Japonia este țara respectului, a onoarei și a disciplinei. Este locul unde nu sunt probleme cu parcările, trenurile nu întârzie, iar speranța de viață este cea mai mare din lume.

Diferențele culturale, educaționale, de perspectivă față de europeni sunt semnificative. Un exemplu: în Japonia nu este politicos să lăsați bacșiș. Dacă o veți face, totuși, să nu vă mire dacă vor alerga chelnerii după dumneavoastră ca să vă înapoieze banii.

Un alt exemplu de diferență de….gândire: dacă ceva poate fi automatizat, japonezii vor opta pentru această variantă, în detrimentul angajaților umani. Veți întâlni la tot pasul distribuitoare automate, de unde puteți cumpăra aproape orice, de la hârtie igienică la mâncare. Japonezii sunt mari consumatori de pește, fructe și cafea.

Niponii sunt superstițioși. De exemplu, se evită folosirea numărului 4 deoarece este simbolul morții. Sunt des întâlnite situațiile în care lifturile nu opresc la etajul 4 al clădirilor.

BINE DE ȘTIUT

La intrarea în grupurile sanitare din restaurante veți găsi perechi de papuci, pe care trebuie să îi purtați atunci când intrați. Sub nici o formă nu reveniți în restaurant cu acei papuci în picioare.

Niciodată nu oferiți bețișoarele dumneavoastră altei persoane! Acest lucru este permis numai după incinerarea morților.

IDEAL DE VIZITAT

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Japonia este primăvara, datorită temperaturilor calde și plăcute, dar și pentru că în această perioadă înfloresc faimoșii cireși japonezi. Vara este excesiv de cald și există multă umiditate în aer. Din această cauză, în lunile august și septembrie țara este măturată frecvent de taifunuri și cicloane tropicale.

Capitala: Tokyo

Moneda: Yen

Clima: mixtă

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.