Unde mergem în luna de miere? – podcast

0 Comments

Z Tour vă aduce acum, în sezonul nunțiilor si a lunilor de miere un podcast de călătorii!

În acest podcast am discutat cu Oana despre cele mai populare destinații pentru luna de miere și alte ocazii speciale, pe baza experienței de 22 de ani în organizarea de vacanțe exotice.

Oana Rusu este directorul departamentului de turism al Z Tour și putem zice că și-a făcut majoratul în turism, specializându-se în vacanțe exotice, croaziere și excursii de grup.

Printre cele mai căutate destinații sunt Maldive, recomandată pentru sezonul uscat din noiembrie până în aprilie, și alte locuri exotice precum Mauritius, Sint Maarten, Thailanda, Vietnam, Mexic, Costa Rica și Panama.

Pentru turiștii care preferă vacanțele urbane, destinațiile recomandate sunt Paris, Barcelona, Roma, cu opțiuni de pachete combinate oraș plus plajă. Anumite combinații populare includ Bangkok și Singapore, Tokyo, Kyoto și Seul, și diverse destinații în Oceanul Indian și Caraibe.

De asemenea, am discutat despre bugetele necesare pentru diferite destinații, de la 2.500-3.000 de euro pentru Zanzibar la 10.000 de euro pentru Bora Bora. Croazierele în Europa sunt recomandate vara, oferind o experiență diversificată și servicii premium.

Vreți să ascultați podcast-ul nostru în întregime? Dați click aici.

Oare ce recomandări avem pentru lunile de miere?

Da, lunile de miere sunt atât de speciale pentru sufletul fiecărui călător și, în cei 22 de ani de activitate, am avut ocazia să organizez o mulțime de vacanțe, fie că vorbim de lună de miere, de reînnoire de jurăminte, de cununie religioasă pe plajă sau de o cununie simbolică.

Acum, sunt anumite destinații care se remarcă în preferințele turiștilor, în special destinațiile exotice. În topul preferințelor, aș zice că este destinația Maldive. De-a lungul anilor, am primit nenumărate solicitări pentru această destinație și am organizat foarte multe vacanțe de lună de miere. Maldive este o țară cu un climat tropical, prin urmare, este recomandat să mergeți iarna, când la noi este iarnă, iar acolo este sezonul uscat, respectiv din 15 noiembrie până prin 15 aprilie. În afara acestui sezon, încep deja ploile și nu prea recomand pentru că vremea este instabilă. Am avut turiști plecați în luna iunie și n-au prins deloc vreme bună. Alți turiști ne-au sunat să-i aducem mai repede acasă pentru că ploua non-stop. Deci, cumva, îți asumi un risc.

În afară de Maldive, ar fi și Mauritius pentru cei care sunt vânători de plaje perfecte, să zic așa, și Sint Maarten în partea de Caraibe. Avem însă și turiști care sunt mai aventurieri, pentru care este important să găsească multe activități la fața locului. Aceștia, în general, optează pentru destinații precum Thailanda, Vietnam, Mexic, Costa Rica sau Panama.

Apoi, avem și turiști care sunt îndrăgostiți de orașe și nu-și închipuie o vacanță fără atmosfera vibrantă a orașului. Aceștia aleg un sejur complet în destinații precum Paris, Barcelona sau Roma, fie optează pentru un pachet de vacanță combinată, adică oraș plus plajă. Anul acesta, am avut multe solicitări pentru aceste pachete combinate.

De fapt, la noi în agenție, acestea sunt în topul vânzărilor: Bangkok și Singapore, Hong Kong și Kuala Lumpur, combinații în Japonia precum Tokyo, Kyoto și Seul. Pe partea de Oceanul Indian, Mauritius și Madagascar cu Dubai, iar pe partea de Caraibe, combinații cu Statele Unite, Miami plus New York și Las Vegas sau San Francisco cu Bora Bora.

Dacă tot mi-ai spus despre aceste destinații, oare care ar fi cea mai bună perioadă pentru a le vizita?

Da, foarte mulți turiști optează pentru o vacanță de lună de miere vara, pentru că cele mai multe nunți sunt primăvara, vara și începutul toamnei, iar atunci sezonul este mai dificil pentru destinațiile exotice. Sunt puține destinații care sunt în plin sezon când este vara la noi, și printre acestea avem Bora Bora, Zanzibar și Mauritius. Dar, cu temperaturi un pic mai scăzute, undeva la 20-24 de grade. În afara acestor destinații, recomand turiștilor să plece iarna, pentru a evita riscurile climatice.

Ai menționat Bora Bora. Care ar fi cea mai bună perioadă pentru a merge acolo?

Da, în Bora Bora cel mai bine este de mers vara. Este o destinație pe care am omis-o mai devreme. În ultimul timp, am avut multe solicitări pentru Bora Bora. Vreau să specific anumite aspecte: nu mai este o destinație atât de inaccesibilă din punct de vedere al prețului, deși este greu de ajuns acolo. Totuși, cred că merită experiența.

Turiștii trebuie să țină cont de faptul că cele mai ușoare și ieftine zboruri sunt prin Statele Unite, deci este necesară o viză de SUA. A doua variantă ar fi prin Japonia, dar de aceea se cer foarte mult combinațiile de Statele Unite cu Bora Bora pentru că este accesibil din punct de vedere al prețului și al timpului. Este nevoie de minim două săptămâni pentru a ajunge acolo, pentru a petrece o vacanță și în State și în Bora Bora.

Când un cuplu se gândește să-și aleagă luna de miere, ce buget ar trebui să își pună deoparte?

Acum, depinde de destinația pe care o aleg. Sunt turiști care investesc foarte mult în vacanța de lună de miere, pentru că este un moment special, unic, despre care vom povesti la bătrânețe. Bugetul variază. De exemplu, pentru Mauritius, un sejur de 7 nopți cu masă inclusă începe de la 3500 de euro pentru 2 persoane. Pentru Zanzibar, sejurul costă undeva între 2500-3000 de euro. Recomand turiștilor care optează pentru aceste două destinații să facă un efort financiar și să includă și un safari, care este o experiență autentică și revelatoare.

Când introducem și safari-ul, bugetele cresc. Un sejur de 7 nopți la plajă cu 3 nopți de safari ajunge la 4500-5000 de euro pentru 2 persoane. Thailanda este o destinație accesibilă, cu un sejur de 7 nopți costând între 2800-3000 de euro pentru 2 persoane. Dacă facem o combinație cu un oraș, bugetul ajunge la 3500 de euro. În Vietnam, bugetele sunt în jur de 3000 de euro. Recomand insula Phu Quoc, care are cea mai frumoasă plajă. Se pot face combinații cu Cambodgia, Muine și Hanoi.

Am avut multe solicitări pentru Japonia anul acesta. Japonia în combinație cu Seul sau Shanghai, cu un buget de 4000-5000 de euro per cuplu, este o opțiune populară. Pentru Bora Bora, bugetele sunt mai mari, undeva la 10.000 de euro pentru 2 persoane. Cap Verde este o destinație accesibilă, urmată de Caraibe, Republica Dominicană și Mexic, cu un buget de 3500-4000 de euro pentru 2 persoane, similar cu Costa Rica.

Un sejur în Statele Unite, un circuit de 10 nopți, este accesibil și popular. Deși organizarea unor astfel de vacanțe poate fi provocatoare, turiștii sunt de obicei foarte mulțumiți de rezultate. Dacă aveți destinații mai greu accesibile, să știți că mă descurc foarte bine în organizarea lor.

Ziceai de croazieră în Norvegia. Ce ne poți recomanda în această perioadă sau în acest an?

Da, vara este sezonul croazierelor în Europa. Majoritatea vaselor migrează dinspre Caraibe, Asia și Golful Persic în Europa sau în partea de Nord a Europei, pe Marea Mediterană sau pe fiorduri. Croazierele pe Mediterana de Vest sau de Est sunt la mare căutare vara. Mi se pare o idee foarte bună o croazieră.

Eu am fost și mi-a plăcut foarte mult. Cred că una dintre cele mai frumoase vacanțe pe care le-am avut a fost pe o croazieră. Faptul că îți faci programul cum vrei, dar în același timp vizitezi o grămadă de locații, beneficiezi de servicii foarte bune, de restaurante premium, de serate elegante, cazinouri, discotecă și teatru, aduce plusuri experienței finale de vacanță. Recomand acest tip de experiență.

Așadar, dacă plănuiți o vacanță pentru o lună de miere, reînnoirea jurămintelor sau o nuntă simbolică pe o plajă exotică, sau dacă vreți să escaladați munți sau să ajungeți în locuri inedite din lume, apelați cu încredere la Zetto. Noi suntem specialiști în organizarea de astfel de excursii, pentru că Z Tour este medicamentul antistres pentru tine.

Mai doriți sfaturi de călătorii? Noi avem o multime de articole pentru diverse țări, multe dintre ele menționate în acest podcast. Descoperă ghidurile noastre de călătorii aici.

Mai mulde despre luni de miere și nunți exotice puteți afla din acest articol – link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

City Break cu ZTour

0 Comments

Pe măsură ce ritmul vieții devine tot mai rapid, conceptul…