Finlanda este una dintre cele mai nordice țări ale lumii și, din cauza apropierii atât de mari de Cercul Polar, majoritatea populației este concentrată în partea sudică a țării. Statul nordic este cunoscut drept ”țara celor o mie de lacuri”. Ceea ce puțină lume știe este că în Finlanda sunt aproape 200.000 de lacuri, și acesta este un lucru foarte bun, având în vedere numărul extrem de mic de râuri care străbat țara. ice age

Poziționarea geografică are un impact direct asupra climei din această țară. Trebuie să aveți în vedere că în regiunile sudice, acolo unde iernile sunt considerate mai blânde, zăpada acoperă pământul din noiembrie până la sfârșitul lui aprilie și că, în timpul nopților, temperaturile ating frecvent -30 de grade Celsius.

Din cauza verilor scurte, finlandezii nu pot cultiva prea multe legume, astfel că bucătăria tradițională se bazează pe preparate din carne și lactate. Însă bucătarii compensează la capitolul inventivitate și originalitate. Neapărat trebuie să încercați Silakat, o specialitate preparată din hering pe care oamenii locului o apreciază în mod deosebit. Deși denumirile mâncărurilor sunt greu de pronunțat și nu par foarte apetisante, vă asigurăm că merită să încercați bucătăria tradițională finlandeză fără nici un fel de rezervă!

BINE DE ȘTIUT

Dacă vă deplasați cu autoturismul în Finlanda, fiți foarte atenți la indicatoarele rutiere, nu le ignorați, nu râdeți. Chiar există avertizări cu privire la zonele populate de elani și reni!

De asemenea, țineți minte: finlandezii sunt oameni deosebit de discreți și nu apreciază manifestările de afecțiune în public.portul din helsinki

IDEAL DE VIZITAT

Statistic, cea mai călduroasă lună a anului este iulie. Temperaturile medii ajung la 22 de grade. Ca perioadă, cea mai bună pentru vacanță este mai-septembrie, când temperaturile sunt de minimum 15 grade Celsius ziua.

Capitala: Helsinki

Moneda: Euro

Clima: subpolară

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.