Portugalia este cea mai vestică țară europeană și este visul oricărui turist. În Portugalia nu veți întâlni prețurile din Marea Britanie sau Germania, și nici aglomerația din Franța sau Turcia. Portugalia are ce oferi oricărui turist: și celor care preferă să descopere arhitectura orașelor, și pasionaților de peisajel rurale deosebite, dar și celor care vor pur și simplu să se bucure de soare și de mare. Mai exact ocean. Oceanul Atlantic, acolo unde valurile sunt atât de jucăușe încât îți vine să te apuci de surf. De altfel, coastele sale sunt recunoscute în întrega lume drept unele dintre cele mai bune locuri pentru a face surf. Portugalia include și două grupuri de insule ale Atlanticului: Insulele Azore și Insulele Madeira.

tramvai
Historical yellow tram in front of the Lisbon cathedral, Alfama, Lisbon, Portugal

Portugalia e bine de străbătut cu mașina, sau cu trenul rapid, căci e păcat să ratați peisajele uimitoare și orășelele fascinante prin coloritul inedit. Și nu vorbim doar de Lisabona și Porto, ci și de alte bijuterii istorice precum Coimbra, Braga, Evora, Sintra, sau luxoasele stațiuni din Triunghiul de Aur, Estoril și Cascais.

Atunci când veți încerca preparatele tradiționale portugheze, trebuie să știți că localnicii apreciază în mod deosebit condimentele și mirodeniile precum piri-piri, piperul negru, scorțișoara și șofranul. Gastronomia portugheză este caracterizată de combinațiile inedite de condimente, adeseori puternice și deosebit de aromate. Fiecare oraș din Portugalia are vinul său propriu (în frunte, binențeles, cu celebrul vin de Porto), prăjituri și brânzeturi tradiționale. Cele mai gustoase specialități se găsesc în orașele Porto și Pinhel.

BINE DE ŞTIUT

Majoritatea străzilor din Lisabona sunt înguste şi construite în pantă. Din acest motiv poate fi dificil să vizitaţi oraşul pe jos, ar fi bine să optaţi pentru mijloacele de transport în comun pentru a vă deplasa.beaches portugal

IDEAL DE VIZITAT

Portugalia își aşteaptă turiştii pe tot parcursul anului. În timpul verii, temperaturile sunt destul de ridicate, dar nu produc disconfort termic. Iernile sunt blânde, fără temperaturi sub limita îngheţului.

Capitala: Lisabona

Moneda: Euro

Clima: mediteraneană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.