Cuba este o ţară plină de culoare, de muzică şi de ritm, chiar dacă țara încă își revine după anii grei și lungi de izolare și guvernare comunistă. I se spune ”paradisul comunist”, dar, în mod paradoxal, tocmai această (nostalgică) insinuare de interdicție este cea care atrage turiști în capitala Havana, sau, și mai ciudat, în stațiunea Varadero- unde localnicii nu au voie să pătrundă.cuba

Majoritar săraci și ținuți departe de ”minunile tehnologiei”, oamenii locului sunt deosebit de veseli şi unii dintre cei mai buni dansatori de ocazie pe care îi veţi întâlni oriunde în lume. Cubanezii au ritmul în sânge și sunt extrem de calzi. Vor conversa cu orice turist, din simpla plăcere de a interacţiona cu cineva din altă ţară.

Odată ajunşi aici, încercaţi cafeaua şi romul, recunoscut ca fiind cel mai bun din lume de cunoscători. Cât despre cafea, merită fiecare picătură din ceaşcă. Dacă sunteţi fumători, faceţi o excursie până la ţăranii care au lucrat o viaţă pe plantaţiile de tutun şi vă vor rula un trabuc pe loc. Aroma este deosebită.

BINE DE ȘTIUT

În Cuba există două monede diferite: una pentru localnici- Moneda Nacional (MN), și alta pentru turiști- CUC (echivaleaza aproximativ cu 1 dolar). 

Nu există internet decât în anumite locuri (mai mult în Havana) și numai dacă veți cumpăra o cartelă de la unicul furnizor din țară și o veți folosi în terminalele speciale Telepunto. Să nu vă enervați dacă viteza e extrem de lentă, în ciuda banilor mulți dați pe cartelă!

Împachetați și o umbrelă, ploile vin din senin și trec la fel de repede.havana

IDEAL DE VIZITAT

Vă puteți planifica vacanța în orice perioadă a anului, dar vara este perioada cea mai ofertantă din punct de vedere al activităților organizate.

Capitala: Havana

Moneda: Peso cubanez

Clima: tropicală