O destinație populară și mult-vorbită este cu siguranță una care merită vizitată. Știi și tu că există un motiv pentru care oamenii aleg în continuare să meargă acolo și, de ce să nu alegi să mergi și tu? Ademeniți de deliciile din Punta Cana și nu numai, peste șase milioane de oameni aleg să facă vacanță aici în fiecare an.
Fiind una dintre cele mai vizitate destinații din Caraibe, plajele frumoase, stațiunile pline de facilități, natura uluitoare, golful incredibil și o cultură vibrantă sunt câteva dintre lucrurile pe care Republica Dominicană le are de oferit. Ca și despre orice altă locație, sunt niște lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a planifica următoarea ta excursie.
Când să mergi în Republica Dominicană
Tropicală este cuvântul magic pentru a descrie vremea din minunata Republică Dominicană, de aceea este important să îți alegi bine perioada în care vrei să mergi. Datorită lanțurilor muntoase accidentate ale insulei, crestelor subacvatice – care se conectează cu lanțuri vulcanice – și alizeelor unice, insula poate avea variații extreme de vreme, peisaj și ecologie. Din cauza climatului său, temperaturile oscilează, iar media pe an este între 25° și 40°C.
Dacă te gândeai când să mergi în Punta Cana, este bine să știi că are acel climat tropical special pe care îl așteptăm de la Caraibe. Cerul intermitent de nori și soarele sunt alături pe tot parcursul zilei. În afară de sezonul uraganelor, majoritatea averselor de ploaie vor veni la fel de repede pe cât vor și pleca. Temperatura medie anuală temperată este de 27°C.
Sezonul umed și al uraganelor începe în iunie și se termină în octombrie. În perioada aceasta, în jurul insulei, sunt mai frecvente furtuni și averse cu umiditate mai mare în timpul sezonului umed, iar temperaturile sunt între 29 și 32°C.
Sezonul mai uscat din Republica Dominicană este între noiembrie și aprilie, cu o medie între 23 și 29°C.
Cu o afacere turistică plină de viață, cel mai bun moment pentru a vizita Republica Dominicană este în orice moment în afara sărbătorilor aglomerate și a sezonului uraganelor. Cu excepția cazului în care ai mult timp de pierdut, atunci poți merge oricând și rămâi atent la posibile uragane în lunile de vârf.
Esti in cautarea unei oferte de vacanta in Republica Dominicană?
Bine de știut
Limba
Spaniola este limba locală și națională în Republica Dominicană, așa că învață câteva expresii cheie înainte de a ajunge. Engleza este vorbită pe scară largă în stațiuni, dar dacă vrei să explorezi și mai departe, probabil că va trebui să ajungi să cunoști puțin limba locală, pentru a te putea descurca. În plus, te vei simți mult mai confortabil să interacționezi cu oamenii, dacă poți conversa în limba lor locală. De asemenea, ei sunt automat mult mai primitori atunci când văd interes din partea vizitatorilor.
Dacă vrei să călătorești în afara stațiunilor, s-ar putea să ai dificultăți în Republica Dominicană dacă nu vorbești spaniolă. Dar este in regula, unele gesturi ale mâinii și o aplicație de traducător te pot duce departe. Dacă ai emoții în legătură cu bariera lingvistică, contactează ghizii turistici dominicani în prealabil pentru a stabili lucrurile până la sosire.Prin articolul de mai sus, vă putem recomanda cele mai noi rochii.Shop dress într-o varietate de lungimi, culori și stiluri pentru fiecare ocazie de la mărcile tale preferate.
Moneda
Peso dominican este moneda locală în Republica Dominicană, așa că ar fi bine să schimbi niște bani înainte de a merge, pentru a te putea aventura în toată zona. Mai sunt acceptați și dolarii americani, dar în multe locuri, probabil că vei plăti un preț mai mare pentru produse și servicii.
La momentul actual, 1 DOM (Peso Dominican) este egal cu 0.08 RON. Deci 1 RON este egal cu 12.04 DOM.
Schimbul de bani în Republica Dominicană
Cu excepția cazului în care te ascunzi într-o stațiune, majoritatea locurilor din Republica Dominicană vor accepta doar numerar și nu carduri de credit. Aceasta înseamnă că este important să înțelegi cum să schimbi banii când ajungi sau, ideal, înainte.
Timpul insulei
Da, exista așa ceva ca și timpul insulei, care este viu și simțit în Republica Dominicană. Asta înseamnă că lucrurile merg în ritmul lor, fără grabă de turiști care sosesc cu rutine stricte. Te poți aștepta ca totul, de la rezervări la restaurante la taxiuri pre-rezervate, să funcționeze cu întârziere – 15 până la 30 de minute întârziere nu este considerat în afara programului. Doar acceptă-le așa cum sunt, la urma urmei, ești în vacanță.
Baseballul
Baseballul este cel mai mare și în același timp și sportul național din Republica Dominicană, țara oferind al doilea cel mai mare număr de jucători din Marea Ligă de Baseball după SUA. Dacă alegi să vizitezi iarna (octombrie până în ianuarie) și dorești o excursie departe de plajă, verifică dacă are loc un joc din Liga Profesională de Baseball Dominicană. Mai ales dacă ești fan al sporturilor, aceasta este o modalitate excelentă de a absorbi cultura și de a te amesteca cu fanii locali.
Nu poți bea apa de la robinet în Republica Dominicană.
Apa îmbuteliată este disponibilă peste tot, așa că nici nu vă gândiți să beți apa de la robinet din Republica Dominicană. Unele hoteluri oferă apă filtrată, dar alege să mergi la sigur și ia apa îmbuteliată de marcă pentru a evita orice boli neplăcute.
Ce să faci în Republica Dominicană
Vizitează plajele
Milioane de vizitatori se adună în Punta Cana în fiecare an pentru unele dintre cele mai lungi plaje cu nisip alb din Republica Dominicană, dar există și alte linii de coastă spectaculoase și mai puțin aglomerate de explorat. Aventurează-te spre nord-est până la îndepărtatele Las Terrenas și Las Galeras din Peninsula Samaná pentru nisipuri lungi, aurii și albe, mărginite de palmieri. Oriunde ai ajunge, cu siguranță vei găsi restaurante pe malul mării cu captură proaspătă, de sezon, mult rom și muzică.
Vizitați zona colonială din Santo Domingo
Astăzi este un cartier fermecător, plin de cultură și plin de viață, care este preferatul vizitatorilor și localnicilor. Poți vizita o serie de muzee și clădiri coloniale importante, inclusiv prima fortăreață din Americi, prima catedrală, ruinele primului spital, prima mănăstire și prima universitate. Plimbă-te pe strada pietonală Calle El Conde, mărginită de magazine, artă pe trotuar în aer liber, restaurante și cafenele. Bucură-te de parcurile și piețele în aer liber și ia masa sub stele la Pat’e Palo sau Pura Tasca de pe Plaza España.
Fă traseul de Cacao
Republica Dominicană se află printre primii trei cei mai mari exportatori de cacao din lume. Pentru o experiență completă a unei plantații de cacao și a procesului de la boabe la bar, înscrie-te la Sendero del Cacao sau la Turul Cacao Trail. Situat în provincia San Francisco de Macorís, la puțin peste o oră nord de Santo Domingo, vei experimenta o fermă de cacao deținută de o familie complet funcțională – vei face drumeții în plantație, vei gusta cacao crudă și vei vizita facilitățile de fabricare a ciocolatei.