Ce să știi înainte de a planifica o excursie în Mexic

0 Comments

Cauți să-ți planifici următoarea excursie și nu ești sigur încă de destinație? Știm că te-ai mai gândit de multe ori la Mexic dar ți s-a părut așa de nerealizabil. Ei bine, nu este cazul! Mexicul este una dintre cele mai frumoase și neașteptate destinații de călătorie și nu este atât de complicat pe cât crezi să ajungi să-ți faci vacanța acolo. 

Există mai multe aspecte diferite de luat în considerare înainte de a pleca, de la documente de călătorie la siguranță și, bineînțeles, ce destinație să alegi și ce activități să urmezi în timpul șederii tale acolo. Iată câteva idei care te pot ajuta să îți  planifici călătoria și să îți dai seama de ce ai nevoie, unde ar trebui să mergi și ce ar trebui să faci, pentru a face dintr-o vacanță în Mexic un succes.

Când să mergi în Mexic

Atunci când planifici călătoria în Mexic, ar trebui să iei în considerare vremea și anotimpurile, astfel încât să poți lua decizii informate despre unde să mergi și ce să pui în bagaj. Mulți oameni presupun automat că vremea în Mexic este întotdeauna caldă, dar nu este cazul. Mexic este o țară mare și vremea poate varia foarte mult de la o destinație la alta.

Vremea în Mexic este determinată nu numai de latitudine, ci și de altitudine. Mexicul are păduri tropicale, deșerturi uscate, văi fertile și munți cu zăpadă. Deoarece terenul Mexicului este extrem de variat, la fel e și vremea. Pe coastă, clima este în general favorabilă pe tot parcursul anului, dar unele luni sunt ploioase, iar altele uscate, iar Mexico City poate avea zile destul de reci și nopți de-a dreptul friguroase.

Dar ca să răspundem la întrebarea când să mergi în Mexic, Mexicul este o destinație bună de călătorie pe tot parcursul anului, adică poți să-ți planifici excursia oricând. 

Majoritatea spun că sezonul cel mai bun este între decembrie și aprilie, acesta fiind sezonul cel mai plin, fiind o escapadă perfectă pentru lunile de iarnă, atunci când vrei să ai parte de puțină căldură. În perioada asta, pe Peninsula Baja, florile înfloresc, lucrurile devin verzi, iar balenele și rechinii-balenă se joacă în timp ce valurile mari încântă surferii. Carnavalul se dezlănțuie în Mazatlán pe vremea perfectă pe plaja de pe Coasta Pacificului Central. 

Cu toate acestea, cel mai bun moment pentru o excursie în Mexic este în ianuarie, vremea fiind ideală! De fapt, ianuarie este una dintre cele mai bune perioade pentru a vizita Mexic, deoarece temperaturile nu sunt prea calde și umede.

Temperatura medie din Mexic va depinde de locul pe care îl vizitați, din cauza dimensiunii țării.

În ianuarie, în Cancun, temperaturile vor fi cuprinse între 25-28°C, iar coasta Pacificului va ajunge până la 32°C, umiditatea tinde să fie mai mare în ambele locații și în ianuarie.

Pentru a da un exemplu, temperaturile din Mexic pentru orașele din centrul Mexicului, cum ar fi Mexico City, vor fi la fel de calde ca 24°C, dar orașele Yucatan și Ixtapa pot ajunge până la 32°C.

În mare parte nu există într-adevăr un moment prost pentru a vizita Mexicul, dar anumite perioade ale anului pot atrage diferiți oameni mai mult decât altele, iar unele destinații și activități pot fi mai bune în anumite perioade ale anului.

Informații mereu utile 

Plătește mereu cu Pesos – moneda oficială

Nu știm de ce, dar mulți oameni par să-și bage în cap că, pur și simplu pentru că multe locuri turistice din Mexic vor accepta dolarul american, nu este nevoie să achiziționeze pesos.

Este bine să ai rezerve la tine, de orice fel dorești, dar este bine să fii pregătit mereu. Schimbând banii în pesos, poți obține și un curs mai bun, dar poți și să schimbi niște bani înainte de a pleca în excursie. De multe ori prețurile vor fi mai mari atunci când plătești în dolari. 

Nu bea niciodată apă de la robinet din Mexic

Apa de la robinet din Mexic nu este cu siguranță 100% bună de băut aproape oriunde, așa că este cel mai bine să nu bei niciodată direct de la robinet. Dar în Mexic este foarte cald, așa că trebuie să bei multă apă în vacanță.

Cumpărarea apei îmbuteliate se adună rapid, iar plasticul distruge mediul local. Ca să nu ajungi să cheltui prea mult pentru asta, o soluție convenabilă și ecologică este să iei cu tine pur și simplu o sticlă de apă cu un filtru de călătorie, astfel încât să poți bea apă cu încredere oriunde mergi.

Hârtia igienică merge la coșul de gunoi

Sistemul lor de scurgeri nu este tocmai cel mai rezistent și, de aceea, procedura potrivită este să arunci hârtia igienică în micul coș de gunoi pe care îl vei găsi întotdeauna undeva aproape de tron. Fii un bun cetățean al toaletei și folosește coșul de gunoi!

Nu te limita doar la plaje

Nu este nimic în neregulă în a te bucura de site-uri populare precum plaja Tulum de-a lungul Rivierei Maya din Mexic.

Dar, cu acestea spuse, atât de mulți vizitatori pur și simplu se lipesc de zonele de coastă foarte turistice, cum ar fi ruinele Tulum, și poate fac o oprire rapidă pentru a face unele lucruri în Mexico City.

Ar fi păcat ca excursia ta în Mexic să se rezume la asta când Mexicul are atât de multe de oferit! De aceea, unul dintre cele mai importante sfaturi de călătorie pentru Mexic este să explorezi orașele din Mexic. 

Obiective turistice în Mexic – ce să vezi 

San Miguel de Allende

Cunoscut pentru comunitatea sa artistică înfloritoare și fațadele colorate, orașul pietruit San Miguel de Allende din zonele muntoase centrale ale țării primește un val de dezvoltare orientat către o generație artistică mai tânără. 

În timp ce te afli în oraș, asigură-te că explorezi scena naturală a vinului din zonă în timpul unei degustări la Octagano, singura etichetă din Mexic care produce vin natural în vase de lut, și la crama de tip boutique Cava Garambullo, unde poți încerca stejarul francez, vin portocaliu maturat din struguri chardonnay.

Mexico City

Poate cea mai atrăgătoare destinație din întreaga țară, Mexico City devine din ce în ce mai admirată ca una dintre cele mai importante capitale ale creativității și ale activităților culinare ale lumii. 

În timpul unei călătorii, asigură-te că vizitezi noul spațiu cultural și restaurantul Lago Algo, situat înaintea lacului Chapultepec, în principalul spațiu verde al orașului. Planificați din timp pentru unele dintre cele mai râvnite restaurante noi ale orașului, pentru a avea o experiență culinară completă.

Orașul Oaxaca

Fie că îți petreci după-amiaza mâncând tlayudas umplute cu brânză și fasole la Mercado de La Merced sau participând la un happy hour cu mezcal la cel mai elegant bar al orașului, Selva, există o mulțime de motive să iubești orașul Oaxaca. În acest oraș pietruit, sunt numeroase hoteluri de tip boutique, inclusiv Escondido Oaxaca în stil brutalist și Hotel Sin Nombre, amplasate într-o clădire restaurată din secolul al XVII-lea. 

Economisește timp pentru explorări mai îndepărtate, cum ar fi vizitarea artizanilor textili în orașul Teotitlan del Valle sau înotul în bazinele unei cascade calcificate de la Hierve el Agua.

Guadalajara

Nu numai că Guadalajara este locul unde te poți bucura de muzica mariachi, dar este și originea incontestabilă a charro sau cowboy mexican. Este locul în care tequila a devenit tequila și este chiar regiunea care a produs Luis Barragán, venerat ca pionierul arhitecturii moderne mexicane. 

Deși bogat în tradiție, astăzi Guadalajara devine din ce în ce mai cunoscută pentru cafenelele la modă, restaurantele de lux și berăriile artizanale. Nu părăsi orașul fără să vizitezi lienzo sau arena Charros de Jalisco, pentru a vedea o charrería clasică, o competiție în stil călărie care este și sportul național al țării.

Chiapas

În cele mai sudice granițe ale Mexicului, Chiapas, o regiune muntoasă care se învecinează cu Guatemala, oferă un peisaj vast de pădure tropicală în care înfloresc plantele de cafea și cacao ale țării. Pentru a explora vastul sistem de situri arheologice maya din zonă și arhitectura colonială spaniolă, majoritatea călătorilor se bazează în unul dintre cele două orașe pietruite: San Cristóbal de las Casas sau Chiapa de Corzo. Poate cel mai cunoscut sit cultural din Chiapas este Palenque, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, cu peste 200 de structuri arhitecturale și un ecosistem înverzit de pâraie și cascade. Pentru setul de aventuri, un tur cu barca prin Canionul Sumidero oferă acces de aproape la pereții verticali ai sitului, unii ridicându-se la peste 700 metri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts