Olanda este una dintre puținele țări din lume al căror teritoriu se află preponderent sub nivelul mării. Olanda este însă faimoasă mai degrabă pentru diversitatea de soiuri de lalele pe care le cultivă și le exportă în toată lumea- dar ceea ce puțini știu e că, de fapt, din Țara Lalelelor vine 75% din productia de flori din lume, pentru impresionantul număr de mori de vânt- 1.000 funcționale acum, peste 10.000 în trecut, sau pentru faptul că locuitorii preferă bicicletele drept principal mijloc de transport- sunt de două ori mai multe biciclete decât mașini.amsterdam

Totul în Olanda nu doar pare, ci este mult mai…bio. Pornind de la însăși de la faptul că laptele obținut de la cele peste un milion de vaci de rasă este considerat cel mai bun de pe piața europeană. Și terminând cu aproape paradoxalul fapt că Amsterdam, capitala, este un oraş deosebit de curat, oamenii având un respect total pentru mediul înconjurător și pentru…iepuri- numărul lor e impresionant, spun turiștii.

Bucătăria olandeză este simplă. Oamenii preferă legumele, lactatele și cerealele, mai puțin carnea. Spre deosebire de noi, principala masă a olandezilor este cina, care se servește în jurul orei 18.

BINE DE ȘTIUT

Olandezii sunt cei mai înalți oameni din lume. Inclusiv femeile , a căror statură impozantă depășește frecvent 1.70 m. Tot ei se deplasează preponderent cu bicicleta. Din acest motiv, nu veţi experimenta ambuteiaje de maşini, ci…de biciclete!

IDEAL DE VIZITAT

Verile olandeze sunt răcoroase, fără a avea temperaturi inconfortabile. Reţineţi că diferenţele dintre temperaturile diurne şi cele nocturne sunt destul de mari. Iernile sunt blânde, cu temperaturi care scad destul de rar sub limita îngheţului. Vântul suflă mai mereu, deşi rafalele deranjante sunt rare.lalele

Capitala: Amsterdam

Moneda: Euro ß

Clima: temperat-oceanică

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.