Islanda este țara cu cea mai mică densitate a populației din Europa, poate și datorită faptului că teritoriul ei este plin de vulcani activi și de izvoare geotermale. Islanda este una dintre puținele țări din lume care își asigură necesarul de energie aproape exclusiv din surse geotermale.capitala irlandei

O altă curiozitate a Islandei este că locuitorii ei se îmbracă cu haine ”de stradă” numai când merg în vizite. În restul timpului, pentru micile cumpărături zilnice, islandezii merg la magazin în pijamale. Pentru că este una dintre cele mai pașnice țări din lume, țara nu are armată, iar polițiștii nu sunt înarmați. Nici locuințele sau mașinile nu se încuie. Nu de alta, dar la o populație de 325.000 de locuitori și un teritoriu de puțin peste 100.000 de km pătrați, oamenii se cam știu între ei.

Și, da, Islanda este acea revelație a Campionatului Mondial de fotbal din 2016, când a ajuns până în sferturile de finală, învingând Austria și Anglia și făcând egal cu Portugalia- campioana.

Islandezii apreciază foarte mult mâncarea preparată din carne de rechin, gătită cu untură de pește. Nu pare foarte atractivă pentru restul europenilor, dar este vitală pentru ei, deoarece compensează lipsa de vitamina D pe care nu o pot sintetiza din cauza lipsei radiațiilor solare. Cu toate acestea, Islanda este considerată țara cu unul dintre cele sănătoase stiluri de viață din lume. Și nu fiindcă nu mai există niciun McDonalds (s-au închis toate în 2009), ci datorită consumului de pește proaspăt și de produse lactate.islanda

Bine de știut: Toate plățile se fac cu cardul. Nici măcar vânzătorii de ziare nu acceptă banii cash!

Dacă intenționați să faceți excursii pe ghețarii sau pe vulcanii din Islanda, nu este obligatoriu să aveți echipament special de cățărare luat de acasă. Se poate închiria la fața locului.

IDEAL DE VIZITAT

Clima este răcoroasă pe tot parcursul anului, temperaturile nefiind mai mari de 15 grade Celsius în timpul zilei. Aveți în vedere că din mai până în octombrie zilele sunt deosebit de lungi, aproape continue, iar, începând cu luna noiembrie, se instalează noaptea polară.

Capitala: Reikjavik

Moneda: Coroana islandeză

Clima: temperată (deși este extrem de aproape de Cercul Polar)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.