Mauritius înseamnă soare, nisip extraordinar de fin, apă de un albastru ireal, cât vezi cu ochii. Este visul oricărui iubitor al exoticului și al luxului, nu degeaba e la ”celelalt capăt al lumii”. Căci da, este adevărat, veți face (aproape) o eternitate cu avionul până acolo! Și mai mult ca sigur vă va costa pe măsură, însă, se știe, destinația este una de cinci stele, cu SPA-uri de lux, cluburi de golf, bungalow-uri din sticlă așezate chiar în apă, sau quiet pool-uri care se ”revarsă” în mare. Nimic nu e prea mult când e vorba de răsfăț turistic!mauritius

Pe lângă soare, plajă, scufundări sau sporturi nautice, Mauritius este preferată și pentru escapadele în natură. Deși cei mai înalți munți nu depășesc 1000 de metri altitudine, crestele lor sunt ascuțite și abrupte, ceea ce le face perfecte pentru escaladă.

Mauritius nu are o limbă oficială, este ceva ce se numeșe ”creola de Mauritius”, însă poate fi la fel de bine și urdu, sau hakka. Puteți vorbi liniștiți cu localnici însă engleză sau franceză, pentru că istoria i-a învățat: insula a fost, pe rând, colonie olandeză, franceză, britanică.

BINE DE ȘTIUT

Niciodată nu deranjați o procesiune religioasă află în desfășurare. Deși localnicii sunt deosebit de toleranți cu turiștii, există anumite lucruri pe care le vor considera ofensatoare.

Este recomandabil să aveți în bagaj soluții anti-țânțari și medicamente împotriva malariei.mauritius beach

IDEAL DE VIZITAT

Țara poate fi vizitată în orice lună din an. Temperaturile medii vara sunt de 25 de grade Celsius, în timp ce iarna coboară spre o medie de 20 de grade. Cum sezonul turistic de vârf este în decembrie și ianuarie, stațiunile vor fi deosebit de aglomerate în această perioadă.

Capitala: Port Louis

Moneda: Rupie mauritiană

Clima: tropical

VEZI OFERTELE!