Ce trebuie sa stii inainte sa mergi in Mauritius?

0 Comments

Mauritius este cu ușurință unul dintre cele mai frumoase locuri de pe această planetă și pe lista de dorințe a multor călători. Și ar fi păcat să nu fie. Diverse locații din Africa sunt din categoria destinațiilor must see, dar Mauritius este cu siguranță una dintre cele principale. 

Cu o populație de aproximativ 40.000 de oameni, insula este cunoscută pentru peisajele sale frumoase și apele din jur.

Restul insulelor au populații mici și se schimbă constant, pe măsură ce oceanul împinge nisipul insulelor, făcându-le nelocuibile din cauza schimbărilor constante.

Lucruri de știut înainte de a călători în Mauritius

Ai nevoie de viză pentru Mauritius?

Britanicii, australienii, americanii, sud-africanii, indienii, canadienii, cetățenii UE și alții nu au nevoie de viză pentru Mauritius.

Ia în considerare că reglementările și regulile se schimbă mereu pentru fiecare țară, așa că asigură-te că verifici înainte de a merge în Mauritius dacă ai nevoie de viză sau nu.

Limba în Mauritius

Atunci când vine vorba de limba oficială din Mauritius, engleza ar putea fi considerată ca fiind alegerea predominantă. Cu toate acestea, majoritatea vorbesc bine și franceza.

Moneda în Mauritius

Moneda națională în Mauritius este Rupia Mauritiana. Poți alege să mergi la un schimb valutar înainte de excursie sau poți alege să mergi și acolo. Noi îți recomandăm să o faci înainte, și să te asiguri că ai atât bani pe un card, dar și niște bani cash. Asta deoarece, chiar dacă în majoritatea locurilor se poate achita cu cardul, încă mai sunt locuri unde nu sunt acceptate, cum ar fi și standurile de suveniruri. 

Bacșișul în Mauritius

Când vine vorba de bacșiș, acesta nu este foarte popular în zona aceasta și este chiar descurajată de autorități. Lăsând asta la o parte, dacă tu ești mulțumit de serviciile oferite, o sumă mică va fi mereu apreciată. 

Esti in cautarea unei oferte de vacanta in Mauritius?

Când să mergi în Mauritius

Vremea în Mauritius este una tropicală și, la fel ca multe locuri din tropice, există un sezon ploios și un sezon uscat. Sezonul ploios este în timpul verii din Mauritius (decembrie-februarie), iar sezonul uscat este în timpul iernii din Mauritius (iunie-august).

Sezonul ploios nu este cel mai ideal pentru o vizită, deoarece nimeni nu vrea să meargă într-o vacanță exotică, ca apoi să ajungă să stea tot în casă. Dar, faptul că sezonul este unul mai umed și mai ploios, nu înseamnă că va ploua în fiecare moment al zilei.

Temperaturile medii în sezonului de vară 

Acesta începe în noiembrie și ține până în aprilie, iar clima de pe litoral este în jur de 27°C, între timp, în Podișul Central este în jur de 22°C. 

Temperaturile medii în sezonul de iarnă 

Acesta începe în mai până în octombrie, iar clima de pe litoral este în jur de 22°C, în timp ce Podișul Central este în jur de 19°C. 

Cele mai calde luni sunt decembrie, ianuarie și februarie, cu o temperatură medie de aproximativ 27-28°C. Cu o temperatură medie de aproximativ 20-21°C, iulie este considerată cea mai rece lună a anului. 

Ce poți vizita în Mauritius 

Port Louis 

Un oraș cu puțin sub 150.000 de locuitori, Port Louis este și locul unde aterizează principalele zboruri către insulă, fiind și capitala.

Port Louis este situat pe coasta de nord-vest și vei găsi acolo lucruri interesante de făcut, cum ar fi să mergi la Piața Centrală sau la Aapravasi Ghat, locul unde mulți muncitori indieni au aterizat pentru prima dată în Mauritius.

Dacă dorești un tur al Port Louis, există câteva opțiuni de tur organizat care te vor ajuta să vezi orașul cu un ghid expert.

Partea de sud 

Partea de sud a Mauritius tinde să fie puțin mai puțin explorată și puțin mai sălbatică. Vei găsi multe locuri de vizitat în sudul Mauritius, cum ar fi Ganga Talao, Cheile Râului Negru, Pământul cu șapte culori și Cascadele Chamarel. Vei găsi și Trou aux Cerfs, un crater vulcan care s-a format acum 700 de ani. Are aproximativ 80 de metri adâncime.

Există multe tururi care acoperă sudul insulei pe care le poți face pentru a vedea cele mai importante momente.

Partea de nord

Partea de nord tinde să aibă ape mai calme și mai multă populație care locuiește în zonă. Există multe locuri care merită vizitate în nordul Mauritius, cum ar fi Port Louis, plaja Grand Baie, Insulele de Nord, Grădina Botanică Pamplemousses, L’Aventure du Sucre și multe altele.

Unul dintre cele mai incredibile lucruri ale părții de nord a Mauritius este că există câteva insule foarte frumoase în largul coastei. Poți alege să te plimbi de-a lungul insulelor zile întregi.

Flora și fauna insulei

Mauritius are peisaje cu adevărat uimitoare și tropicale și care includ o mulțime de floră incredibil de frumoasă, care saturează insula luxuriantă.

Pe lângă multitudinea de plante care se găsesc, există, de asemenea, unele animale sălbatice care sunt rezidente zonei.

Insula Rodrigues găzduiește, de asemenea, multe specii pe cale de dispariție, cum ar fi vulpea zburătoare Rodrigues, deși, din păcate, multe dintre populațiile de animale indigene au fost eradicate de-a lungul istoriei.

Arborele de flacără

Acest copac superb are flori roșii strălucitoare, care stropesc ramurile și este remarcabil în peisajele verzi. În Mauritius, apariția acestor flori roșii marchează începutul verii și Anul Nou.

Peisajul cultural Le Morne

Acest munte este unul dintre cele două situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO din Mauritius, iese sus în cer, lângă ocean și a fost casa fostelor colonii de sclavi. Când sclavii au fugit după ce au fost aduși în Mauritius, mulți dintre ei s-au refugiat în peșteri și zone de pe Le Morne. Poți vizita Le Morne Brabant într-un tur organizat.

Golf în Mauritius

Unul dintre cele mai populare lucruri de făcut în Mauritius este golful. La momentul actual, există zece terenuri de golf cu 18 găuri în Mauritius și patru terenuri cu 9 găuri.

Un fapt interesant este că Mauritius a fost casa primului teren de golf din emisfera sudică și găzduiește anual câteva turnee de campionat și încearcă să se promoveze ca o destinație de golf de top.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts