Un concediu in Croatia elimina stresul cotidian

Un concediu reusit in Croatia elimina stresul cotidian – Transport individual –

Orice om, în momentul în care se gândeşte la călătorii, la concediu, se gândeşte la relaxare. Ieşirea din rutină, ruperea de problemele de zi cu zi, aceste lucruri înseamnă „antistres”. Starea psihică se schimbă cand ne gândim la concediu. Avem alt tonus, revine optimismul – şi toate acestea pot fi atinse, numai daca şi serviciile oferite sunt „la înălţime”.

Astfel, o vacanţă perfectă înseamnă – cel mai bun medicament. Iar Z Tour, prin serviciile care le pune la dispoziţia turiştilor – este „doctorul” lor.

Z Tour vă recomanda în aceasta toamnă să petreceți un concediu în safari Croatia.

CROATIA

Destinaţie preferată de cei care caută armonie între o vacanţă de litoral şi una de munte, oferă  peisaje care iţi taie respiraţia. Litoralul costier lung de aproximativ 1700 km este împărţit în 3 zone mari – Istria, Golful Kvarner şi Dalmaţia. Capitala este la Zagreb.

CARE SUNT CELE MAI IMPORTANTE OBIECTIVE TURISTICE?

Dubrovnik – al cărui centru vechi este patrimoniu UNESCO
– Parcul National Plitvice – unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din Europa, se mândreşte cu 16 lacuri faimoase pentru culoarea deosebita a apei 
– Rovinj – port pescăresc cu arhitectura asemănătoare celei italieneşti


– Split – al cărui mândrie este Palatul lui Diocleţian


– Porec – oraş vechi de 2000 ani, care găzduieşte Bazilica Euphrasian

CUM AJUNGEM ÎN CROATIA?

Majoritatea turiştilor aleg maşina personală ca mijloc de deplasare. Se percepe taxa de trecere pe autostrăzi şi poduri. În sezonul de vară sunt curse charter din Bucureşti înspre Dubrovnik.

CÂT COSTĂ O VACANŢÂ ÎN CROATIA?

Pe varianta de cazare în regim self catering, tarifele încep de la 250 euro/ apartament de 4 persoane/ săptămână sau 620 euro/ vila de 8 persoane/ săptămână.
Pentru cazare în hoteluri de 3* cu demipensiune, tarifele în extrasezon încep de la 113 euro/persoană/ săptămână, iar la hotel de 4* de la 163 euro/ persoană/ săptămână.
O vacanţă cu zbor charter din Bucureşti începe de la cca 500 euro/personă – cazare cu mic dejun şi taxe de aeroport incluse.

SEZON

Pentru cei care doresc o vacanţă de relaxare, la plajă, recomandăm perioada mijloc de iunie – început de septembrie, când temperatura medie este în jur la 26-30 gr C. Menţionăm că apa mării este mai rece până la mijlocul lunii iulie, cu temperatura de cca 18-20 gr C. Abia spre august începe să se încălzescă, dar nu depaşeşte temperatura de 23 gr C.
Pentru vacanţe de tip circuite sau city break, recomandăm perioadele aprilie – octombrie.

GASTRONOMIE

În Croaţia se remarcă o bucătărie a cărei diversitate provine din numeroasele influenţe care o definesc: turcească, ungurească, austriacă, grecească, mediteraneeană. Meniurile restaurantelor de pe coastă abundă în preparate din carne de oaie, peşte, fructe de mare, paşte făinoase şi salate mediteraneene. Dulciurile comune sunt baklava (cu origini turceşti) şi ştrudel (cu origini vieneze).
Înainte de masă se obişnuieşte un pahar de ţuică de prune sau vin, pe post de aperitiv.

MONEDA OFICIALĂ: kuna
LIMBA OFICIALĂ: croată
RELIGIA: 88% romano catolici, 4% ortodocsi

Rezerva online pe www.ztour-travel.ro sau sa cere o oferta personalizata!

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.