Despre Spania sunt puține lucruri rămase necunoscute printre turiști. Țara este una dintre destinațiile preferate pentru vacanțe perfecte. Și, deși majoritatea celor care vizitează țara se îndreaptă către plajele însorite de pe Costa del Sol, Tenerife sau Ibiza, trebuie să știți că în Spania vă puteți bucura de drumeții montane unice- încercați traseele de hiking și trekking din Munții Teide, nu o să regretați! De altfel, poate că nu știați, dar Spania este a doua cea mai muntoasă țară din Europa, după Elveția.barcelona

Spaniolii știu să se distreze așa că aici veți găsi cel mai mare număr de baruri, cafenele și restaurante din Uniunea Europeană. De asemenea, tot aici găsiți cel mai rapid roller-coaster din Europa, în Parcul PortAventura din Barcelona mai exact.

Un lucru pe care trebuie să îl luați în considerare pe perioada vacanței în Spania este că majoritatea magazinelor se închid între orele 15 și 17, atunci când spaniolii își fac siesta.

De asemenea, dacă v-ați planificat excursia în Spania, în special în Andaluzia, în timpul săptămânii sfânte (Semana Santa) de dinainte de Paști, ar fi bine să știți că nu veți avea parte de liniște până la ore târzii în noapte: în fiecare seară, străzile orașelor sunt invadate de sute și chiar mii (în funcție de dimensiunea orașului) de credincioși care participă la procesiuni religioase, cu muzică, defilări și care alegorice.

BINE DE STIUT:

Spaniolii au tendinţa de a vorbi foarte repede şi destul de tare. Nu este dovadă de lipsă de respect, ci este felul lor de a fi. La fel, nu vă simtiți jigniți dacă în timpul unei conversații, interlocutorul își sprijină mâna pe umărul dvs. Înseamnă că îi face plăcere să discutați.spania beach

IDEAL DE VIZITAT

Verile sunt foarte călduroase în Spania, cu temperaturi care ating frecvent 30 de grade Celsius. Dacă vacanţa dumneavoastră presupune vizitarea diferitelor obiective turistice, atunci e mai bine să mergeţi la sfârştiul primăverii sau la începutul toamnei, când temperatura mai scade puţin.

Capitala: Madrid

Moneda: Euro

Clima: temperată și mediteraneană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.