kuala lumpur

Malaezia oferă contrastul dintre strălucirea uluitoare a orașelor și cele mai vechi păduri tropicale din lume. O îmbinare între China și India, între tradiții și temple hinduse, și luxul resorturilor de pe plajă, și simplitatea localnicilor care umblă desculți chiar și în orașele mari.

Indiferent cât de exigent sunteți, Malaezia va reuși să vă satisfacă toate cerințele. Ei, bine, fie, aproape toate! Există și unele restricții de care e bine să țineți cont. Spre exemplu, pe plaje este obligatorie purtarea costumului de baie întreg. Dar ce mai contează această mică restricție, când ajungeți pe o plajă care arată exact ca în screen saver-ul acela paradisiac pe care îl aveți pe laptopul de serviciu, cu plaja lungă, acoperită de nisip alb-alb și (pare) fin ca mătasea, palmieri peste tot și apă atât de curată că se văd recifii de corali desprinși parcă din curcubeu…Ei bine, aceea e Insula Langkawi și nu e singura exact așa din Malaezia!

De mâncat, e bine să o faceți exact cât știți că ”duce” stomacul dvs., mai ales că felurile de mâncare gătite la colțul străzii nu sunt dintre cele mai ușor de digerat- și aici nu vorbim doar de multitudinea de condimente pe care le folosesc…chinezii și indienii în gastronomie. Căci mâncarea tradițional malaeziană e scumpă la vedere (nu și la preț, veți constata că prețurile sunt decente chiar și în Kuala Lumpur). Însă vă recomandăm să faceți o cură ”intensă” de fructe exotice, de fapt de fructe de-ale locului, precum nuca de cocos- atât mâncată, cât și băută, are un gust cum nu veți găsi în multe locuri în lume!


BINE DE ȘTIUT
Este de preferat să aveți mereu cu dumneavoastră o umbrelă sau o pelerină de ploaie.
În lăcașurile de cult este bine să vă acoperiți umerii, brațele și picioarele. Cam tot adică.
Întotdeauna atunci când salutați un localnic, strângeți-i mâna și la sosire și la plecare. Femeile și bătrânii se salută printr-o înclinare a capului.

IDEAL DE VIZITAT
Cea mai bună perioadă este între iunie și iulie pentru coasta de Est (din noiembrie până în ianuarie cad precipitații abundente) și între ianuarie și februarie pentru Vest (între lunile aprilie și mai plouă torențial). Temperaturile și umiditatea sunt ridicate peste tot și pe tot parcursul anului, atingând frecvent 30 de grade Celsius.

Capitala: Kuala Lumpur
Moneda: Ringgit
Clima: caldă, umedă și ploioasă

VEZI OFERTELE!