turcia

Turcia este una dintre țările preferate de turiștii din întrega lume. Da, chiar și acum, după tot ce s-a întâmplat pe plan politic la ei în ultimii ani! Turismul în Turcia a început să își revină încă din 2017, fapt de așteptat, având în vedere că acest sector este responsabil pentru un mare procent din PIB-ul țării. Ca să nu mai vorbim de cele peste un milion de locuri de muncă asigurate în turism.turcia

Cultura, tradițiile, particularitățile, aerul misterios pe care îl are țara îi prind în mreje pe vizitatori. Și nu-i mai lasă, minim pe durata unui city break în Istanbul…Căci tradiția turcă spune că străinul care bate la ușa unui turc este ”trimis al Domnului” și este oaspete binevenit pentru cel puțin trei zile.

Turcilor le datorăm cu toții faptul că au adus cafeaua în Europa, iar olandezii le datorează existența lalelelor. În Turcia puteți admira rămășițele faimosului ”cal troian”, prima biserică construită vreodată de om, precum și primele picturi din neoliti. Binențeles că ar fi mare păcat să ratați spectaculoasa cascadă Karpuz Kaldaran, sau Insula Broaștei Țestoase- atracție pentru toată familia.

Copiii ar putea fi la fel de încântați dacă îi duceți să vadă orașul scufundat din Demre Myra Kekova, iar asta o puteți face ”la pachet” cu o croazieră pe Marea Mediterană de care să vă bucurați și dvs. P.S. Raftingul e un ”must have” dacă vă este la îndemână în pachetul turistic, Turcia are cele mai potrivite râuri montane pentru acest sport!

BINE DE ŞTIUT

Principalul mijloc de transport în Turcia este autobuzul. Vă recomandăm să îl folosiţi şi să nu încercaţi să şofaţi în oraşele mari ale ţării, pentru că traficul este haotic!

Sub nici o formă să nu atingeţi sau să fotografiați o localnică! De asemenea, este recomandat ca turistele să nu se plimbe singure pe străzile din Turcia.antalya

IDEAL DE VIZITAT

În zonele de coastă din zona Mării Egee şi a Mării Mediterane, temperaturile sunt ridicate pe timpul verii şi iernile sunt blânde, dar umede. Pe coasta Mării Negre plouă destul de frecvent. În interiorul ţării, căldura verii este greu de suportat şi atmosfera este uscată. În această zonă iernile sunt geroase.

Capitala: Ankara

Moneda: Lira turcească

Clima: temperată

VEZI OFERTELE!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.