Republica Dominicana

By Ioana, mama,  familie cu 2 copii

Primul gand: “Rom, trabucuri, muzica si soare. Aaaa…sta e!”. Al doilea gand: “Oricat de bine te-ai documenta inainte de a pleca in vacanta, este aproape imposibil sa nu ai parte de surprize”. Gand normal: important este ca surprizele sa fie placute! Context: familia C. cu 4 membri la bord a luat hotararea sa petreaca vacanta in Republica Dominicana. Ioana, adica subsemnata relateaza acum linistita, dupa ce a “trecut”:

Evident ca (si) noi, ca tot romanul speriat, stresat, econom, am luat internetul “la mana” atunci cand ne-am decis sa ne petrecem vacanta in Republica Dominicana. Nu este nici aproape, nici ieftin, asa ca am vrut sa fim siguri ca alegerea noastra este cea corecta si ca nu ajungem la capatul lumii doar pentru a fi dezamagiti. Ceea ce am citit ne-a convins ca urma sa vedem o parte din lume despre care insusi Cristofor Columb a spus ca este cel mai frumos loc de pe pamant.

All-inclu

sive pana la capat

Noi am decis sa pasim pe calea batatorita, asa ca am ales Punta Cana ca destinatie finala. Locul este o statiune turistica prin definitie, hotelurile respecta toate standardele mondiale, iar varianta all-inclusive ne-a scutit de o multime de batai de cap. Doar dupa ce am ajuns, ne-am dat seama ca alegerea noastra a fost cum nu se poate mai buna. Sa va povestesc…

Punta Cana este un fel de “zona zero” a Republicii Dominicane. De aici se porneste cam in toate aventurile la care poti lua parte in regiunea asta. Vrei sa inoti cu delfinii? Aici ii gasesti pe cei care organizeaza astfel de activitati. Vrei sa faci scufundari? Tot aici gasesti instructorul, echipamentul si locul potrivit pentru asta. Pentru orice vreti sa faceti si este posibil (si legal) in Republica Dominicana, in Punta Cana veti gasi cu siguranta omul care sa organizeze totul. Trebuie sa fiti atenti la un aspect foarte important: daca iesiti in afara zonei de all-inclusive, bunurile si serviciile pe care le veti gasi sunt scumpe si supraevaluate.

Ceva talent actoricesc? De pus in practica!

Ceea ce am observat este ca preturile produselor nu prea sunt afisate. In general, esti taxat in functie de modul in care arati, asa ca este bine sa exersati talentele actoricesti si sa va prefaceti profund mirati atunci cand vi se spune un pret pentru un trabuc, de exemplu. Apropos de trabuc, cel mai bine este sa va consultati cu ghizii inainte de a cumpara unul. Cei mai multi comercianti au marfa de calitate medie sau slaba si s-ar putea sa regretati dupa aceea. Nu conteaza daca fumati sau nu. Daca vreti o amintire si va ganditi la un trabuc, neaparat consultati-va cu ghidul inainte!

Locul unde muzica este limbaj universal

Sigur ca am plecat de acasa cu gandul (as putea spune chiar fixatia) la un program non-stop de plaja si baie in ocean, dar, odata ajunsi, ne-am dat seama ca e pacat sa nu ne bucuram de farmecul localnicilor. Ne-au cucerit, pur si simplu! Canta, danseaza, zambesc si sunt veseli oriunde ar fi. Oamenii din Republica Dominicana sunt un spectacol prin ei insisi, optimismul lor este molipsitor, te incarca cu atat de multa energie…! Iar muzica… cum sa va spun, e asa, ca aerul, pluteste mereu in jurul tau, te provoaca si te seduce, te binedispune si te antreneaza intr-un “joc” ritmic si necontrolat (efectiv se miscau singure J) al picioarelor- fie ca sunt pe plaja, sub masa unui restaurant, sau in fata unui raft de magazin.

Muzica te (mai) trezeste din amorteala zilelor de “lost in paradise”. Dar, cand e gata vacanta, tot pierdut in edenul Republicii Dominicane ramai…hasta la proxima verano (pana la urmatoarea vacanta).

Oye!

Republica Dominicana

Republica Dominicană oferă un mix de cultură, istorie, peisaje şi distracţie. Aici puteţi admira tot felul de activităţi pe care nu le mai găsiţi nicăieri în altă parte. De exemplu, dansul balenelor cu cocoaşă.punta cana

Tot în Republica Dominicană se află cel mai mare lac din Caraibe, Enriquillo, care este şi cel mai jos punct de pe orice insulă oceanică de pe glob (39 metri sub nivelul mării). Este şi singurul lac cu apă sărată din lume care este locuit de crocodili.

BINE DE ȘTIUT

La plecare din țară, schimbați banii în dolari americani. Pentru localnici, paritatea dolar euro este de 1:1. Vă recomandăm să nu vă plimbați singuri pe străzi. Deși siguranța nu este o problemă, este bine să fiți precauți.

IDEAL DE VIZITAT

În lunile octombrie și mai cantitățile de precipitații sunt semnificative, astfel că este bine să se evite planificarea vacanțelor în aceste perioade. Între lunile iunie și noiembrie există probabilitate crescută de apariție a uraganelor, deci ar fi bine să consultați, înainte de plecare, prognoza meteo locală.dominicana

Capitala: Santo Domingo

Moneda: Peso Dominican

Clima: tropicală