Malta – unicul muzeu in aer liber din Europa!

Asezata in mijlocul Marii Mediterane, intre continentul african si peninsula Italiei, Malta– tara arhipeleag, atrage anual peste un milion si jumatate de turisti, in ciuda suprafetei reduse.
Cele sase insule, din care trei nelocuite, sunt considerate
unicul muzeu in aer liber al Europei.

malta bun
Cu 7000 de ani de istorie si un potential natural unic, insulele malteze reprezinta pe piata turistica o destinatie pretentioasa, dar si foarte atragatoare. Ca si o curioazitate, orasul La Valleta are cea mai mare concentrare de monumente istorice din lume, si este un oras intrat in patrimoniul mondial UNESCO. Din departare Malta, arata ca un “ castel de nisip” datorita rocilor de calcar galben, de aici derivand si numele de insula de miere.

Atunci cand vizitati Malta nu puteti rata celebra Grota Albastra, o pestera intr-un perete de stanca la care se poate ajunge doar cu barca dupa ce traversati un arc natural de piatra. Este locul ideal pentru scufundarile care pot fi facute pentru a descoperi fauna si flora marina specifica Marii Mediterane.

d399f57b16d77e0cd43bf6ce969bc322In ultima vreme Malta s-a dezvoltat tot mai mult, astfel ca turismul a devenit unul dintre domeniile de activitate cu o contributie semnificativa in economie. Maltezii stiu sa profite din plin de toate oportunitatile punandu-si in valoare vestigiile istorice si culturale.

In final , desi am vorbit despre Malta ca si destinatie de vacanta, prin noi puteti alege orice alta locatie, si va asiguram ca acea destinatie va in top pentru ca vom avea grija sa va simtiti bine in ea.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.