elvetia

Elveția este una dintre țările europene fără ieșire la mare. O parte semnificativă a teritoriului este ocupată de munții Alpi, însă populația este concentrată în zonele de platou. Recunoscută la nivel mondial pentru faptul că apreciază neutralitatea în orice fel de conflict (armat sau nu), Elveția este și țara cu unul dintre cele mai ridicate niveluri de trai din lume.

muntele elvetiei

Odată ajunși în Țara Cantoanelor, fiți siguri că sunteți într-unul dintre locurile din Europa cu cel mai curat aer. Elvețienii pun mare preț pe protejarea mediului înconjurător și asta se vede peste tot în țara lor, care are peisaje uluitoare și orașe deosebit de atractive.

Elvețienii se mai laudă și cu feluri extraodinare de ciocolată, brânzeturi fine și ceasuri de lux- cele mai exacte din lume, umblă vorba J. Ce să zicem, au dreptate, dacă ne uităm la statistici: cea mai mare cantitate de ciocolată din lume per cap de locuitor, peste 20 de kilograme pe an, este consumată de elvețieni,

ciocolata elvetiana

Bine de știut: elvețienii mănâncă ținându-și mâinile și coatele pe masă. Ei consideră ca fiind nepoliticos să stai cu mâinile în poală atunci când ești la masă.

Este bine să încheiați o asigurare medicală înainte de a pleca în vacanța în regiuni montane, și în special dacă practicați și sporturi de munte/iarnă predispuse accidentărilor, orice zi de spitalizare vă poate goli serios buzunarele!

IDEAL DE VIZITAT

Clima Elveției este blândă, fără extreme sau ”răbufniri” violente de fenomene meteorologice. În funcție de tipul de vacanță preferat, puteți merge în Elveția în orice perioadă a anului.

Capitala: Berna

Moneda: Franc elvețian

Clima: mixtă