Ce să știi înainte de a merge in Tunisia

0 Comments

De la cele mai epice ruine romane din Africa până la plajele cristaline din Marea Mediterană, Sahara și o mare cultură berberă, Tunisia este o mică bucată de pământ cu multe de oferit și este o alternativă excelentă la Maroc.

De ce ar trebui să mergi în Tunisia? Tunisia este renumită pentru natura sa versatilă, bucătăria sa delicioasă, coasta lungă de 1100 km cu sute de plaje, arhitectura frumoasă și istoria fascinantă. Țara are farmecul de a atrage în fiecare an mii de turiști din întreaga lume. Așadar, adaug-o pe lista ta de destinații de călătorie. 

Tunisia este plină de mâncăruri grozave, oameni calzi și locații istorice de vizitat, dar există și câteva lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a merge acolo.

Când să mergi în Tunisia?

Lunile de vară, cum ar fi iunie, iulie și august, sunt considerate cele mai bune perioade pentru a vizita Tunisia. Aceste luni sunt și cele mai populare printre turiști. Este un moment minunat datorită vremii frumoase și a țării pline de viață. În această perioadă temperaturile pot ajunge și până la 40°C pe coasta de sud. 

Dar în același timp, un lucru bun despre Tunisia este că aceasta este într-adevăr o destinație care poate fi vizitată pe tot parcursul anului.

Partea de nord a țării este pur mediteraneană, cu ierni blânde și veri fierbinți, așa că, dacă vă place plaja, iulie și august ar trebui să fie cele mai bune, iar orașele sunt grozav de vizitat în orice perioadă a anului. Sudul arid, însă, este cel mai bine vizitat iarna, altfel, căldura s-ar putea să nu te lase să te bucuri atât de mult de el. În această zonă, temperaturile maxime sunt în jurul valorii de 16/18 °C iarna și 32/33 °C vara.

Bine de știut 

Unde este Tunisia

Tunisia este o țară relativ mică situată în nord-vestul Africii. Algeria se învecinează cu țara la vest, iar Libia se află la sud-est. La est se află coasta lungă de 1100 km a Mării Mediterane. De asemenea, cel mai nordic punct al continentului african Ras Ben Sakka se află în Tunisia.

Limba 

Limba oficială a Tunisiei este araba. Araba tunisiană, numită și tunisiană, tounsi și derja, este vorbită de peste 11 milioane de oameni. Dialectul tunisian face parte din arabă maghrebină și seamănă cu dialectele din Libia și Algeria. Tounsi are unele asemănări cu malteza și include, de asemenea, o mulțime de cuvinte împrumutate din limbi precum franceză, italiană, spaniolă și turcă.

Majoritatea tunisienilor nu vorbesc engleza, deci dacă nu vorbești franceză sau arabă, comunicarea ar putea fi o mare provocare. Este evident că în zonele turistice și în hoteluri te vei descurca în limba engleză, dar at fi păcat să te limitezi la acele zone. 

Moneda 

Moneda din Tunisia se numește dinar, cu simbolul latin DT și codul valutar TND. Un dinar este egal cu 1.45 RON. Dinarul tunisian este o monedă închisă, ceea ce înseamnă că este disponibil numai în Tunisia. Nu vei putea să cumperi dinari în avans și să-i duci cu tine. De fapt, este ilegal să imporți și să exporți dinari tunisieni.

Mâncarea 

Mâncarea tipică tunisiană este caldă și condimentată. În mod obișnuit, mâncărurile tradiționale tunisiene conțin cușcuș, paste, miel, carne de vită, pui, năut, ardei verzi, pătrunjel și harissa. Asigură-te că încerci mâncăruri tradiționale tunisiene, cum ar fi cușcușul, Slata Mechouia, Chorba, Brik, Mlawi și Tajine.

Dacă ești curios și de băuturile tunisiene, trebuie să bei cel puțin ceai tunisian de mentă, limonadă proaspătă, o băutură răcoritoare Boga Cidre sau Rouzata. 

Religia 

Islamul este cea mai mare religie din Tunisia. Aproximativ 99% dintre locuitori sunt musulmani sunniți, iar restul aparține creștinilor și evreilor. Țara nu a mai folosit legea Sharia din 1956, iar Tunisia a fost prima țară arabă care a interzis poligamia.

Ramadanul în Tunisia 

Vizitarea Tunisiei în timpul Ramadanului va fi o experiență memorabilă. Tunisienii spun că în această lună, țara are un gust unic și este o oportunitate fantastică de a descoperi cultura tunisiană.

Dacă vrei să mergi în Tunisian în timpul Ramadanului, trebuie să fii conștient de unele lucruri, cum ar fi:

  • În timpul zilei, majoritatea cafenelelor și restaurantelor sunt închise (în zonele turistice, vei găsi restaurante deschise unde poți mânca)
  • Magazinele se vor închide cu câteva ore înainte de a întrerupe postul.
  • Cafenelele și restaurantele se vor deschide după ruperea postului.
  • Nopțile vor fi pline de oameni și de sărbătoare.
  • În timpul Ramadanului, cluburile de noapte și barurile sunt închise.

Apa de la robinet

În Tunisia, cel mai bine este să bei apă îmbuteliată. Chiar dacă se pare că apa de la robinet este în regulă, totuși majoritatea tunisienilor beau apă îmbuteliată. În plus, este destul de ieftină și are un gust mai bun decât apa de la robinet. Ia cu tine o sticlă pe care poți să o reumpli. 

Îmbrăcămintea

Tunisia este o țară conservatoare, dar sunt foarte obișnuiți cu turiștii. Dacă te întrebi cum ar trebui să te îmbraci, răspunsul scurt este că în Tunisia nu există un cod vestimentar. Poți să porți ce vrei și să te îmbraci cum îți place. Părțile sudice sunt mai conservatoare decât părțile nordice, așa că te poți îmbrăca mai modest și să respecți cultura locală din sud și orașele și satele mai mici.

Atracții turistice în Tunisia

Tunisia este o destinație de vis pentru oamenii pasionați de repere și atracții istorice. Poți petrece cu ușurință săptămâni pline vizitând obiective turistice istorice. Iată câteva exemple pentru a vă face o idee despre ceea ce vă așteaptă.

Tunis 

Tunis este un oraș cu multe contraste culturale și, cel mai probabil, punctul de plecare al itinerariului tău de călătorie în Tunisia. Pe de o parte, orașul vechi este compus dintr-o medină africană, magrebiană, nu foarte diferită de cele pe care le-ai găsi în Maroc, dar fără senzația de a fi într-o capcană turistică. Pe de altă parte, ai și partea europeană a orașului, care este plină de fațade în stil francez și o atmosferă relativ occidentalizată.

În plus, gândește-te la toată viața de noapte, restaurantele drăguțe, ruinele romane din Cartagina și cartierul mediteranean Sidi Bou Said.

Sousse

Aceasta este prima destinație turistică din țară, atât pentru străini, cât și pentru tunisieni, dar pentru călătorii independenți, se simte puțin ciudat.

Sousse este o bază bună pentru a explora câteva locuri din jur, cum ar fi Kairouan, Monastir sau El Jem. Adică, poți găsi cazare în acele orașe, dar Sousse are cea mai mare ofertă de hoteluri, restaurante și cafenele.

Cartagina

Vechea capitală a cartaginezilor antici. A fost un punct comercial important în Marea Mediterană. Cartagina are multe de oferit dacă ești interesat de situri istorice, clădiri și repere: ruinele Cartaginei, Amfiteatrul Roman, băile Antonine, L’Acropolium, Dealul Byrsa și Muzeul Național.

El Jem

O atracție celebră tunisiană, amfiteatrul El Jem este ceva ce nu vrei să ratezi. Este unul dintre cele mai mari și mai bine conservate amfiteatre în stil roman din lume. Situat într-un mic oraș la aproximativ 200 km de Tunis și la doar 60 km de Monastir.

Medina 

Vechea Medina este unul dintre locurile cele mai vizitate din Tunis. Mulți turiști vin din alte orașe la Tunis doar pentru a descoperi acest lucru. Vechea Medina este un labirint de străzi antice și o casă pentru sute de souk-uri (mici buticuri). Umple-ți pungile cu cele mai frumoase suveniruri: covoare, pantofi, dulciuri, bijuterii, ceramică și îmbrăcăminte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts