Cehia este una dintre țările europene fără ieșire la mare, dar care are, totuși, atât de multe de oferit turiștilor. Cehia este țara castelelor, a bisericilor și a cascadelor. Dar Cehia este și țara gastronomiei…suculente. Oamenii locului preferă sosurile de orice fel, așa că, dacă veți comanda friptură la grătar, ea va veni acoperită generos cu sos, chiar dacă acest lucru nu este specificat în meniu. Dacă nu sunteți fani sosuri, e bine să vorbiți cu ospătarul înainte. Un motiv pentru care cehii preferă astfel de mâncăruri este că merg foarte bine cu berea, iar ei sunt cei mai mari băutori de bere din lume!

Cehia este recunoscută și pentru clădirile vechi, extrem de bine conservate și foarte puțin afectate de trecerea timpului, pentru castelele și orașele medievale. Arhitectura spectaculoasă apare efectiv la tot pasul în Cehia, chiar și unde te aștepți mai puțin- în orășele industriale ascunse între munți. în stațiunile balneare.

De asemenea, în Cehia veți găsi unele dintre cele mai frumoase și renumite stațiuni balneare din lume. Aici, pe langa ce le-a dat natura- peisajele deosebite și izvoare termale ale căror beneficii pentru sănătate sunt recunoscute de medici- cehii au dezvoltat și facilități și servicii extraordinare de SPA.

BINE DE ȘTIUT
Cea mai bună modalitate de a vizita orașele din Cehia este folosindu-vă de transportul în comun. Întotdeauna validați biletul de călătorie imediat după ce ați urcat. Iar când traversați strada, așteptați întotdeauna culoarea verde a semaforului pentru pietoni. Dacă nu respectați aceste reguli, veți fi amendat cu siguranță, iar amenzile sunt extrem de mari.

IDEAL DE VIZITAT
Iernile sunt deosebit de friguroase în Cehia, în special în lunile decembrie și februarie. Mai mult, umiditatea din aer este ridicată, astfel că disconfortul resimțit de corp este și mai ridicat. Cel mai bine este să ajungeți în Cehia în perioada mai-octombrie.

Capitala: Praga
Moneda: Coroana cehă
Clima: temperat-continentală

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.