Iordania, o destinație de neuitat

iordania

Noi, Z-Tour, am călătorit în Iordania, în liniștita țară a Orientului Mijlociu, pentru a-ți aduce ȚIE, o serie de informații utile, menite să te incite și să te atragă. Călătoria pe care am realizat-o a fost pentru clienții noștri în speranța că îi vom ajuta să descopere CEEA ce merită cu adevărat trăit și totodată una din importantele valori ale vieții: cultura. Considerăm că atunci când o persoană călătorește, ea evoluează.

În continuare ne dorim să îți transmitem câteva emoții, care sperăm a fi pozitive, referitoare la trăirile pe care noi înșine le-am experimentat în Iordania… și cine știe, poate vei alege să le experimentezi și TU. Prin urmare, îți vom povesti experiențele noastre, care sperăm să reușească să te incite și să te facă să-ți dorești mai mult.

Am făcut o baie în Marea Moartă, am gustat apa și da , într-adevăr gustul era mai mult decât sărat, însă evident și inevitabil te ținea la suprafață. Deci ne-am dat seama: nici măcar nu trebuie să știi să înoți! Sarea o face pentru tine, LA PROPRIU! Însă de când am început acest topic referitor la Iordania, am realizat că am vorbit de Marea Moartă, însă nu este chiar atât de ”mare”, ci, defapt este un ”lac”? Îți amintești că ”sarea te învață să înoți”?

Ei bine…. tocmai din acest motiv, din cauza salinității foarte crescute, în acest mediu nu există plante și animale. Probabil ești curios/curioasă să afli mai multe, poate cauți cu disperare să te pierzi în necunoscut, poate preferi ”VECHIUL”, nu ”NOUL”, poate vrei mai degrabă să simți, decât doar să privești… POATE…POATE…POATE, vrei atât de multe…

Te-ai obișnuit să fi restrictiv cu tine însuți… e momentul să nu o mai faci! Vrem să-ți oferim CE E mai BUN, pentru că NE PASĂ de TINE. Și pentru că vrei toate aceste lucruri, poate te gândești că e prea mult, că e greșit… dar nu… așteptările și dorințele tale sunt perfect normale și chiar CONTEAZĂ pentru noi.

Deci, vrei mai mult?! Șim că DA! Am ajuns și la încântătoarea Petra și în Rezervația Naturală Mujib. Am urcat în cel mai hotărât mod în șa, pe niște cai superbi, bine proporționați, agili, de un negru spectaculos de intens, plimbându-ne prin toate locurile uimitoare pe care natura, istoria, situația și însăși VIAȚA ni le-a oferit. Ne place să credem în povești, ne place să creăm povești, ADORĂM să ne dăm frâu liber imaginației, să facem din imposibil-posibil, din ocult, mistic, imaginar, deschis, pur și totodată real.

Ți-am spus toate acestea pentru că, vrem să-ți împărtășim și ție o poveste, care pe noi, personal ne-a atras: se crede că Petra a fost locuită încă din secolul al IV-lea Î.Hr de civilizația arabă nabateană. Totodată aceștia au reuşit să creeze în ultimele secole un regat extins până în Siria, a cărui capitală, renumita Petra, a înflorit de pe urma „comerţului”. Este important să-ți dezvăluim că a fost plasată strategic între pereţii unui canion adânc şi chiar pe ruta caravanelor care aduceau mătăsuri din China, condimente din India şi tămâie din Peninsula Arabiei, convertind Petra într-un oraş bogat și prosper. Locuitorii ei au devenit independenți, întreprinzători, siguri pe forțele lor şi destoinici, știind să exploateze la maximum resursa cea mai importantă: apa.

Caravanele se opreau des , pentru a-şi reface fortele după traversarea deşertului şi, indiferent de perioada din an, găseau apa -însăși ”VIAȚA”, colectată şi conservată în cisterne adânci săpate în stâncă.

Traian, împăratul romanilor cucereşte în 106 e.n. Regatul Nabateean şi îl anexează Imperiului Roman, ca parte a provinciei Arabia. În secolul al VI-lea, teritoriul cade sub stăpânirea arabilor, iar şase sute de ani mai târziu cruciaţii construiesc la Petra un fort. Urmează inevitabil ”declinul”, în acest caz al oraşului provocat încă din secolul al III-lea de rapida dezvoltare a Palmirei (Siria) ca nou centru pe ruta caravanelor.

Ți-am spus toate aceste idei, deoarece am simțit că ne potrivim: și TU ești o persoană dornică să învețe, să se dezvolte, să caute, să simtă, să trăiască. Ne-ar face plăcere să continuăm, și am vrea să o facem prin a-ți spune mai multe lucruri, să sfârșim prin a-ți împărtăși mai multe idei, mai multe trăiri, opinii, experiențe… pe scurt vrem sa-ți TREZIM ceea ce știm că tu defapt ai: ”SENSIBILITATE” pentru frumos.

Următoarea întâmplare s-a desfășurat relativ repede, ne-am dorit cu tot dinadinsul să vizităm ”Ammanul”-capitala Iordaniei, să ne pierdem în istorie, în străduțele înguste, pietruite, pline de povești. Am avut ocazia să vizităm diverse atracții care ne-au făcut să simțim într-un mod atât de natural ”pulsul vieții” din Arabia, ne-au făcut să ne regăsim pe noi prin alții, ne-au ajutat să vedem dincolo de CEEA ce se poate vedea, ne-au făcut să dorim mai mult,atât de la noi înșine cât și de la viață.

Astfel că, după cum îți povesteam, ne-am dorit să continuăm, am ajuns și la Wadi Rum, în Aqaba, o atracție naturală uimitoare, preferata turiștilor. Pereții roșiatici ai munților și ai stâncilor uriașe ne-au fermecat, iar pentru o secundă aproape că am avut vaga impresie că visăm!

Petrecând un timp sub soarele arăbesc, dogoritor, am simțit inevitabil dorința arzătoare de a ne răcori în valurile neastâmpărate din Golful Aqaba, unde am închiriat un ski-jet și am avut parte de câteva senzații tari, pentru că de ce să nu fim sinceri?! Iubim ADRENALINA! Și tindem să credem că o iubești și tu. Cum tot ceea ce e frumos se sfârșește mult prea repede, probabil intuiești deja: povestea se aproprie final.

Ceea ce vrem să-ți spunem defapt e că, am ajuns acasă, în ospitalierul și binecunoscutul Cluj-Napoca, relaxați, detașati cu gânduri frumoase, mult mai pozitivi și în plus cu un bogat bagaj cu amintiri speciale, cu adevărat speciale! Dintotdeauna am fost sinceri și considerăm că pe lângă acea parte sensibilă, avem și o parte rațională. Deci îți putem recomanda într-un mod cât se poate de franc și obiectiv și ȚIE Iordania, o destinație de vis, bogată în istorie, cultură, emoții, sentimente și trăiri cât mai diverse.

Vrei să ai parte și tu de o experiență similară?  Verifică ofertele noastre pentru Iordania Click aici!

Articole recomandate