Cipru este a treia cea mai mare insulă din Marea Mediterană, după Sicilia și Sardinia. Deși țara aparține din punct de vedere geografic de Orientul Mijlociu, Cipru face parte din Uniunea Europeană, astfel că accesul în țară este foarte ușor pentru cetățenii UE. De altfel, Ciprul este una dintre cele mai importante destinații de vacanță din Europa. Datorită peisajelor absolut spectaculoase pe care le oferă, este și una dintre cele mai importante destinații pentru…nunți!

Având în vedere că insula a fost stăpânită de-a lungul timpului de numeroase popoare, gastronomia cipriotă a păstrat ce e mai bun de la fiecare ”suveran”, iar bucătarii au reușit să combine diferitele gusturi și arome. Neapărat trebuie încercată mezedes, cea mai vestită mâncare de pe insulă. Este, de fapt, o gustare preparată din aproximativ 20 de ingrediente, printre care (musai) carne sau pește. Elementul de bază nu este însă carnea, ci numeroasele feluri din care e formată această așa-zisă gustare (se satură minim 2 persoane din ea): măsline, hummus, halloumi, horiatiki, talatouri, sau porgouri. Nu vă spunem ce înseamnă fiecare, vă lăsăm să descoperiți singuri plăcerea unei călătorii (și) a simțurilor!

BINE DE ȘTIUT

În Cipru se conduce pe partea stângă! Fostă colonie britanică, Ciprul este una dintre cele patru state din Europa în care se conduce ”invers”, alături de Marea Britanie, Irlanda și Malta. Tot de la englezi, ciprioții au moștenit prizele cu trei pini, așezați în formă de triunghi, deci luați cu dvs. adaptoare!

Vestea buna e că nu veți întâlni câini comunitari în Cipru. Doar pisici, oriunde întoarceți privirea!

IDEAL DE VIZITAT

Cea mai bună perioadă pentru vacanță este vara, atunci când zilele sunt uscate și călduroase. În timpul iernii, deși temperaturile nu sunt foarte scăzute, umiditatea este ridicată și aduce un plus de disconfort.

Capitala: Nicosia

Moneda: Euro

Clima: subtropicală umedă

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.