairo istoric sau Cairo medieval, această zonă a orașului este plină de clădiri antice, care sunt presărate în jurul orașului cu ziduri. Alege să mergi la una dintre numeroasele moschei, altare, mausolee, ziduri, porți și piețe din zonă pentru a obține o perspectivă asupra Egiptului antic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts