Cum sa iti planifici o vacanta in Seychelles?

0 Comments

Dacă te întrebai de ce ar trebui să îți faci următoarea vacanță în Seychelles, noi spunem că plajele turcoaz curate, bolovanii de granit, curry-ul îndrăzneț, drumețiile sălbatice și oamenii cu suflet cald sunt motivele principale pentru care ar trebui să iei decizia asta cât mai repede. 

Frumusețea fizică a insulelor este una aparte. Dincolo de atracțiile naturale, țara emana un sentiment de liniște, care face ca relaxarea să fie la cu totul alt nivel. Dacă te întrebai când să mergi în Seychelles, ce poți face în Seychelles, sau dacă ai suficiente informații despre locul în sine și cultura lor, nu-ți face griji, avem totul aici. Citește în continuare pentru a-ți confirma ca o vacanță în Seychelles este exact ce ai nevoie acum. 

Informații cheie 

Arhipelag, numit și paradis, din mijlocul Oceanului Indian, cuprinde 115 insule diferite, multe dintre ele nelocuite. Capitala, Victoria, este situată pe Mahé, cea mai mare și mai dens populată insulă. Seychelles este sinonim cu peisajele perfecte pe care le vezi și pe o carte poștală, de la plajele sale cu nisip alb și mările limpede până la interioarele tropicale luxuriante. O destinație populară pentru cereri în căsătorie și luni de miere, este, de asemenea, renumită pentru stațiunile sale de lux pe plajă, oportunitățile de sporturi acvatice și și bogată cultură creolă din Seychelles.

Limba

Există trei limbi oficiale în Seychelles: franceză, engleză și creola din Seychelles. Creola din Seychellois este totuși limba cea mai întâlnită și vorbită acolo, și este vorbită de aproape 90% din populație.

Moneda

Moneda din Seychelles este rupia din Seychelles (SCR). Este, desigur, de folos să schimb niște bani în valuta locală, înainte de a porni la drum. 

Religia

Creștinismul este de departe cea mai practicată religie în Seychelles, reprezentând peste 89% din populație. Romano-catolicismul este cea mai populară confesiune.

Geografia

În ciuda numeroaselor sale insule, Seychelles are o suprafață totală mică 455 kilometri pătrați, ceea ce nu sună a fi foarte mult, pentru o multitudine de insule, dar peisajele aparte nu fac asta să fie o problemă.

Când să mergi în Seychelles

Seychelles este o destinație de care te poți bucura pe tot parcursul anului, cu avantaje și dezavantaje pentru fiecare sezon. Cel mai bun moment pentru a vizita depinde într-adevăr de ceea ce vrei să faci în timp ce ești acolo. 

Pentru a te relaxa pe plajă, perioadele de calm dintre cele două anotimpuri musonice sunt cele mai calde și cele mai puțin vântoase. De asemenea, aceste două anotimpuri aduc și temperaturi ridicate ale apei – perfecte pentru snorkeling și scuba diving. Marinarii și surferii vor aprecia musonul de sud-est vântul, în timp ce pescuitul este cel mai bine în timpul musonului de nord-vest.

Cele mai favorabile luni din punct de vedere al vremii sunt aprilie, mai, octombrie și noiembrie, cu temperaturi medii de 28°C, ideale pentru activități afară.

Vremea în Seychelles

Seychelles are un climat marin tropical, cu temperaturi constant calde și umiditate ridicată. Nu există vară sau iarnă distincte; în schimb, anotimpurile sunt dictate de alizeele. 

De la sfârșitul lunii mai până la începutul lunii octombrie, alizeele de sud-est aduc o perioadă mai rece și mai uscată, și anume musonul de sud-est. Din decembrie până în martie, musonul de nord-vest se caracterizează prin temperaturi mai ridicate și precipitații crescute. Decembrie și ianuarie sunt lunile cele mai umede, iar cele mai sudice insule pot fi, de asemenea, afectate de cicloni în această perioadă a anului.

Esti in cautarea unei oferte de vacanta in Seychelles?

Cum să te deplasezi în Seychelles

Există două moduri principale de a călători între insule: feribotul și avionul. Feribotul Cat Cocos face legătura între Mahé, Praslin și La Digue. Este nevoie de aproximativ o oră pentru a călători de la Mahé la Praslin și încă 15 minute până la La Digue. Alternativ, Air Seychelles oferă zboruri între insule, precum și către insule mai mici din arhipelag.

Pentru a înțelege cu adevărat Mahé și Praslin, poți alege să închiriezi o mașină și, astfel nu depinzi de un orar anume și te poți bucura cât vrei de fiecare zonă. Dacă nu te simți complet confortabil să conduci, sunt disponibile atât taxiuri, cât și autobuze publice.

Plimbatul în jurul La Digue este mai distractiv, micuța insulă având puține mașini, iar cea mai bună modalitate de a te deplasa este cu bicicleta, pe care o poți închiria cu ușurință.

Cerințe medicale

Comparativ cu multe alte țări africane, în Seychelles nu vine vorba de malarie. Nu există vaccinări obligatorii. Este totuși recomandat ca toți călătorii să se asigure că vaccinurile lor de rutină sunt la zi și, de asemenea, să își faceți injecții împotriva hepatitei A și a febrei tifoide înainte de a vizita Seychelles.

Ce să vizitezi în Seychelles

Victoria

Situată în nordul Mahé, Victoria este una dintre cele mai mici capitale din lume. A fost înființată de britanici la începutul secolului al XIX-lea și își păstrează o mare parte din farmecul colonial de astăzi. Grădinile botanice tropicale sunt o atracție principală, dar și piețele pline de culoare, pline de fructe și pește local. 

Parcul Național Morne Seychellois

Când te obosești de plajele spectaculoase din Mahé, aventurează-te spre interiorul Parcului Național Morne Seychellois. Această zonă uimitoare de junglă curată acoperă 20% din suprafața totală a insulei și include cel mai înalt vârf al țării, Morne Seychellois. Parcurge traseele încurcate ale parcului, amintindu-ți să fii atent la animalele și la păsările exotice, pe măsură ce înaintezi.

Praslin

La nord-est de Mahé se află Praslin, a doua insulă, ca mărime, din arhipelag. Aceasta este cunoscută pentru atmosfera sa relaxată și plajele idilice, dintre care cele mai faimoase sunt Anse Lazio și Anse Georgette. 

Deși nu este foarte dezvoltată, insula se mândrește cu stațiuni ultra-luxoase. Este, de asemenea, singura insulă cu propriul teren de golf de campionat cu 18 găuri.

La Digue

La Digue este cea mai mică dintre cele trei insule locuite principale din Seychelles. Vizitatorii vin aici pentru a experimenta cultura locală autentică și pentru a vizita cea mai emblematică plajă din arhipelag, Anse Source d’Argent. 

Situată pe coasta de vest a insulei, este încadrată de bolovani uriași de granit și are ape limpezi și puțin adânci, perfecte pentru înot și snorkeling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Adrenalină pe zapadă

0 Comments

Cu zăpada strălucitoare reflectând razele soarelui, aerul proaspăt și adrenalina…