România este visul oricărui călător, oricât de exigent ar fi el. Litoralul Mării Negre cu plajele cochete, fabuloasa Deltă a Dunării și plimbările cu barca pe canalele înguste, spectaculoșii Munți Carpați cu traseele lor apreciate de toți cei care le-au bătut cărările, mănăstirile paradisiace la propriu din Bucovina, sau tradițiile unice din Maramureș sunt doar o parte dintre locurile pe care le are țara de oferit. Dar cei mai importanți sunt, binențeles, oamenii, unii dintre cei mai primitori și ospitalieri pe care îi veți întâlni în toată lumea!transfagarasan

BANAT ȘI CRIȘANA

Zona abundă în peisaje nemaipomenite, oferite de formele de relief extrem de diverse apărute aici. Regiunea oferă turiștilor nenumărate oportunități de petrecere a timpului liber: castele, palate, muzee sau lăcașuri de cult.

Unele dintre cele mai cunoscute și mai vizitate obiective sunt: Castelul Huniazilor din județul Hunedoara, Domul romano-catolic din Timișoara, sau Castelul Banloc, aflat la 50 de kilometri de Timișoara.

Banatul este ofertant și pentru stațiunile balneare din zonă, cea mai vestită dintre ele fiind Băile Herculane. Stațiunea există neîntrerupt încă din perioada Imperiului Roman. În apropiere de Oradea se află perla stațiunilor turistice din Vestul României, Băile Felix. Stațiunea este renumită pe întregul continent datorită calității apelor termale și, în ultimii ani, datorită SPA-urilor tot mai luxoase apărute alături de numeroasele hoteluri și pensiuni de toate categoriile și pentru toate buzunarele.

VALEA PRAHOVEI

Valea Prahovei este una dintre zonele preferate de turiști pentru petrecerea timpului liber, fie la sfârșit de săptămână, fie pentru sejururi mai lungi. Peisajele din zonă sunt fabuloase. Traseele montane pot fi abordate de orice turist, în funcție de pregătirea fizică și de gradul de echipare al fiecăruia.

Zona este bogată în obiective culturale și arhitecturale care trebuie vizitate: Castelul Peleș, Pelișorul, Castelul Cantacuzino sau Mănăstirea Furnica. Vă recomandăm să aveți în plan și o urcare cu telecabina și apoi o drumeție până pe Platoul Babele. Peisajele sunt extraordinare și merită tot efortul pe care îl veți depune.

LITORALUL MĂRII NEGRE

Câte ceva pentru fiecare. Așa poate fi caracterizat litoralul românesc. Este imposibil să nu găsești vacanța potrivită aici, indiferent de ”bagajul” cu care călătorești: gașcă de prieteni, iubit/ă, copii, părinți, bunici…Tuturor le place nisipul fin și plajele generoase, mâncarea ieftină și gustoasă, distracția la îndemână pentru orice vârstă, nu?romania sea

În timp ce familiile cu copii își pot petrece vacanțele într-una dintre stațiunile recunoscute precum Eforie sau Venus, spiritele libere care doresc să fie cât mai aproape de natură au ”dedicate” două stațiuni: Vama Veche și 2 Mai. Ce să mai vorbim de cei tineri și puși pe petreceri, pentru care există ”perla litoralului”, Mamaia, al cărui renume a depășit demult granițele Europei! Stațiunea are ceva de oferit și celor care preferă luxul și opulența, dar și celor mai pretențioși care vor să se bucure de o vacanță cu un buget mediu.

BINE DE ȘTIUT

Bacșișul nu e inclus în nota de plată, însă e așteptat cu mare interes de chelneri, mai ales dacă intenționați să vă mai întoarceți la același local. Regula nescrisă e de 10% din nota de plată.

Dacă sunteți întâmpinați de gazde cu un platou pe care găsiți doar pâine și sare, nu vă descurajați, nu asta veți servi la micul dejun întreg sejurul, nici nu înseamnă că sunt sărace gazdele. E pur și simplu modalitatea românească de a spune ”bun venit” unui oaspete!corvin

IDEAL DE VIZITAT

În România e simplu: sunt 4 anotimpuri, și tot atâtea motive de a călători, iarna (decembrie-februarie) se vine pentru schi, primăvara pentru vizitat obiective turistice și drumeții în munți, vara (iunie-august, atenție, înainte sau după aceste luni riscați să prindeți vreme urâtă și/sau apă rece) pentru litoral, iar toamna pentru turismul rural, pentru frumusețea satelor tradiționale îmbrăcate în recolta lui septembrie.

Capitala: București

Moneda: Leu

Clima: temperat-continentală

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.