Grecia are una dintre cele mai lungi coaste din lume, aproape 14.000 de kilometri, iar acest lucru înseamnă că țara este o plajă aproape continuă. Ceea ce este paradoxal, însă, este că Grecia are relieful format din munți și dealuri în proporție de 80%. Fie și numai atât, și este un motiv suficient pentru a o vizita. Natura a fost extrem de generoasă cu grecii, relieful deosebit pe care îl are țara, dar și așezarea geografică, le oferă cel puțin 250 de zile însorite pe an. Nu e de mirare că Grecia este una dintre destinațiile de vacanță favorite ale europenilor.grecia

Putem spune, fără să greșim, că fiecare piatră pe care călcăm în Grecia este încărcată de istorie. De exemplu, ”insula soarelui”, Rhodos, este locuită încă din Epoca de Piatră și până azi. Și tot din străvechi timpuri până în zilele noastre e valabilă ideaa că puteți merge în concediu în Grecia de zeci de ori pe an și să nu vă plictisiți. Multitudinea de insule unde vă puteți petrece vacanța lasă impresia că sunteți mereu în altă destinație!

Dacă cehii apreciază berea, grecii nu concep să trăiască fără cafea. Ei pot prepara cafeaua în feluri în care mulți dintre noi nici nu știam că se poate. Gastronomia grecească are o caracteristică principală foarte importantă: se prepară foarte repede! Mâncarea grecească este foarte bine condimentată, dar nu neapărat iute, iar elementele forte ale preparatelor sunt produsele naturale și proaspete (măsline, ceapă, plante aromatice culese din livada proprie, pește și fructe de mare pescuite în aceeași zi) folosite. Gastronomia greacă are puternice influențe turcești și italiene.

BINE DE ȘTIUT

Dacă ați avut ghinionul să primiți o amendă de circulație în Grecia, ea nu se poate achita pe loc, ci trebuie să mergeți la oficiile Trezoreriei pentru a o achita.

Dacă nu aveți haine potrivite pentru vizitarea lăcașurilor de cult (mănăstirile ”suspendate” de pe stâncile din Meteora), veți primi la intrare eșarfe sau șaluri cu care să vă acoperiți.coffee

IDEAL DE VIZITAT

Grecia oferă temperaturi prietenoase pe tot parcursul anului, deși iernile sunt destul de umede, iar verile tind să fie extrem de călduroase în zona Atenei și insulele din sud- Creta, Rhodos, Cicladele, etc. Aici, temperaturile pot fi ușor inconfortabile în luna august, cu maxime și de peste 42 de grade Celsius.

Capitala: Atena

Moneda: Euro

Clima: mediteraneană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.