Ghid de călătorie – Thailanda

0 Comments

Numărul 1 pentru călătorii în Asia de Sud-Est, este bogată în cultură și istorie, plină de temple de aur, plaje strălucitoare, bucătărie care este adorată în întreaga lume și oameni prietenoși zâmbitori.

Thailanda ar trebui să fie pe lista fiecărui om, atunci când vine vorba de viitoare posibile vacanțe. Atât de unică și diferită, vine și ea cu câteva lucruri specifice de care ar trebui să ții cont înainte de a merge în vizită. 

Thailanda poate fi împărțită în trei regiuni principale pentru călători: Thailanda de Nord pentru natură, elefanți și satele locale; Câmpiile Centrale pentru Bangkok și porțile orașului; și sudul Thailandei pentru plaje grozave.

Când să mergi în Thailanda

Cel mai bun moment pentru a vizita Thailanda este între noiembrie și martie, când vremea este rece și uscată. Cu toate acestea, este, de asemenea, sezon turistic de prim rang, iar prețurile la hoteluri și zboruri reflectă creșterea. Temperaturile în aceste luni variază de la 20°C până la maxim 32°C. 

Thailanda are o vreme foarte caldă între aprilie și iunie, cu temperaturi între 28 si 34°C. Sezonul ploios din Thailanda are loc între iunie și octombrie. O excepție este coasta de est a sudului, care se confruntă cu ploi abundente din octombrie până în decembrie.

Cu siguranță poți alege să călătorești în Thailanda în aceste luni, dar pregătește-te pentru temperaturi ridicate și sezonul musonic, de la averse de după-amiază până la inundații majore. 

Informații utile

Limba 

Thai este limba oficială a Thailandei și limba maternă a thailandezilor. Thai standard este vorbită în regiunea centrală și în întreaga țară. În plus, există 3 dialecte principale care sunt vorbite pe scară largă în unele regiuni: Thai de Nord-Est (Isan), Thai de Nord și Thai de Sud.

Ca regulă generală, engleza nu este foarte vorbită în Thailanda, doar aproximativ 27% din populație vorbind engleză și mulți dintre aceștia doar la un nivel foarte elementar. Vorbitorii fluenți de engleză sunt de fapt destul de rari în Thailanda în rândul populației generale, așa că nu este o idee felul vesel al populației thailandeze și rareori se simt incomod interacțiunile cu thailandezii în magazine sau în altă parte, în ciuda acestei bariere lingvistice.

Moneda

Moneda națională a Thailandei este bahtul thailandez. Acesta valorează la momentul actual 0.13 RON, iar 1 RON este egal cu 7.42 THB. Aceștia pot fi schimbați la mai multe case se schimb, odată ce ajungi în Thailanda, dar este mereu sigur să ajungi acolo cu niște bani care să-ți poată folosi.

Bancnotele pentru bahtul thailandez variază între 20 THB și 1000 THB. Unele hoteluri și restaurante acceptă euro sau dolari, dar nu majoritatea. Puteți retrage bahți când ajungeți în țară (există bancomate în multe zone, exceptând insulele foarte restrânse.

Bacșișul

Oamenii thailandezi mănâncă afară în fiecare zi, ceea ce explică de ce există atât de multe standuri de mâncare și restaurante thailandeze la prețuri accesibile. De aceea, bacșișul este neobișnuit în Thailanda. Cu toate acestea, devine din ce în ce mai răspândit în zonele turistice ale Thailandei și este cu siguranță apreciat. 

Restaurantele de lux au tot mai mult obiceiul să adauge o taxă de 10% la factură. În acest caz, bacșișul nu este necesar.

Religia 

Respectă budismul, o parte a vieții de zi cu zi în Thailanda. Aproximativ 95% dintre thailandezi sunt budiști, iar religia națională împletește fiecare aspect al vieții. Pentru a arăta respectul adecvat, scoate-ți încălțămintea înainte de a intra în orice structură budistă și purtați îmbrăcăminte care să acopere umerii, brațele și picioarele.

Nu îndrepta niciodată tălpile picioarelor către vreo imagine budistă și nu atinge statuile lui Buddha pe cap. Fă loc călugărilor atunci când mergeți pe poteci și nu te așeza lângă ei în transportul public. 

Ce să vezi în Thailanda 

Bangkok – Capitala dinamică a Thailandei

Bangkok este capitala Thailandei și principalul oraș de intrare. Are o mulțime de atracții pentru a te ține destul timp ocupat, inclusiv aeroportul principal din Bangkok este o atracție în sine și cu siguranță nu te vei plictisi până la următorul zbor.

Pentru cei interesați să afle mai multe despre arhitectura splendidă și templele Thailandei, Marele Palat, Wat Arun și Wat Pho sunt atracții și obiective turistice obligatorii.

Indiferent dacă îți plac sau nu cumpărăturile, ar trebui să faci o vizită pentru a explora o piață locală, cum ar fi Piața Chatuchak, Piața plutitoare Amphawa sau Piața feroviară Mae Klong.

Cei care doresc să se bucure de viața de noapte plină de culoare nu trebuie să rateze Khao San Road. De asemenea, poți face o excursie cu barca de-a lungul râului Chao Phraya pentru a experimenta viața locală.

Chiang Mai – Peisaj pitoresc și elefanți

Chiang Mai, cunoscut sub numele de „Trandafirul Nordului”, este centrul pentru vizitatorii care călătoresc în nordul Thailandei. Este popular pentru munți încețoșați, junglă, pădure tropicală luxuriantă, elefanți și o atmosferă relaxată.

Cea mai faimoasă atracție din tot Chiang Mai este Doi Suthep, un munte care are o priveliște fantastică asupra orașului. De asemenea, merită văzute și Bazarul de noapte din Chiang Mai și zona veche a orașului.

Există și mai multe activități interesante pentru această zona, cum ar fi o experiență la Elephant Nature Park, cursuri de gătit mâncare thailandeză sau un masaj thailandez. 

Insulele Thai: plaje curate și scufundări divine

Călătoria ta în Thailanda nu ar fi completă fără a vizita cel puțin una sau două dintre frumoasele insule. Singura întrebare este ce insulă ar trebui să alegi, din atâtea insule de pe coasta de vest și de est a Thailandei.

Phuket, alături de Krabi și Koh Phi Phi, de pe Marea Andaman sunt cele mai aglomerate zone de pe coasta de vest, în timp ce Ko Samui, împreună cu Ko Pha-Ngan și Ko Tao, sunt faimoase e coasta de est. Phuket este bine-cunoscut pentru numeroasele sale hoteluri și diverse activități interesant, iar Ko Samui găzduiește stațiuni de lux.

Un parc național: natură și viață sălbatică

Dacă natură este parte din tine și îți aduce pace, ar trebui să iei în considerare includerea unui parc național în călătoria ta, cum ar fi Kao Yai sau Khao Sok.

Parcul Național Khao Sok, din sudul Thailandei, este foarte recunoscut pentru plante. Te poți bucura de drumeții în junglă și de canotaj pe lacul său. Pentru animale, Parcul Național Khao Yai de lângă Bangkok este cel mai bun loc pentru un safari cu animale și observarea păsărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

City Break cu ZTour

0 Comments

Pe măsură ce ritmul vieții devine tot mai rapid, conceptul…