Istanbul – vazut prin ochii Dianei Barcuteanu

Calatoresc  in Istanbul de mic copil si pot spune ca inca nu am apucat sa savurez toata frumusetea acestui oras, cultura acestuia.

Istanbul este un oras plin de culoare, de un farmec aparte. Inca de la prima vizita te face sa te indragostesti de traditiile pe care le are, de cladirile, de cafenele stradale pline de bunatati traditionale si de oamenii locului.

De-a lungul timpului, vizitand acest oras, am reusit sa bifez o serie de obiective turistice. Am reusit sa explorez orasul la pas, cu metro, cu taxi, cu barca si pot spune ca peisajele oferite sunt mirifice!

Ca si obiective turistice in Istanbul recomand cu multa caldura:

Centrul Istoric

Aici se afla Hagia Sofia si Moscheea Albastra – istorie vie retraita prin vizitarea acestor locuri speciale atat pentru oamenii locului cat si pentru noi, turistii.

Palatul  Topkapi;
Dolmabache Palace;
Piata Taksim;
Stramtoarea Bosfor

Unde merita efectuata o minicroaziera. Am admirat mereu casele situate pe malul Bosforului. Despre acestea se spune ca sunt casele unde se filmeaza serialele turcesti si a ca apartin unor celebritati;

Podul Galata

Fa o plimbare pe pod si o sa vezi multi pescari localnici care isi respecta traditia si ies la pescuit inca din zorii zilei, iar la subsolul podului sunt multe cafenele si restaurante cu specific pescaresc;

Galata Tower

Turnul care lumineaza in timpul noptii in diverse culori si care ofera o priveliste de neuitat! La baza acestuia se afla o cafeana Lavazza, unde poti savura o cafea delicioasa, cat se asteapta la rand pentru a urca in turn.

Grand Bazar;
Bazarul cu mirodenii;
Moscheea Ortakoy si cartierul; Camlica Hill; Parcul Emirgan;

Recomand plimbarile prin Istanbul. Vei descoperi magazine luxoase, dar si  magazine accesibile pentru orice buzunar, restaurante traditionale, vanzatori ambulanti, vei ramane indragostit de tot ceea ce inseamna Istanbul.

Ca si mancare si locuri de servit masa, recomand:

Iskender Kebab – este locul meu preferat cu mancare traditionala, preturi accesibile si o atmosfera foarte faina.

Hafiz Mustafa –  merita sa incerci traditionalele baclavale, cafeaua turceasca, ceaiul si rahatul!

Emilia Cafe – este un loc desprins din basme!

Trebuie neaparat sa incerci  covrigul cu susan si miere care il gasesti la tot pasul datorita vanzatorilor ambulanti care il vand cu 1 lira turceasa;

Recomand cu multa caldura vizitarea acestui oras.

Mereu exista un loc nou, un obiectiv turistic pe care nu ai apucat sa il vizitezi pana acum; o mancare tradtionala pe care nu ai apucat sa o savurezi! Eu vizitez de fiecare data cand merg in Istanbul centrul istoric si imi savurez cafeaua la Hafiz Mustafa. Consider ca am facut o traditie cu aceste lucruri. Iar pentru cateva zile cat stau in Istanbul pot spune ca sunt un om am locului!

Istanbul ramane un oras preferat pentru mine

Aici revin de ficare data cu multa emotie, mult entuziasm si multa dorinta de cunoastere a noului, care cu siguranta in Istanbul exista!

 

Rezerva online pe www.ztour-travel.ro sau sa cere o oferta personalizata!

Articole recomandate