Lay-over în Kuala Lumpur

Doar 12 ore

Atât am stat în Kuala Lumpur. Dar a fost suficient cât pentru o dragoste la prima vedere, mai ceva ca în filme. În filmele noastre de călători împătimiţi. Numai în ultimul an am fost în şapte ţări şi 20 de oraşe. Ştiţi care a fost numitorul comun pentru toate? Tocmai sentimentul acela de „coup de foudre” pe care îl ai când trăieşti destinaţia cu toate simţurile! Noi doi, spre exemplu, simțim că suntem în vacanță atunci când explorăm, când fiecare colț de stradă și fiecare priveliște nouă ne face să absorbim pe deplin cultura locală.

Pas cu pas

Pășim în capitala Malaeziei, Kuala Lumpur. Drumul nostru începe pe aeroportul international, sau, pe scurt, KLIA, un adevărat hub regional, construit precum un mall. Avem shopping, restaurante, zone de relaxare, ce să mai, un adevărat centru de distracție! Totuși, mărimea este ceea ce îl face și foarte aglomerat.

Primul exercițiu de răbdare începe cu o oră de stat la coadă la vize, împreună cu alți turiști, localnici, persoane în tranzit. Aeroportul este bine structurat, cu multe conexiuni spre centrul orașului. Atenție la terminalul pe care ajungeți, spre oraș se pleacă din terminalul 1!

Noi am ales taxiul, deoarece era destul de ieftin și am avut posibilitatea de a vedea mai mult din acest oraș minunat. Cost aproximativ : 70 ron dus. Taxiurile se iau de la parter, din zona sosiri și toate sunt autorizate de statul Malaezian.

Părăsim aeroportul și începem să descoperim de ce Kuala Lumpur este o destinație populară: cladiri moderne, trafic ordonat, sisteme de transport moderne şi eficiente. Prima oprire este într-un loc de unde se vede cartierul financiar. Ce priveliște! Șoferul ne explică, fluent şi relaxat, cum s-a dezvoltat orașul în ultimii zece ani și cum a ajuns un centru financiar regional.

Următoarea oprire se face la Petronas Twin Towers, cu siguranță un landmark al orașului! Multă vreme, aceste clădiri au fost cele mai înalte din lume. Stăm aproximativ o oră, realizăm pozele de rigoare și „absorbim” pe cât de mult se poate din viața orașului.

O altă destinație interesantă este cartierul chinezesc

Aici stăm o perioadă mai lungă. Începem sa străbatem aleile înguste, pline de comercianți, standuri de mâncare și turiști rătăciți. Ce contrast! Parcă îți vine să te pierzi pe aceste alei, să explorezi, să absorbi totul. Aceasta este esența continentului asiatic. Noul şi vechiul se îmbină într-un mod pe care numai aici poți să îl întâlnești. Popasul nostru se apropie de sfârșit. Ne urcăm din nou în taxi și lăsăm orașul în urmă. Seara, luminile dau naștere unor noi priveliști şi unor (complet!) noi experiențe. Dar asta o lăsăm pentru altă dată…. 😉

Mulțumim Kuala Lumpur, ne vom întoarce în curând!

 

Rezervati online pe www.ztour-travel.ro sau sa cereti o oferta personalizata!

Articole recomandate