Ghid de calatorie in Zanzibar

0 Comments

Dacă încerci să plănuiești o excursie într-o destinație aparte, Zanzibar este una dintre cele mai spectaculoase variante. Deoarece intervine și discuția distanței și a drumului și cum ajungi până acolo, dacă decizi să organizezi această excursie, noi îți recomandăm să stai cel puțin o săptămână, pentru a te putea bucura de tot ce are zona de oferit. 

Fiind o zona nouă pentru tine, asigură-te că te informezi înainte de a rezerva impulsiv ceva. Și chiar dacă ai mai fost în zona aceea, vor fi mereu lucruri si locuri noi de explorat. Când este cel mai bine să mergi în Zanzibar, ce poți face acolo, ce obiective turistice are Zanzibar, ce poți vizita acolo, care sunt cele mai frumoase plaje? Află cât se poate de mult in acest ghid și începe să-ți faci bagajele.

Dacă te întrebai unde este mai exact Zanzibar, nu ești singurul, și nu este nicio problemă deoarece înveți odată cu planificarea excursiei, dar ar trebui să te informezi bine înainte de a merge în vacanță acolo. În esență, Zanzibar este o insulă din Oceanul Indian, la două ore cu feribotul de Dar Es Salaam, un oraș important din Tanzania.

Este Zanzibar este o țară?

Ei bine, Zanzibar nu este o țară, ci este considerată o regiune semi-autonomă a Tanzaniei. Din punct de vedere politic, face parte din Tanzania. Zanzibar este, de asemenea, nu este doar o insulă, ci este cea mai mare din Arhipelagul Zanzibar. 

Când să mergi în Zanzibar?

Cu două sezoane secetoase, două sezoane umede și două seturi de vânturi sezoniere care suflă din direcții opuse, iar asta face ca a decide care este cel mai bun moment pentru a vizita Zanzibar să fie o decizie grea. Cel mai bun moment pentru a vizita Zanzibar este între lunile iunie și octombrie, care este sezonul lor rece și uscat. Zanzibar are două sezoane ploioase de la mijlocul lunii martie până la sfârșitul lunii mai și din nou în noiembrie. 

Februarie

De exemplu, februarie este o lună foarte fierbinte. De asemenea, este destul de uscat – în ceea ce privește precipitațiile, dar nivelul de umiditate crește. Norii se pot acumula, dar, în general, este una dintre cele mai uscate luni ale anului. Temperaturile sunt în medie de cam 28°C, dar pot ajunge cu ușurință până la 30 de grade. Implicit, și marea ajunge să fie foarte caldă în această perioadă a anului, făcând luna februarie potrivită pentru relaxare pe plajă.

Vremea grozavă din luna februarie face ca această perioadă să fie una dintre cele mai bune perioade pentru a vizita Zanzibar.

Mai

Alt exemplu este luna mai, în care încă este multă ploaie pe toată insula. Începutul lunii mai nu este cel mai bun moment pentru a călători în Zanzibar, dar ploaia începe să scadă până la sfârșitul lunii, iar ploile sunt mai puțin frecvente. Chiar dacă este o lună mai ploioasă, nu va ploua tot timpul, iar vizitarea Zanzibarului în luna mai înseamnă plaje și hoteluri liniștite la prețuri reduse.

Octombrie – Septembrie 

În esență, octombrie are același tip de modele meteorologice ca și septembrie, adică mult soare, aer cald și temperaturi ale mării – ambele cu o medie de 28°C – ploaie puțină, umiditate moderată și nu au o încărcătură de vânturi puternice. Mulți spun că luna octombrie este cea mai puțin vântoasă din Zanzibar. Toate acestea fac ca luna octombrie sa fie ideală pentru a lenevi în lagune și în mare și pentru a te bucura de unele dintre cele mai bune restaurante din Zanzibar.

Aceasta este o perioadă grozavă a anului și pentru scufundări, snorkeling și toate celelalte distracții pe plajă de care poți avea parte.

Esti in cautarea unei oferte de vacanta in Zanzibar?

Ce poți vizita în Zanzibar?

Stone Town

Ce recomandă majoritatea care au văzut deja zona, este să te asiguri că vizitezi Orașul de Piatră, mai exact Stone Town. Cu siguranță nu trebuie să-l ratezi. Se spune că Orașul de Piatră este inima care bate a Zanzibarului. Indiferent ca aleg să zboare sau să mergă cu feribotul, aproape toți vizitatorii vor trece prin Stone Town în timp ce vizitează Zanzibar, Africa. Plin de istoria Africii de Est, cu accente de culturi europene, arabe, persane și indiene, Orașul de Piatră își spune singur povestea. 

Pădurea Jozani 

Acesta este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat din Zanzibar și este si spectaculos în același timp. Pădurea Jozani este ultimul sanctuar din lume care a văzut maimuța colobul roșu din Zanzibar. Pădurea este situată în partea de est a insulei și este unul dintre cele mai frumoase locuri din Zanzibar. Să te pierzi și să găsești maimuțele în pădurea Jozani este ușor. O multitudine trasee în natură duc prin păduri frumoase în această zonă, iar maimuțele colobi roșii nu sunt timide. 

Fermele de mirodenii

Zanzibar este denumită „Insula condimentelor” pentru abundența sa de scorțișoară, piper negru, nucșoară și cuișoare. Insula est-africană a fost folosită ca plantație de mirodenii în secolul al XVIII-lea, iar acele rădăcini încă trăiesc. Pentru a vedea acest lucru în acțiune, turiștii pot vizita fermele locale de condimente și pot simți diferitele arome ale insulei.

Dacă nu reușești să ajungi la una dintre fermele de mirodenii, vei putea gusta cu adevărat toate aceste arome specifice Zanzibarului, și nu numai, în multe dintre felurile de mâncare servite în jurul insulei.

Cele mai frumoase plaje din Zanzibar

Toate plajele diferite din Zanzibar oferă ceva unic și special.La urma urmei, plajele cu nisip alb, apa turcoaz și localnicii prietenoși aproape garantează că toți vizitatorii se vor distra de minune. 

Plaja Kendwa

La aproximativ 3 km de Nungwi se află plaja Kendwa, una dintre cele mai frumoase plaje din Zanzibar. Plaja Kendwa este cel mai bine cunoscută pentru petrecerile sub luna plină de la Kendwa Rocks, ceea ce o face una dintre cele mai potrivite plaje din Zanzibar pentru tineri.

Plaja Nungwi

Una dintre cele mai incredibile plaje din nordul Zanzibarului este plaja Nungwi. Este cu siguranță de o frumusețe aparte. Lucrurile populare de făcut în Nungwi sunt vizitarea parcului acvatic sau o plimbare la apus.

Plaja Paje

Aceasta este unul dintre cele mai relaxante locuri din Zanzibar, cu o mulțime „mai tânără” dintre toate plajele din Zanzibar. O cafenea relaxată, baruri, pensiuni ieftine și mâncare gustoasă pot fi găsite în Paje, ceea ce o face una dintre cele mai bune zone de cazare din Zanzibar. Paje este și cunoscuta pentru acel tip de surf cu zmeul. Și cei mai avansați și începătorii se adună aici pentru a prinde vântul pe această frumoasă plajă.

Concluzie

Zanzibar este o insulă mare și vine cu multe atracții pentru toată lumea. Cu siguranță câteva zile nu vor fi de ajuns pentru o destinație de acest fel. Fie că îți dorești să explorezi doar plajele sale și pădurile sau doar orașele, Zanzibar ar trebui să fie sus pe lista ta cu viitoare destinații de vacanță. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts