Franța este destinația preferată de turiștii din întreaga lume. Peste 80 de milioane de oameni vizitează țara în fiecare an, fie că aleg orașele cosmopolite, fie că vor să se bucure de peisajele rurale, de câmpurile de lavandă, sau de dealurile de unde se culeg strugurii pentru faimoasa șampanie.beautiful paris

Deși mulți turiști aleg, pe bună dreptate (da, este cu adevărat unul dintre cele mai frumoase și romantice orașe din lume), Parisul drept destinație de vacanță/city break, trebuie să știți că în Franța sunt peste 250 de stațiuni montane unde se poate practica schiul. Numai în Statele Unite sunt mai multe!

Franța este sinonimă cu rafinamentul, cu delicatețea, cu bunul gust și cu plăcerea de a trăi. Francezii știu să se bucure de micile plăceri ale vieții și au perfecționat până la rang de artă acest ”joie de vivre”. Există, de exemplu, în Paris o cafenea unde prețul produselor comandate este mai mic dacă spuneți ”bună ziua” și ”vă rog”.

BINE DE ȘTIUT

A intra sau a ieși dintr-o încăpere fără să saluți este un gest de mare impolitețe pentru francezi și se vor simți lezați personal.lavanda land

IDEAL DE VIZITAT

Cea mai uscată regiune în timpul verii este sudul Franței, precipitațiile sunt puține și temperatura este plăcută. În general, în Franța temperaturile sunt plăcute, indiferent de anotimp. Mediile anuale diurne nu depășesc 25 de grade în luna iulie și nici nu scad mai mult de 6 grade în luna ianuarie.

Capitala: Paris

Moneda: Euro

Clima: temperată

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.