Mexic – Vis sau….realitate?!

Vacante exotice

Image result for mexic

O zi de noiembrie…Ploaie. Torențială de-a dreptul…Trafic, zgomot, mult zgomot, agitație. Multe! Mult prea multe…Și zilele mele de concediu erau prea multe! Nefolosite! Iți vine sa crezi?! 15 zile. Cinsprezece…și trebuia să profit de ele într-un fel sau în altul, nu-i așa?!

-Evident! (obișnuiesc să-mi răspund singur), și…o fac adesea! În fine..spuneam că trebuia să profit cumva de aceste zile, să-mi reîncarc bateriile, să mă pregătesc în avans de noul an care urmează! Tocmai de asta am luat o decizie, impulsivă, mă rog, nu chiar atât de impulsivă, cu aproximativ o săptamână înainte. Bineînțeles, cum un bărbat nu ia niciodată o decizie singur, nu am vrut să fac eu excepția!

Deci…am discutat și cu Ioana, actuala iubită și viitoarea mea soție. Un lucru pe care îl avem în comun: cu siguranță faptul că iubim să călătorim…Stai! Și pasiunea pentru America: în special statele din America Latina. Bun! Și cum Ioana, ca orice femeie care se ”respectă” urmărește telenovele, care a fost primul gând care ne-a trecut prin minte?! Exact! MEXIC!! VIVA MEXICO!

Lucrurile s-au desfășurat alert, iar o săptămână aproximativ mai târziu, ajungeam în MEXICO! Mai exact CANCUN!

WOW! Sincer nu-mi venea să cred…era prea ireal ca să fie REAL! ÎNSĂ, ERA! ERA ADEVĂRAT! SOARE, MARE, NISIP FIN, MUZICĂ BUNĂ, RITMURI ALERTE, DANS, COCKTAIL, hmmm…și…pasiune, multă pasiune (se cunoaște că popoarele latine sunt mai ”caliente”).

Ce am făcut efectiv acolo?

Practic eu și Ioana ne-am relaxat, ne-am bucurat de soare, mare, peisaj….tot! Voiam să cuprindem cu privirea MAI mult decât Mai MULT! Și am reușit! Am vizitat numeroase plaje, însă, poate fi dezamăgitor, dar…nu am putut face un clasament..am fost impresionați de TOATE! Și când spun toate…mă refer la ”Las  Perlas”, ”Juventud”, „Linda”, „Langosta”, ”Tortugas”,”Caracol „ si ”Chac-mool„, unele dintre ele fiind situate extrem de aproape de bulevardul Cancun și de Paseo Kukulkan .

Delfinii, Muzeul Subacvatic: Impresie? W O W!! Mai vreau? Mai vrem? Categoric!

Și-ți spune asta o persoană care urăște, de fapt detestă complet rutina, și îi place să-și petreacă viața într-un mod dinamic . Undeva în peninsula YUCATAN, a luat naștere, acest incredibil Muzeu (denumit și MUSA). O mie și una de sculpturi, și totul sub apă !!

Am copilărit, alături de alți copii: delfinii! Am înnotat alături de ei! Am îmbrăcat costumul de înot, RAPID (căci trebuie să mărturisesc …eu personal, nu mai aveam răbdare). I-am atins, le-am simțit textura…puțin neobișnuită, însă cu care ne-am obișnuit atât de repede! Am fost înconjurați de pești micuți și…..rechini! DA! Bine, să fiu sincer pui de rechin!

Image result for musa mexico

ȘI…puțină istorie, pentru cei mai curioși?!

Ei bine…da! Noi suntem, puțin mai curioși…puțin mai mult! Explorează ruinele mayase de la Chichen Itza și Tulum. Nu cred că nu ești tentat/ă! De ce?! Simplu! Nu cred că vrei să ratezi șansa de a vedea cele mai vechi ruine mayase din lume.

Itza este parte a Patrimoniului Mondial UNESCO și cuprinde mai multe statui Chac-mool și clădiri importante: El Castillo, una din cele mai cunoscute piramide din Mexic. Tulum, la doar o jumătate de oră la sud, este o opțiune mai bună pentru cei presați de timp. Tulum, conține mai multe structuri unice, pe lângă zidurile înalte și largi, cel mai vizibil fiind Templul Frescilor cu ale sale sculpturi si reliefuri interesante. Nu rata asta!

Partea noastră favorită-mancarea

Pico de gallo (în traducere –  ciocul cocoșului): RRRR! Îmi lasă gura apă! E simplu, super simplu! Roșii, ceapă, ardei iute, coriandru. Preparare?! Mai simplu!: toate cele de mai devreme, tăiate cubulețe, amestecate! Și OLE! Poate fi degustat alături de nachos sau chiar tortilla! Buen provecho!(Poftă bună!).

Enchiladas: Adaugă chilli! Clasic, simplu, elegant: tortillas de porumb umplute cu o amestec  pe bază de carne acoperite cu un sos făcut dintr-un amestec de roșii și chilli și apoi copt. Acest preparat provine de la maiași, dar a fost preparat după sosirea spaniolilor în peninsula Yukatan.

Image result for mancare in mexico

Ps: Nu am terminat să-ți povestim experiența noastră…însă se face târziu…Totuși, sperăm  să arunci o privire măcar la o parte din ce ți-am povestit și poate…realizezi și tu ca noi: UNEORI E NEVOIE DE O PAUZĂ! Uneori aici, alteori acolo, însă nu uita un lucru: NU TE UITA PE TINE!

La fel cum nici noi nu am făcut-o.

Cu drag,

Un cuplu tânăr, plin de dorința de a descoperi ”NOUL”,

Ioana și Alex.