Clarificare pachete turistice in contextul COVID-19

Stiri si noutati
Dragii noștri,

Ca urmare a avalanșei de informații venite din presă și din toate mediile de comunicare online și offline, precum și a comunicatului emis de ANAT pe tema retragerii contractelor încheiate cu agențiile de turism, înainte de începerea pachetelor de servicii de călătorie, dorim să facem următoarele clarificări:

– In cazul pachetelor de servicii de călătorie către destinații în care nu există restricții de trafic și unde companiile aeriene operează zboruri în regim normal, aeroporturile și hotelurile sunt deschise și nu există alte elemente care să afecteze în mod semnificativ desfășurarea pachetului de servicii de călătorie, călătorii au dreptul legal de a se retrage din contractele încheiate cu agențiile de turism, cu plata unor penalități de încetare calculate conform clauzelor contractuale, în funcție de momentul anulării și cu respectarea prevederilor în 13, alin. 1 și 2 din O.G. nr 2/2018.
– In mod excepțional, în cazul pachetelor de servicii de călătorie către destinații (localități) în care companiile aeriene nu mai zboară, aeroporturile, hotelurile sau obiectivele turistice sunt închise, călătorii au dreptul legal de a se adresa agențiilor de turism în vederea recuperării sumelor plătite, însă fără a beneficia de despăgubiri suplimentar asa cum reiese din Art 13, alin 3 și 4 din O.G. nr 2/2018.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cât și Organizația Mondială a Turismului (OMT) și-au luat angajamentul de a colabora îndeaproape în vederea coordonării răspunsului sectorului de turism la epidemia de Coronavirus, punând accent pe călători și bunăstarea lor.

Ca și până acum, puteți apela cu încredere la noi, pentru a primi informații actualizate, sprijin și consultanță pentru găsirea celei mai bune și mai sigure soluții pentru sejururile deja achiziționate sau pentru cele viitoare.

Z Tour vă garantează că va fi întotdeauna alături de dumneavoastră, garantându-vă sejururi reușite, pentru că lucrăm cu onestitate, fidelitate, tonus, optimism și profesionalism.

Z Tour – Întotdeauna la înălțime! Medicamentul antistres pentru tine!