Singapore este singurul oraș-stat din lume. Și pare și singurul în care civilizația, în cea mai pură formă și definiție a sa, este la ea acasă.singapore

Prima impresie pe care o lasă țara este curățenia absolută. Poate și din acest motiv guma de mestecat este complet interzisă aici și nici nu veți primi șervețele gratuite în restaurante. Sub nici o formă nu trebuie să lăsați gunoi în urma dumneavoastră. Veți fi amendați pentru cea mai mică bucățică de hârtie aruncată pe jos.

Insula Sentosa este mândria locului atunci când vine vorba de distracție. Se află la doar câțiva kilometri de oraș și este extrem de ușor accesibilă. Puteți ajunge cu metroul expres, cu telecabina sau pe jos, traversând un pod. Un loc fascinant care merită vizitat este Grădina Orhideelor, un colț din Grădina Botanică populat cu flori de toate tipurile, mărimile și culorile.

BINE DE ȘTIUT

Atunci când doriți să traversați strada, făceți-o exclusiv pe trecerile de pietoni, în caz contrar veți fi amendați.

Fumatul este interzis în majoritatea locurilor din țară. Această reglementare este semnalizată corespunzător și trebuie să o respectați.

Importul, consumul, producerea şi deţinerea de stupefiante, chiar şi în cantităţi foarte mici sunt interzise şi aspru pedepsite de lege, de la sentinţe cu închisoarea de peste 10 ani, până la pedeapsa cu moartea.insula sentosa in singapore

IDEAL DE VIZITAT

Cea mai buna perioada, fără prea multe ploi (e aproape de Ecuador, între doi curenți musonici), pentru a vizita Singapore, este martie-iunie si in octombrie. Cele mai puțin aglomerate perioade, însă, în care vă puteți planifica vacanța sunt iulie și august. Luați în considerare: cea mai ploioasă perioadă, cu rafale puternice de vânt drept bonus este noiembrie-ianuarie.

Capitala: Singapore

Moneda: Dolar singaporez

Clima: tropical

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.