Egiptenii sunt una dintre cele mai vechi civilizații din lume, astfel că atracțiile turistice sunt la tot pasul. Pe lângă faimoasele situri arheologice și arhitectura deosebită a clădirilor, Egiptul este ajutat și de natură pentru a le oferi străinilor vacanțe de vis.egipt

Egiptul are ieșire la Marea Mediterană și la Marea Roșie, despre care se spune că e cea mai caldă mare din lume.

Țara este străbătută de cel mai lung fluviu din lume, Nil, o parte din teritoriul ei este acoperită de deșertul Sahara, altă parte de deșertul Liban. Vizitarea oazelor din cele două deșerturi este o experiență ce trebuie neapărat trăită măcar o data în viață.

BINE DE STIUT:

Dacă vă doriți să vedeți piramidele, Marele Sfinx și alte minunății istorice, nu vă luați vacanță în fermecătoarele stațiuni de la Marea Roșie, precum Hurghada sau Sharm el-Sheih, ci mai degrabă optați pentru a vă caza undeva în zona Cairo-Giza, pentru că acolo sunt toate. Puteți opta chiar pentru cazare în istoricul port Alexandria, leagănul civilizației, aflat la 225 de km de Cairo. Însă, atenție, dacă sperați să vedeți Farul, a 7-a minune a Antichității, să știți că ea s-a scufundat o dată cu Biblioteca și Muzeul din Alexandria.

Singurul obiectiv sit arheologic de care sunteți aproape dacă mergeți la plajă la Marea Roșie este complexul Luxor-Valea Regilor- Templul Karnak. Chiar și așa, o excursie acolo, din resortul de pe plajă, durează o zi întreagă și e extrem de obositoare. E preferabil să luați o croazieră pe Nil din Cairo.hurghada

Este bine să împachetați următoarele: o cremă de protecție solară cu filtru UV ridicat, o trusă de prim ajutor, analgezice și un antidiareic. Apa de la robinet nu e tocmai cea mai bună, iar, dacă aveți un stomac delicat, e suficient să vă spălați pe dinți cu ea, sau să gustați din legumele sau fructele spălate cu ea. Ideal ar fi să puteți strecura în bagaj un filtru de apă, sau să cumpărați suficientă apă îmbuteliată.

IDEAL DE VIZITAT

Puteți vizita Egiptul pe parcursul întregului an. Rețineți că vara temperaturile sunt caniculare, umiditatea este scăzută și aerul este greu de respirat. Iarna este destul de plăcută, temperaturile scăzând arareori sub 10 grade Celsius. La Cairo, iarna, temperatura medie este de 20 de grade, spre exemplu.

Capitala: Cairo

Moneda: Lira egipteană

Clima: subtropicală și tropical deșertică