Ce înseamnă all inclusive și ce presupune acest tip de vacanta

0 Comments

Pentru majoritatea oamenilor, cea mai așteptată perioadă a anului este cea în care aleg să-și facă vacanța și, până la urmă, cine nu așteaptă această perioadă? Este acea oportunitate de a alege un loc special, unde să te poți relaxa și să lași tot ce ține de locul de muncă de-o parte. Aceasta este oportunitatea de a vizita acea destinație la care te gândești de luni sau chiar ani de zile. Aceasta este momentul în care îi lași pe alții să aibă grijă de tine și de bucuri de tot ce îți poate oferi destinația aleasă de tine. 

Ca să te asiguri că ai parte de această relaxare completă, noi îți recomandăm să alegi o vacanță de tip all inclusive. Ce înseamnă all inclusive? După cum încearcă să sugereze și numele, este un tip de vacanță unde cazarea, mâncarea, băutura și alte activități sunt toate incluse într-un singur preț. S-ar presupune că nu ar mai fi nevoie sa călătorești cu alți bani la tine – asta lăsând la o parte ocazionalul bacșiș, pe care îl poți lăsa mereu, în funcție de situație și dacă simți nevoia. 

Esti in cautarea unei oferte de vacanta All-Inclusive?

Sunt stațiunile all inclusive la fel?

Scurt și la obiect, nu, nu toate stațiunile care oferă varianta de all inclusive sunt la fel. Dacă vorbim despre stațiunile all inclusive care sunt sub aceeași umbrelă de marcă, atunci multe dintre incluziuni sunt probabil similare, dar în general, nu toate stațiunile all inclusive sunt la fel. Asigură-te întotdeauna că verifici din nou ceea ce este inclus înainte de a face o rezervare, astfel încât să știi ce „ți se cuvine” și ce nu.

Tipuri de all inclusive

Orice fel de ofertă all inclusive poate fi de diferite tipuri, urmând să aibă și diferite prețuri. Cele mai întâlnite variante sunt all inclusive, all inclusive light, ultimate all inclusive și a la carte all inclusive. Toate acestea au fost concepute pentru diferite tipuri de oameni, cu nevoi, disponibilități sau cerințe diferite. Aici face diferența și felul în care decizi să călătorești, și anume dacă alegi să călătorești cu familia, dacă alegi să călătorești doar cu prietenii sau dacă alegi să călătorești cu partenerul/partenera. Diferitele locații oferă diferite tipuri de activități, feluri de mâncare, camere, etc.  Continuă să citești pentru a descoperi ce ți se potrivește cel mai bine pentru următoarea ta vacanță cu cei dragi. 

Ce întrebări poți pune atunci când vine vorba de all inclusive? (ca să știi exact ce este inclus)

  • Sunt incluse cursele de la și către aeroport?
  • Sunt incluse băuturile (alcoolice)? Servesc tărie de marcă premium?
  • Poți să mănânci și să bei ce vrei 24 de ore pe zi?
  • Câte restaurante oferă stațiunea? Ce fel de mâncare servesc?
  • Minibarul din apartament este aprovizionat și inclus?
  • Care sunt sporturile nautice oferite și sunt incluse?
  • Stațiunea include activități pentru copii?
  • Stațiunea oferă intrare gratuită la parcul acvatic?
  • Este inclus WiFi-ul, atât în ​​cameră, cât și în zonele comune?
  • Sunt bacșișurile și taxele incluse în prețul rezervării?

Ce înseamnă all inclusive light?

Varianta all inclusive light este o variantă mai ieftină sau mai accesibilă, comparativ cu varianta all inclusive. Pe lângă cazare, aceasta include și 3 mese cu băuturi atât alcoolice și non alcoolice și probabil, în unele cazuri, și câte o gustare între mese. În cele mai multe cazuri s-ar putea ca, pentru varianta all exclusive light, băuturile comandate înafara meselor organizate sa fie contra cost. Asigură-te de asta înainte.

Ce înseamnă ultimate all inclusive? 

Această variantă ultimate este varianta „optimizată” a celei clasice all inclusive. Implicit, aceasta este o variantă mai scumpă și are mai multe beneficii. În principal, în cazul ultimate all inclusive, meniul nu conține doar băuturi locale, ci și o varietate largă de băuturi de import, în așa fel încât oaspeții vor avea și mai multe opțiuni pe partea de băutură. Aceasta de poate aplica și la mâncare, dar pentru aceasta depinde mult de destinația aleasă.

Alte beneficii ale serviciului ultimate all inclusive pot fi acces la sala de fitness SPA și saună, locuri de joacă pentru copii, room service 24 din 24, calitate premium a serviciilor, etc. 

Ce înseamnă a la carte all inclusive?

Pachetele de vacanță oferite de stațiunile all-inclusive includ de obicei cazare, mese, băuturi și alte servicii. Stațiunile a la carte, în loc să aibă un pachet stabilit, îți permit să alegi ce facilități sau servicii dorești să fie incluse, astfel făcându-se un preț în funcție de alegeri.

Concluzie

Orice fel de variantă all inclusive este mai mult decât ideal pentru o multitudine de variante de excursii și ar trebui luate în considerare. Acestea sunt cele mai potrivite atunci când vrei să mergi într-o vacanță și să nu ai nicio grijă, poate vrei chiar să nu trebuiască să părăsești proprietatea. Dacă îți dorești ca în excursia aceasta să fii turistul întruchipat și să vizitezi zona și restaurantele locale, varianta all inclusive s-ar putea să nu fie cea mai avantajoasă pentru tine. 

Depinde dacă ești interesat de o vacanță în care tot ceea ce va trebui să te gândești este să te bucuri de paradis. Dacă ceea ce vrei este o vacanță fără griji, atunci probabil că vei aprecia o vacanță all-inclusive în stațiune. Vacanțele all-inclusive îți permit într-adevăr să te oprești și să fii cufundat în experiență, iar asta cu siguranță face diferența în cazul în care relaxarea intervine în imagine. 

Mănâncă la cele mai bune restaurante, bea câte cocktail-uri dorești, dansează după pofta inimii la spectacole live, bucură-te de plajă și ocean și pune-ți copiii în orice activitate posibilă știind că totul este inclus! Alege cea mai potrivită variantă pentru tine, în funcție de bugetul stabilit pentru respectivă excursie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts