Belgia este, fără doar și poate, inima democrației europene, țara cu trei limbi oficiale, locul cu a doua cea mai mare densitate a populației din Europa.

Belgia este și ”patria ciocolatei”: pralinele, tabletele, bomboanele produse aici sunt unele dintre cele mai bune din lume. Nu există aromă sau combinație de arome și ingrediente pe care ciocolatierii belgieni să nu o fi încercat! Pentru că belgienii sunt cei care au inventat pralina. Fapt pentru care le suntem recunoscători.

Apropos de recunoștință, tot belgienii produc peste 500 de tipuri de bere: de la cea albă, la cele cu arome de toate felurile. De altfel, berea belgiană este recunoscută pentru gustul și aroma deosebite.

Belgia este o țară fără nici un fel de relief montan, câmpiile și dealurile de cel mult 700m înălțime se întind cât vezi cu ochii. Țara are, însă, ieșire la Marea Nordului. Belgienii se mândresc cu orașele medievale deosebit de bine conservate și care merită vizitate. Trebuie spus că în Belgia veți găsi cea mai mare concentrație de castele pe kilometru pătrat din întreaga lume.BINE DE ȘTIUTÎn Bruxelles vă puteți cumpăra un card universal, care vă oferă transport gratuit cu mijloace de transport în comun, acces gratuit la un număr considerabil de muzee și chiar băuturi din partea casei la unele restaurante sau cafenele. Prețul unui astfel de card este de 20 de euro pentru 24 de ore.IDEAL DE VIZITATPuteți vizita Belgia în orice perioadă a anului, dar temperaturi mai plăcute se înregistrează în timpul verii. Atenție, însă, media nu depășește 23 de grade Celsius.Capitala: BruxellesMoneda: EuroClima: temperată

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.