Excursie cu peripeții la Valea Drăganului și Peștera Urșilor

0 Comments

Călătoriile cu mașina pot oferi mereu aventuri și momente surprinzătoare. O zi dedicată explorării unor locuri noi poate aduce întâmplări neașteptate. Această realitate s-a dovedit adevărată în ziua când am hotărât să plecăm într-o escapadă de o zi cu mașina. Plecând din Cluj și având ca destinații Valea Drăganului, Peștera Ursilor și satul de vacanță Boga.

VALEA DRAGANULUI

Entuziasmul nostru era la cote maxime în momentul în care am pornit călătoria noastră în zorii zilei. Traseul era presărat cu peisaje pitorești și promisiuni de aventură. Fiecare curba a drumului ne oferea o nouă panoramă spectaculoasă, iar anticiparea noastră creștea în fiecare kilometru parcurs. Prima noastră oprire a fost la Valea Drăganului, la Barajul Dragan sau Floroiu. Formând o oază de frumusețe naturală unde ne-am delectat cu aerul proaspăt de munte și cu priveliști încântătoare. Conform relatărilor locale, ruinele unei mici cabane pot fi găsite la fundul lacului. Cabana a fost folosită ca punct de odihnă pentru fugari în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și ca loc de depozitare a alimentelor pentru cei care lucrau în pădurea din apropiere.

Însă, după cum se întâmplă uneori în călătorii, am dat peste o mică neplăcere când am pornit către Peștera Ursilor. Mașina noastră a început să dea semne că ceva nu este în regulă. Indicatorul de nivel al uleiului din motor a arătat că era mult prea ridicat. Această problemă neașteptată părea să își pună amprenta pe aventura noastră de o zi, dar a fost doar începutul.

Norocul a fost de partea noastră când am cerut ajutorul unei comuniți locale, gata să ne ofere ajutor. Cu sfaturile și ajutorul lor, am reușit să remediem situația și să reluăm călătoria noastră. Această experiență ne-a arătat că, în mijlocul aventurilor, ajutorul poate veni de unde te aștepți mai puțin. Cu determinare și sprijinul oamenilor, am transformat o situație incertă într-o amintire valoroasă.

masina

PEȘTERA URȘILOR

După ce am reușit să remediem problema mașinii, ne-am reluat drumul către Peștera Ursilor. Ajunși la destinație, ne-am aventurat cu pasiune în explorarea peșterii, captivați de frumusețea și istoria acesteia. Descoperită în 1975 de Speodava, un grup de speologi amatori, Peștera Ursilor își datorează numele celor 140 de schelete de urs găsite înauntru. Ursul de peșteră, cunoscut și ca Ursus spelaeus, a dispărut în timpul Ultimului Maxim Glaciar, acum aproximativ 27.500 de ani.

intrare pestera ursilor

După ce am explorat peștera, am savurat bucate tradiționale la un restaurant local. După masă, am hotărât să ne continuăm aventura în Orasul de Vacanță Boga. Acolo, am pornit într-o plimbare de patru ore în căutarea Cascade Bogii.

SATUL DE VACANȚĂ BOGA

Această călătorie ne-a oferit nu doar oportunitatea de a admira peisajele pitorești și de a respira aerul proaspăt de munte. Fiecare pas în această aventură a fost prilejul perfect pentru a ne lăsa cufundați în frumusețea naturii și pentru a ne încărca sufletele cu energia pură a munților.

După-amiaza, întorcându-ne spre Cluj, aventura noastră a luat o întorsătură neașteptată. La aproximativ 100 de kilometri distanță de casă, mașina a oprit brusc din cauza unei erori electrice. Cu mașina imobilizată pe marginea drumului, am fost nevoiți să așteptăm să fim preluați de altă mașină. În timp ce așteptam, ne-am împărțit snacks-urile pe care le avem. Am început să spunem povești si legende de groază, potrivite pentru întunericul de afară.

În ciuda obstacolelor întâlnite pe drum, aventura noastră a fostun succes. Cu ajutorul norocului și a rezervelor de snack-uri, am depășit și această provocare.. Astfel, am încheiat ziua cu amintiri neașteptate și lecții prețioase, adunate în călătoria noastră plină de aventuri. Și fiți sigur, nu o să uitam o astfel de călătorie.

CUM SA FII PREGĂTIT?

Cum ne pregătim pentru astfel de evenimente neașteptate? Pai… nu putem, așa și numele de evenimente neașteptate. De aceea mereu este nevoie să ai voia bună si dulciuri cu tine, așa, poți transforma orice eviment neplăcut într-o amintire de relatat prietenilor.

Ai vizitat deja Peștera Urșilor si Valea Draganului, atunci următoarea ta oprire este Maramureșul. Află despre magia si locurile de acolo cu aricolul nostru.

Vrei să vizitezi Romania? Atunci solicită o ofertă personalizată și noi ne ocupăm de itinerariul tău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts