Care sunt primele cuvinte care vă vin în minte când spuneți ”Irlanda”? Iată o întrebare la care majoritatea turiștilor răspund invariabil cu: Guinness, whiskey, Sfântul Patrick, spiriduși, legende, pistrui, distracție.ilanda

Adevărul este că irlandezii sunt un popor vesel și plin de viață, sunt oameni care știu să se distreze. Și da, în Irlanda se produce unul dintre cele mai apreciate soiuri de whiskey din lume. În timp ce în toată Europa procesul de distilare era folosit pentru obținerea parfumului, călugării irlandezi îl foloseau pentru a obține whiskey. Dar nu orice fel de whiskey, ci faimosul Jameson.

Tot irlandezii sunt cei care au inventat procedeul prin care se obține la fel de celebra bere Guinness. Se spune despre ea că are un conținut atât de ridicat de fier, încât este recomandată celor care tocmai au donat sânge. Cercetătorii americani chiar au descoperit că o halbă de Guinness pe zi este echivalentul, pentru sănătate, al unei aspirine și ajută la prevenirea atacurilor de inimă.

Este foarte bine că berea neagră are beneficii pentru sănătate, s-ar putea spune că e o compensație pentru mâncărurile grele și consistente ale irlandezilor. Spre exemplu, unul dintre felurile apreciate de locuitori este Colcann-ul, adică piure de cartofi, varză fiartă, bacon, ceapă și unt, totul acoperit cu pesmet.sea

BINE DE ȘTIUT

Moneda folosită în Irlanda este Euro, nu Lira Sterlină. Luați în bagaj un adaptor pentru prize cu trei pini, în caz contrar nu veți putea alimenta absolut nimic!

Când comandați o halbă de bere în baruri, trebuie să achitați imediat și nota de plată. Ospătarul nu vine să colecteze banii.

IDEAL DE VIZITAT

Precipitațiile sunt frecvente în Irlanda în orice sezon, deci este bine să fiți echipați corespunzător pentru o ploaie venită din senin. În general, temperaturile sunt plăcute, rareori depășesc 20 de grade Celsius.

Capitala: Dublin

Moneda: Euro

Clima: temperat oceanică

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.