dubai

Dubai este o destinație perfectă de vacanță pe tot parcursul anului, datorită temperaturilor constant calde și a lipsei aproape totale a precipitațiilor. Orașul este extrem de prietenos cu turiștii, atmosfera este caldă, și la propriu și la figurat- tot ce s-a întâmplat în ultimul deceniu aici a fost mereu extrem de ”hot”, de la dezvoltările imobiliare fabuloase (cele mai înalte clădiri, hoteluri, malluri, pârtii de schi indoor, etc), la târgurile și expozițiile mondiale organizate aici.dubai

Ceea ce trebuie să știți e că Dubaiul este un emirat şi un oraş, capitala emiratului omonim – unul dintre cele şapte care alcătuiesc Emiratele Arabe Unite, alături de Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwain, Ras Al-Khaimah şi Fujairah. 

Ceea ce este important de reținut este că Dubai are câte ceva de oferit fiecărui tip de turist: și aventurierului, și cuplurilor care caută relaxare, și fashionistelor pasionate de shopping. Odată ajunși aici, va fi foarte interesant să admirați două sporturi total neobișnuite pentru noi: cursele de cămile și vânătoarea cu șoimi. Asta pe lângă cele mai scumpe competiții din lume pentru la fel de exclusivistele sporturi golf și echitație.

BINE DE ȘTIUT

Emiratele Arabe Unite, deși este deosebit de deschisă față de turiști, este o țară preponderent musulmană și are anumite restricții. Țineți cont de faptul că este interzis să îi fotografiați pe localnici. Iar hainele doamnelor nu trebuie să fie mai scurte de genunchi pentru a nu-i jigni pe localnici, care sunt extrem de conservatori.

Există o serie de medicamente care sunt interzise în Emiratele Arabe Unite, precum analgezicele şi remediile pentru răceală şi gripă, în special cele ce conţin codeine.sharjah

IDEAL DE VIZITAT

Este recomandat să evitați planificarea vacanței în perioada iulie-august, când temperaturile ating frecvent și depășesc 40 de grade Celsius. Ploile sunt violente, cu rafale puternice, dar de scurtă durată. Datorită așezării geografice, țara este măturată adesea de furtuni de nisip.

Capitala: Abu Dhabi

Moneda: Dirham

Clima: tropicală și deșertică

VEZI OFERTELE!