Redeschiderea turismului #RestartVacanteAntistres

Cu gandul la vacanta

Redeschiderea turismului!

Acum mai bine de un an, evenimentele, ieșirile cu prietenii, excursiile și vacanțele au fost puse în așteptare, iar turismul a avut în mod special de suferit, fiind un domeniu bazat pe ideea de explorare și călătorie. Cu toții am luat o pauza de la petreceri, concedii sau chiar de la muncă, limitând, cât am putut, interacțiunea față în față.

Însă încet-încet lucrurile au început să se îmbunătățească. Pe masură ce restricțiile s-au relaxat, am facut o scurtă excursie de o zi, apoi una peste weekend, în țară, iar acum, când multe destinații în care visam să mergem sau să ne întoarcem s-au redeschis, dăm restart la vacanțele #antistres.

Acum putem călători (aproape) liberi în locuri precum: Spania, Grecia, Portugalia, Malta dar și alte câteva destinații mai exotice, precum: Dubai, Republica Dominicană, Seychelles, Kenya, Maldives sau Mexic. Spunem “aproape”, deoarece, pentru unele țări încă este necesar să îndeplinim anumite condiții, pentru a intra și a ne bucura de ce are de oferit.

Pe site-ul https://www.mae.ro/, găsim toate informațiile actualizate cu privire la condițiile de călătorie pentru toate destinațiile dorite.

Spania

Spania

Datorită obiectivelor turistice, climei și poziției geografice avantajoase, Spania este o destinație des vizitată. În timpul verii, la fel ca majoritatea turiștilor, putem să ne petrecem vacanța la plajă, pe ţărmul Mării Mediterane, iar în restul anotimpurilor să vizităm monumentele istorice şi să admirăm arhitectura orașelor. Ne bucuram de redeschiderea acestei destinatii, deoarece, acum, putem savura mâncăruri tradiționale, cum ar fi paella sau tortilla de patatas și degusta vinuri catalane.

Grecia

Grecia

O țară cu o istorie și cultură bogată, oameni ospitalieri, mâncare bună și plaje de vis cu apă albastră. Ce ne putem dori mai mult?

Tocmai acestea sunt motivele pentru care Grecia este una dintre cele mai râvnite destinații de vacanță, înregistrând anual milioane de turiști mulțumiți și fericiți.

Fie că alegem să facem un concediu romantic în doi, sau un sejur cu prietenii și familia, Republica Elena oferă zeci de posibilități pentru a avea o vacanță de neuitat.

Portugalia

Portugalia

Pentru cei care seara caută cel mai bun loc pentru a se pierde în nuanțele de portocaliu, roșu, mov și roz, Portugalia este destinația potrivită. Aici putem admira unele dintre cele mai spectaculoase apusuri în ocean.

De asemenea, putem vizita Palatul Sintra, straduțele pitorești, orașul Porto și putem participa la diferite festivaluri.

Atmosfera, relieful spectaculos și vegetația luxuriantă o să ne facă să nu mai dorim să plecăm de acolo.

Malta

Malta

Malta o țară insulară mică, care privită de pe mare, din depărtare, arată ca un castel de nisip. Aceasta are de oferit multe surprize mari. Aici găsim un amestec arabo-italiano-britanic, foarte apreciat de turiști. Poate fi un loc romantic, cu plimbări pe străduțe înguste, printre clădiri de vis, din calcar de culoarea mierii, sau o destinație colorată și veselă pentru toată familia.

Dubai

Dubai

Fiind unul dintre cele mai cosmopolite orașe din lume, Dubaiul poate să ne ofere o experiență cu adevărat memorabilă. Indiferent dacă e vorba de malurile Canalului, de Burj Khalifa, deșertul mirific sau peisajele urbane magnifice, această destinație inspiră un sentiment luxuriant de posibilitate și inovație.

Republica Dominicană

Republica Dominicana

Cu ritmuri caraibene de bachata și merengue, gusturi exotice și resorturi de lux, Republica Dominicană ne-a cucerit. Fiind de o frumusețe aparte, cu peisaje spectaculoase și păduri tropicale, această destinație se numără printre favoritele pasionaților de excursii montane dar și a celor ce preferă scufundările. Pe scurt, o experientă completă!

Seychelles

Seychelles

Plaje cu nisip alb, apă turcoaz și vegetație bogată în palmieri și alți arbori tropicali. Seychelles este un adevarat paradis al culorilor. Aici ne putem bucura atât de soare, dar și de Victoria. Un orășel micuț, dar curat și plin de clădiri coloniale bine intreținute. De asemenea, redeschiderea acestei destinatii ne permite sa facem multe activitati. Spre exemplu sa mergem într-un tur bine ghidat, unde putem să ne bucurăm de flora și fauna unice.

Kenya

Kenya

Kenya este o țară magnifică, parcă ruptă de realitatea noastră, cotidiană, unde întâlnim o lume total diferită. Aici găsim o mulțime de parcuri naționale și rezervații, unde putem întâlni unele dintre cele mai exotice animale și plante. Unde mai punem că este o destinație mai mult decât ideală pentru safari.

Maldive

Maldive

Redeschiderea unui paradis cu ape cristaline, turcoaz și aromă de nucă de cocos, ne bucura. Cred că așa ar spune si fanii insulelor Maldive. Este o destinație de vis, iubită de multă lume. Tocmai de aceea, nenumărați oameni o realeg ca destinație de vacanță în fiecare an.

Mexic

Mexic

Mexicul este renumit pentru multe lucruri în lume, de la zonele turistice frumoase, cum ar fi: Mexico City, Acapulco, și Cancun, plajele unice, ruinele mayașe și aztece misterioase, la  mâncarea delicioasă. Aici putem savura tacos, fajitas, burritos, ardei iuți, fasole, roșii și porumb. Vom găsi platouri excelente cu legume, fructe de mare și carne.

Îți place ce facem? 📝😃

Urmărește-ne în social media! 👇

Friends, Follow, Subscribe!

 

Articole recomandate