Îți răsună des în cap ”Marrakesh, come to Marrakesh”, pe melodia celor de la Goombay Dance Band, sau versurile Jessicai Jay, ”fell in love with you watching Casablanca”? E clar, ai nevoie de un concediu! Dacă e în Maroc, cu atât mai bine.maroc

Marocul este țara unde totul se negociază, de la sticlele cu apă din magazine, până la biletele de autobuz. Acest obicei face parte din farmecul locului, deși este neobișnuit pentru europeni. Negustori înăscuți, marocanii vor încerca să obțină cât mai mulți bani de la turiști pentru produsele pe care le vând. Nu dați înapoi și intrați în jocul lor!

Cel mai bun loc unde să vă testați aptitudinile este bazarul din Marrakesh, unul dintre cele mai mari din lume. Sfatul nostru este să puneți în bagaj și o geantă goală pentru că sigur nu veți pleca cu mână goală din bazar.

Înainte de bagaj și de rezervarea vacanței, însă, interesați-vă când e Ramadanul. Nu de alta, dar s-ar putea să nu aveți ce mânca în timpul zilei- cel puțin de la răsăritul pânp la apusul soarelui, când marocanii nu au acest obicei, de a mânca…sau de a bea. Deci nu au nici energie să servească turiștii, așa că închid magazine, restaurante, piețe, și le redeschid noaptea, când începe agitația pe străzi.

BINE DE ȘTIUT

Religia este un subiect extrem de sensibil și este bine să nu faceți comentarii legate de credințele localnicilor sau de practicile lor. Și să vă acoperiți trupul, binențeles, ca în orice țară musulmană.

Sub nici o formă nu consumați apă de la robinet pentru că nu este potabilă. Întotdeauna alegeți apa îmbuteliată. Dacă sunteți pe stradă și nu aveți de unde cumpăra, puteți încerca unul dintre sucurile de fructe pe care vi le prepară comercianții pe loc.marrakech

IDEAL DE VIZITAT

În general, în Maroc sunt temperaturi caniculare în cea mai mare parte a anului. Orașele pe care ar fi mai bine să le vizitați în timpul verii sunt Tangier sau Rabat. Fiind pe malul oceanului, briza mai atenuează un pic din disconfort. Iarna este foarte plăcută, cu temperaturi care scad rareori sub 10 grade celsius.

Capitala: Rabat

Moneda: Dirham marocan

Clima: subtropicală