Ce trebuie să știi înainte să mergi în Bali

0 Comments

Când ne gândim la Indonezia și turism, primul lucru care ne vine în minte este Bali. Este genul de loc în care o simplă plimbare pe stradă te poate duce la o priveliște magnifică și pitorească. Unul dintre motivele pentru care Bali este o destinație care merită văzută din plin, este pentru că se adresează persoanelor cu nevoi diferite și un buget diferit. O excursie in Bali nu trebuie să te coste neapărat o avere.

Poți vizita Bali cu un buget mai restrâns și cu un rucsac, dar te puteți răsfăța și cu unele activități de lux. Te poți întinde și lenevi pe plajă și poți bea cocktailuri toată ziua, dar poți, de asemenea, să mergi în drumeții pentru a vedea diferite cascade, pentru a explora canioanele ascunse, pentru a vizita micile sate autentice etc. Lista lucrurilor de făcut în Bali este nesfârșită, dar există și câteva lucruri de știut înainte de a vizita Bali.

Când să mergi în Bali

Cel mai bun moment pentru a vizita Bali depinde în principal de vreme, de asemenea de sezonul de vârf și de jos în ceea ce privește și vacanța școlară, care afectează prețul total pentru cazare și chiar numărul de persoane cu care împarți insula.

Din multe motive, cel mai bun moment pentru a merge în Bali sunt lunile mai, iunie și septembrie – în timp ce aprilie și octombrie pot fi considerate bune și ele. Acestea vin cu temperaturi medii de aproximativ 24 și 27°C.

Este chiar înainte sau după sezonul plin, încă sezon uscat, este puțin mai puțin umed, iar prețurile camerelor și închirierile de vile pot fi cu 30-50% mai ieftine decât în timpul sezonului de vârf. 

Multe magazine oferă reduceri și promoții, restaurantele sunt mai puțin aglomerate în acele luni de mijloc de sezon și, în general, Bali este puțin mai relaxat. 

Bine de știut

Limba

De reținut este că balineza nu este același lucru cu Bahasa Indonesia, limba oficială a Indoneziei. Nu va trebui să ajungi să ai un nivel foarte ridicat al limbii, dar este mereu de folos să știi câteva lucruri de bază. În timp ce marea majoritate a oamenilor din principalele zone turistice din Bali vorbesc suficient de engleză pentru a comunica cu tine, cunoașterea câtorva fraze în balineză sau indoneziană va ajuta foarte mult. Localnicii apreciază foarte mult efortul. 

Apa de la robinet

Din păcate, apa de la robinet din Bali nu este bună de băut. Poți, totuși, să te speli pe dinți cu ea. Dar asta nu înseamnă că trebuie să cumperi constant apă îmbuteliată – asigură-te că iei cu tine o sticlă de apă reutilizabilă, deoarece multe restaurante și cafenele oferă rezerve gratuite. 

Vaccinări/injecții

Vaccinul împotriva hepatitei A este foarte recomandat pentru călătoriile în Bali și Indonezia și nu ar trebui să treacă mai mult de 10 ani de la ultima vaccinare împotriva tetanosului. Riscul general de apariție a malariei este foarte mic în Bali, dar dacă intenționezi să petreci mult timp în drumeții montane sau în zonele rurale, atunci s-ar putea să vrei să iei în considerare medicamentele împotriva malariei. 

Bacșișul

Pe lângă restaurantele destinate turiștilor, unde deseori se adaugă o taxă de serviciu pe bon, în Bali, bacșișul nu este așteptat, dar cu siguranță este foarte apreciat. Cea mai mică cantitate va avea ca rezultat zâmbete mari, așa că, dacă serviciul este bun, nu sta pe gânduri.

Îmbrăcămintea și cultura

În Bali, puteți purta orice ați purta în mod normal într-o vacanță la plajă, cum ar fi pantaloni scurți și rochii de soare etc., în special în sud și de-a lungul plajelor.cu toate acestea, nu uita să iei cu tine și un echipament adecvat pentru drumeții dacă doriți să călătoriți pe Muntele Batur, dar și haine care să acopere mai multe zone și poate chiar o eșarfă, dacă dorești să vizitezi temple și anumite zone specifice. 

Ce să vizitezi în Bali

A group of people on a beach

Description automatically generated with low confidence

Bali este un loc rar, care este atât profund spiritual, cât și distractiv. Indiferent de vârsta sau interesele tale, indiferent dacă călătorești cu alții sau singur, vei găsi satisfacție mentală și fizică. Chiar și într-o scurtă vizită, te poți distra, te poți menține în formă și poți afla despre rădăcinile culturale și tradiționale ale insulei. 

Templul Besakih – Cel mai sfânt loc de vizitat din Bali

Templul Besakih (sau Pura Besakih la nivel local) este cel mai sacru templu hindus din Bali. Un loc important de pelerinaj pentru adepți, templul magnific se află pe versanții muntelui vulcanic Agung. Împărțit pe șase niveluri terasate, complexul este format din peste 20 de temple individuale.

Ce poți face acolo? Urcă scările pe muntele sfânt, oprindu-te pentru a explora clădirile spirituale și statuile de la fiecare nivel și admiră priveliștile uriașe. Nu rata cele trei temple dedicate Trinității hinduse: Pura Kiduling Kreteg, Pura Penataran Agung și Pura Batu Madeg.

Sacred Monkey Forest 

Situat în Ubud, Sanctuarul Sacred Monkey Forest este o pădure naturală în care multe maimuțe macac se leagăn printre copaci și zboară pe pământ. Există poteci umbrite care duc în jur, unde poți observa o serie de faună și floră tropicală.

Ce să faci acolo? Asigură-te că nu ti-ai lăsat lucrurile la vedere și intră în pădurea verde. În timp ce maimuțele sunt curioase și jucăușe, una dintre recomandările de top pentru a rămâne în siguranță în Bali este să ai grijă la maimuțe. Nu te aventura să le atingi și nu le încuraja să se cațăre pe tine, din cauza riscurilor asociate animalelor sălbatice. 

Templul Tanah Lot 

O vizită la Bali nu este completă fără o excursie la templul de apă. Templul Tanah Lot se află pe o stâncă în mare. „Tanah Lot” înseamnă Pământ în mare în limba locală și este o zonă interesantă cu valuri care se prăbușesc în jurul lui și albastrul profund al oceanului care se întinde departe în spate.

Ce poți face acolo? Puteți admira templul izbitor, poate apelând la unul dintre restaurantele de pe stâncă pentru a te bucura de priveliște mai mult timp, la o masă tradițională. Fă o plimbare prin zona pentru a vedea tot ce are de oferit. Există mulți vânzători de artă și suveniruri de-a lungul căii care duce la templu, de unde poți lua suveniruri locale.

Sidemen 

Sidemen este un sat pitoresc din estul Bali. Este un loc frumos, non-turistic de vizitat în Bali. Peisajul rural luxuriant și înverzit se mândrește cu orezării și plantații de palmieri drăguțe, cu case locale în peisaje. Zona este cunoscută pentru că este unul dintre cei mai importanți producători de vin de palmier, iar sătenii locali sunt foarte buni la țesut. Este liniștit și relaxat și este un loc de top pentru a vă îndepărta de drumurile bătute, a scăpa de masă și a petrece ceva timp în mediul rural din Bali.

Ce poți face acolo? Să te bucuri de plimbări lungi sau plimbări cu bicicleta prin peisajul rural frumos, oprindu-te pentru a face o mulțime de fotografii. Achiziționează produse țesute fabricate local, care prezintă modele colorate și complicate. Pentru o experiență mai practică, mergi la Agung Silver, unde poți crea propriile bijuterii frumoase. Ascultă atmosfera liniștită, simte-te împrospătat și bucură-te de o perioadă de relaxare și calmă în Sidemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts