Hightower

 6 locații de filmare ale Game of Thrones de vizitat în 2024

0 Comments

Vara 2024 marchează apariția sezonului 2 din House of the Dragon , serial al cărei acțiune precede evenimentele din Game of Thrones (Urzeala Tronurilor) și ilustrează cea mai sângeroasă perioadă a dinastiei Targaryen, Dance of Dragons (razboiul civil cauzat de succesiunea la tron de după moartea lui Viserys I). 

Pentru a celebra apariția noului sezon, dragi fani nostalgici, v-am pregătit o listă cu destinații de vizitat unde s-au filmat scene din serialul vostru preferat

Dubrovnik, Croația

Dubrovnik, Croația

Trebuie să începem cu prea-bine-cunoscutul King’s Landing, Debarcaderul Regelui, locul ales de Aegon Cuceritorul pentru a-și stabili baza campaniei sale ce avea ca scop cucerirea continentului. După ce și-a îndeplinit obiectivul, acesta a stabilit King’s Landing ca noua capitală a continentului. Orașul se remarcă prin stilul arhitectural, acesta fiind îmbrăct în roșul acoperișurilor.

Deși Debarcaderul Regelui este un amestec de locații de filmare, celebra Fortăreață Roșie este Fortul Lovrijenac. Ziduri sale sunt lovite cu putere de către valurile Mării Mediterane sau, mai bine zis, ale Mării Înguste (the Narrow Sea). 

Alte locații de filmare notabile din Croația sunt Fortul Klis (Mareen în serial), Trsteno Arboretum (grădinile King’s Landing),Šibenik (Braavos) și Lokrum (Qarth).

 Fortul Manoel, Malta

Fortul Manoel, Malta

Această insuliță merită vizitată în intregime, și este foarte usor de realizat acest lucru, ținând cont că are o suprafață puțin mai mare decât cea a Bucureștiului. În Malta veți regăsi locații din Debarcaderul Regelui, dar și din Dorne. Fortul Manoel este locul unde a avut loc execuția lui Ned Stark la finalul sezonului 1. 

Poarta Mdinei, oraș medieval situat chiar în mijlocul insulei pe culmea unui deal, este poarta Debarcaderului Regelui. În Piața Mesquita era situat bordelul lordului Baelish unde Catelyn Stark a mers să se întâlnească pe ascuns cu Ned, ca mai târziu, acesta să fie capturat în urma duelului său cu celebru cu Jamie Lannister (sezonul 1, episodul 5). Tot pe străzile Mdinei a fost filmată și Strada de Fier (Street of Steel) ce este foarte des menționată în Game of Thrones

Dacă ați ajuns până aici, nu puteți rata o croazieră către Laguna Albastră de pe insula Comino. Peisajele și mai ales culoarea apei creează o atmosferă inegalabilă. 

Castelul Ward, Irlanda de Nord

Castelul Ward

Să ne mutăm în nordul Westerosului, mai exact în Winterfell. Castelul Ward a fost construit în secolul 18, iar echipa HBO a Game of Thrones a folosit castelul, dar și curtea cu împrejurimile sale pentru a ilustra tărâmul nordic al Westeros-ului. Pe lânga filmarea scenelor din Winterfell, aici au mai fost filmate bătălii și alte regiuni ale coninentului, precum Riverlands. Printre scenele memorabile turnate aici se numără momentul în care Briane of Tarth și Jamie Lannister își încep călărotia spre Debarcaderul Regelui. 

Alte locații de fimare importante și demne de o vizită sunt: Magheramorne Quarry (Castle Black), Ballintoy Castle (Iron Islands), Dark Hedges (Drumul Regelui), Tollymore Forest Park, The Cushendun Caves

Castelul Almodovar del Rio, Spania

Castelul Almodovar del Rio, Spania

 Castelul este un important sit istoric, acesta fiind construit în anul 740 în Cordoba. Este situată pe culmea unui deal unde a fost înainte un palat regal ce a fost transformat într-o fortăreață militară . Cel mai probabil recunoașteți acest castel ca fiind Highgarden, locul casei Tyrell. Fațada castelului apare în sezonul 7 când Jamie Lannister ajunge în Highgarden, iar Olena Tyrell îl privește de la balcon (în realitate acela este parte a Turnul Omagiului). 

Spania are multe locații spectaculoase care au mai fost folosite pe parcursul serialului. Printre ele se numără: Bardenas Reales Natural Park, Itzurun Beach (plaja din Dragonstone), Royal Alcazar of Seville (Dorne), Osuna Bullriding (coloseumul din Meereen), Gaztelugatxe (intrarea din Dragonstone), Girona (King’s Landing și Braavos).

Essaouira, Maroc

Essaouria, Maroc

Acest oraș-port construit în secolul 18 este locul în care s-a întâmplat un moment cheie în serial. Essaouria este Slaver’s Bay (Golful Sclavilor), Astapor. În sezonul 3 Daenerys cumpără 8000 de Nepătați (Unsullied), ca mai apoi să le ofere libertatea la finalul episodului 4. În episodul 1 al sezonului se pot observa meterezele orașului la momentul întâlnirii liderului Kraznys, deținătorul Nepătaților, și Daenerys. 

  În momentul construirii versiunii moderne de către regele Mohammed al III-lea, orașul a fost gândit ca fiind adaptat nevoilor negustorilor străini. Prin împlinirea acestor nevoi, orașul s-a bucurat de o continua dezvoltare. Această regiune a Marocului a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Dacă tot ați ajuns în Maroc, o altă locație spectaculoasă este Ait Ben Haddou, locul unde a fost filmat Yunkai, tot în sezonul 3. 

Þingvellir National Park, Islanda

Falia Almannagja, Islanda

Ce ar fi Game of Thrones fără regiunea de după zid? Islanda, tărâmul peisajelor spectaculoase, a fost folosită foarte mult pentru filmările evenimentelor ce au loc dincolo de zid. Protagoniștii ce iau parte la evenimente sunt John Snow, Tormund Giantsbane, Ygritte și restul sălbaticilor, dar și Night King cu white walkers. 

Acest Parc Național ar trebui să fie oricum pe lista oricui, dar pentru fanii GOT are un farmec aparte. Aici veți putea vedea intrarea spre Eyrie, Falia Almannagja. În această zonă te poți plimba dealungul punctului de întâlnire a plăcilor tectonice a Eurasiei și Americii de Nord. 

Alte locații de filmare din Islanda sunt Peștera Grjótagjá, cu lacul de apă termală, pe care John Snow și Ygritte o popularizează în sezonul 3, episodul 5 și Parcul Național Thingvelli, unde se afla tabăra sălbaticilor.

Fun Fact: Scena cu John și Ygritte nu a fost filmată de fapt în apele peșterii, deoarece acestea erau mult prea calde din cauza activității geotermale din zonă. Apa atinge temperaturi de până la  50°C, așa că aveți grijă când o vizitați . Scena a fost filmată în studio, iar mai apoi s-au adăugat elementele peșterii în fundal.

Mențiunile speciale ale acestei recomandări ar fi Grecia și Scoția. În Grecia, la Meteora s-au filmat cadrele de prezentare ale ținutului Eyrie. Meteora se remarcă prin stâncile ce par a fi suspendate în aer. Acest fenomen este unic în lume, iar în 1988 a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO. Winterfell a mai fost filmat și în Scoția, la castelul Doune. Construit în secolul 14, castelul a fost folosit pe parcursul istoriei drept loc de retragere al familiei regale, reședință de vânătoare, dar și închisoare. 

Dacă doriți să pășiți pe urmele personajelor voastre preferate și să vedeți locațiile spectaculoase unde s-au întâmplat evenimente cheie din serial, nu ezitați să ne contactați pentru a vă propune o ofertă de călătorie personalizată. Aici aveți link-ul spre formularul de cerere a ofertei.

Pe lângă vizitarea acestor locații memorabile, această călătorie va veni ca un medicament împotriva stresului din viața cotidiană. Noi vă oferim servicii de înaltă calitate și suntem alături de voi la fiecare pas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Revelioane Exotice

0 Comments

Ganditi-va cum ar fi sa sarbatoriti trecerea intr-un nou an…