Malta este una dintre cele mai mici țări din lume, dar și una dintre cele mai dens populate. Cu toate acestea, Malta are extrem de multe de oferit turiștilor care o vizitează. În primul rând, aici veți găsi templele de la Hagar Qim, considerate cele mai vechi clădiri din lume- au peste 5000 de ani. Capitala Maltei, Valletta, este un oraș fortificat aflat (în întregime!) în patrimoniul UNESCO, unde veți descoperi sute de monumente, toate concentrate într-un spațiu relativ mic. Deci nu aveți cum să săriți peste partea de vizitat obiectivele turistice, vă veți împiedica, efectiv, de ele!malta

Și dacă istoria nu vă atrage, cu siguranță ”tradițiile” mai noi vă vor încânta: cum să ajungeți în Malta și să nu vizitați cetatea Mdina, fortul Ricasoli sau „Fereastra Azură” de pe insula Gozo, acele locuri magice unde s-au filmat scene din „Game of Thrones”? Există și un tur turistic exact pe acest traseu, binențeles! Sau, dacă sunteți pasionați de filmele ”clasice”, veți găsi cu siguranță plăcere în a (re)vedea peisaje din Popeye Marinarul, Gladiatorul, sau Contele de Montecristo.

Un lucru mai puțin cunoscut despre Malta este că, pe întreaga suprafață a țării, nu există nici o pădure. Mai mult, pe nici una dintre cele șapte insule ale țării nu există munți sau râuri.

Mâncarea tradițională malteză este mai mult…rustică, asemănătoare cu ceea ce suntem noi obișnuiți în România- cârnați, plăcinte, foitaje cu umpluturi. Sigur, putem să le spunem pastizzi și să mai menționăm și un exotic lampuki pe post de pește, important e să gustați din toate!

IDEAL DE VIZITAT

Deși e considerate țara cu cea mai bună climă din lume, rămânem la ideea noastră: cea mai bună perioadă pentru a vizita țara este în extra sezon, toamna și primăvara. Ecuația teritoriu mic + caldură mare + turiști + plaje puține dă ca rezultantă o probabilitate mare de nervi în concediu. Pe de altă parte, dacă aveți plajă privată la resortul unde sunteți cazați, ar putea fi cea mai magică vacanță de vară din viața dvs.! Atenție, în timpul iernii vântul este puternic și sporește senzația de frig.st julians

BINE DE STIUT

Ca și în Cipru, se conduce pe partea stângă! Faptul că a fost colonie britanică se simte însă în continuare mult mai intens decât în Cipru, poate și fiindcă independența a venit târziu, în anii 60: în Malta întâlnești la tot pasul (în)semne ale Coroanei, iar populația vorbește fluent o engleză impecabilă- e, până la urmă, limba oficială, alături de malteza (o să o auziți foarte rar).

Dacă nu aveți curaj să conduceți ”invers”, e oricum indicat de toți ghizii să optați pentru transportul în comun- autobuzele leagă toate punctele importante ale Maltei. Luați abonamente de o săptămână, nu bilete zilnice, binențeles. Și, foarte important, înarmați-vă cu răbdare: străzile sunt înguste, autobuzele și stațiile multe, deci timpul de parcurgere a 30 de km poate fi și de două ore!

Capitala: Valletta

Moneda: Euro

Clima: mediteraneană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.