E drept, epoca de glorie a statiunilor balneare a apus de mult. Timpul in care imparati si imparatese, tari si tarine, baroni si baronese se intalneau cu apropiatii, faceau tratamente si se distrau in aceste mici orase, demult a trecut.
Preferintele turistilor s-au schimbat. Evident, acum avem mai multe posibilitati, putem calatori mai usor, avem lumea la picioare. Statiunile litorale si resorturile imense sunt acum locurile de joaca preferate de majoritatea tinerilor si familiilor.

Ei bine, sunt totusi inca multi care, in continuare, apreciaza o statiune cocheta, in mijlocul naturii, in care se pot recupera dupa cateva lungi si obositoare luni de munca, se pot bucura de ape termale sau minerale cu proprietati tamaduitoare, isi pot vindeca sufletul, departe de agitatie. Si nu ma refer doar la cei de varsta a doua. Am vizitat Bad Gastein la 20 de ani si am ramas fermecata de aerul imperial al acestei mici urbe din mijlocul Parcului National Hohen Tauern, unul din cele mai frumoase parcuri naturale din Europa. Visul meu este sa ajung la Karlovy Vary cat mai repede. Am fost la Budapesta si timp de trei zile m-am bucurat de tratamente spa si relaxare —pentru asta m-am dus, pentru tihna si recuperare in ape vindecatoare. Si au ajutat.

Nu doar apele curative sunt o atractie, ci si istoria locului, cultura, arhitectura. O statiune precum Baden Baden, cu atat de multa greutate istorica, este cu certitudine o atractie chiar si pentru cei dornici de un city break. In Islanda, la Laguna Albastra , esti teleportat in alta dimensiune, una celesta. Minunea creatiei este in fata ochilor tai, trebuie doar sa o imbratisezi, sa te lasi cuprins de ea.

Predati-va extazului, explorati alte forme de relaxare, cunoasteti natura, oamenii, locurile sub alta viziune, una mai atipica si emancipata.

Oana Rusu, Director Departament Turism Z Tour

 

Articole recomandate