Măsuri luate de Guvernul Egiptean pentru a sprijini industria turismului

Nu există nici o îndoială că Turismul este una dintre cele mai afectate industrii din focarul Coronavirus COVID-19. Situația a escaladat la nivel mondial, guvernul egiptean a implementat măsuri stricte pentru controlul răspândirii virusului. Deciziile luate de guvernul egiptean au dus la o serie de repercusiuni economice, dar prioritate a rămas ca siguranța oamenilor și a turiștilor să fie pe primul loc. Egiptul a suspendat toate zborurile internaționale către și dinspre țară până la o notificare ulterioară. Cu toate acestea, spațiul aerian egiptean a rămas deschis și limitat la zborurile de intrare care sosesc pentru a transporta pasageri către destinațiile lor, în cazul în care turiștii, deja în Egipt, doresc să își continue programul. Ministerul Turismului și Antichităților a asigurat facilitarea oricăror probleme legate de plecarea turiștilor, făcând legătura cu Ministerul Aviației Civile și diferite ambasade în acest sens. Orice turist care dorește să stea în Egipt a primit o extindere a vizei lui.

Guvernul egiptean lucrează pentru atenuarea efectului Coronavirusului asupra acestui sector vital. Președintele Abdel Fattah El-Sisi a emis mai multe directive prezidențiale care vizează sprijinirea turismului în timp ce protejează drepturile lucrătorilor de-a lungul crizei.

Măsuri sanitare și de dezinfectare a hotelurilor, muzeelor ​​și siturilor arheologice
Hotelurile și stațiunile din Egipt sunt supuse unui proces obligatoriu de igienizare și dezinfectare sub supravegherea Ministerului Turismului și Antichităților, în coordonare cu Asociația Hotelurilor din Egipt. Ministerul Turismului și Antichităților a emis instrucțiuni pentru a închide toate restaurantele, piscinele, cluburile de noapte și spa-urile din toate hotelurile, păstrând servicii limitate pentru oaspeții din interior și reducând prezența zilnică a lucrătorilor la hoteluri cu 50%. Hotelurile din patru guverne turistice: Luxor, Aswan, Marea Roșie și Sinaiul de Sud nu au voie să primească noi oaspeți, până nu sunt instruiți, în timp ce rata de ocupare a hotelurilor din restul regiunilor este limitată la 25%.
În ceea ce privește muzeele și siturile arheologice din Egipt, acestea au fost închise începând cu 23 martie 2020, până la o notificare suplimentară, iar în acest timp are loc un proces complet de igienizare și dezinfectare.

Experiența Egiptul de acasă

Ministerul Turismului și Antichităților a lansat o campanie online pe site-urile sale web și pe platformele de socializare sub titlul „Experimentează Egiptul de acasă”, postând zilnic tururi virtuale și tururi ghidate în unele muzee și site-uri arheologice din Egipt, împărtășind aceste minuni cu oamenii care stau acasă.
În plus, Ministerul a aprins Piramida lui Khufu cu un mesaj adresat poporului egiptean și oamenilor din întreaga lume care le cere să rămână acasă și să rămână în siguranță. De asemenea, a onorat și a mulțumit celor care lucrează la prima linie pentru a proteja toată lumea și a lupta împotriva Coronavirusului.

 

Repornirea turismului

Turism intern:

15 mai 2020: Prima etapă, cu maxim 25% din capacitatea totală a hotelului

1 iunie 2020: Operare la maximum 50% a capacității hoteliere.

Turism extern:

1 august 2020: Egiptul te așteaptă!

Cerințe de funcționare a hotelurilor, care doresc să funcționeze

Acestea trebuie să solicite un audit, în conformitate cu liniile directoare de sănătate și siguranță vehiculate de Asociația Hotelurilor Egiptene. Când hotelul trece procesul de revizuire și inspecție, i se acordă un certificat de sănătate și securitate care se reînnoiește în fiecare an. Fiecare hotel este obligat să aibă o clinică și medic la fața locului, care lucrează în coordonare continuă cu Ministerul Sănătății și Populației.

Măsuri preventive în unitățile hoteliere

  • Capacitatea camerei nu trebuie să depășească doi adulți (un copil în camera familiei). Toate hotelurile sunt obligate să furnizeze echipamente de protecție personală pentru angajați și oaspeți (instrumente de dezinfectare și sterilizare – măști – mănuși .. etc.).
  • Încărcarea maximă a ascensoarelor este limitată la 50% din capacitate.
  • Asigurarea unei bune ventilații în toate zonele.
  • Semnele de conștientizare trebuie amplasate în întreaga unitate descriind modalități de prevenire a răspândirii infecției.
  • Sunt interzise petrecerile sau nunțile în hotel, precum și toate tipurile de activități nocturne.
  • Toate cazinourile pot funcționa cu 50% din capacitatea totală, asigurându-se că toate echipamentele de protecție personală sunt utilizate.
  • Alocarea unui mic hotel (sau etaj hotelier) în fiecare stațiune pentru carantină de cazuri minore, necritice și suspecte.

Găzduirea oaspeților
Procedurile de check-in pentru oaspeți trebuie efectuate în format electronic sau cu pixuri de unică folosință.

Sterilizarea bagajelor oaspeților se face înainte de a intra și a ieși de la hotel.

Măsurarea temperaturii oaspeților de fiecare dată când intră în unitate, în zona de primire și în diverse zone în permanență.

Curățarea tuturor zonelor publice în mod regulat.

Tratarea cu atenție a persoanelor care suferă de boli cronice și a persoanelor cu vârsta peste 65 de ani.

Postarea acestor măsuri pe site-ul hotelului pentru a informa oaspeții despre ele înainte de sosire.

Cerințe pentru restaurante:

Se interzice complet serviciul de tip bufet.

Se interzice narghileaua.

Este obligatorie luarea temperaturii oaspeților restaurantului.

Este obligatorie păstrarea unei distanțe de nu mai puțin de 2 metri între mese și 1 metru între fiecare persoană și alta la masă, ținând cont de faptul că mesele de familie mari sunt cu maximum 6 scaune. Se folosesc tacâmuri de unică folosință (pe cât posibil).

Vor fi poziționate sterilizatoare și șervețele de sterilizare pe fiecare masă.

Servicii de piscină și plajă

Întreținerea și dezinfectarea periodică a piscinelor și utilizarea concentrației maxime de clor (5 mg / L) și brom (10 mg / L) au permis neutralizarea virusului COVID-19. Curatarea zonei din jurul plajei și bazinului, inclusiv mese, punte, scaune, sezlonguri, ustensile, etc., după ce au fost utilizate de fiecare oaspete, precum și după sfârșitul timpului de rulare.

Se păstrează o distanță obligatorie de cel puțin doi metri între sezlonguri.

Plaje și piscine
Curațarea suprafețelor la fiecare oră, dezinfectarea completă a zonei de gimnastică după ce a fost folosită de oaspeți, separarea dispozitivelor și prevenirea dușurilor din sala de sport.

Jacuzzi, saune, aburi și ședințe de masaj

Curățarea și dezinfectarea tuturor băilor din interiorul sălii de gimnastică în fiecare oră și închiderea locurilor de duș atașate sălii de sport. Vizitatorii din afara hotelului nu au acces!

Servicii de supraveghere internă și spălătorie
Curățarea camerelor zilnic, urmând instrucțiunile Ministerului Sănătății și Populației.

Curățarea și sterilizarea tuturor suprafețelor atinse în fiecare oră în locuri publice și toalete publice, folosind dezinfectanți aprobați de Ministerul Sănătății și Populației.

Curățarea camerelor cu grijă după plecarea oaspeților.

Utilizarea unei mașini cu aburi pentru dezinfectarea mobilierului și a țesăturilor.

Curățarea cârpelor murdare și a șervețelelor de piscină la o temperatură ridicată și dezinfectarea chiuvetei după finalizarea procesului de spălare zilnic.

Schimbarea așternuturilor zilnic.

Eliminarea în siguranță a deșeurilor.

Activități turistice – scufundări:

Sterilizarea echipamentelor prin imersarea acestuia într-o soluție de înălbitor (clor) la o concentrație de 10%.

Se impun restricții asupra numărului de pasageri pe barcă, fără partajarea niciunui echipament pe parcursul călătoriei.

Asigurarea unui antipiretic la bordul iahturilor și la sediul unității și luarea temperaturii pasagerilor.

 

Articole recomandate