china

China este țara extremelor, a contradicțiilor și una dintre cele mai vechi civilizații de pe glob.china

Marele Zid Chinezesc este, de departe, cel mai cunoscut obiectiv turistic al țării. Dimensiunile construcției sunt impresionante – se întinde pe aproximativ 6400 de kilometri. Pe de altă parte, datorită misterului cu care a fost înconjurat secole de-a rândul, Orașul Interzis a urcat rapid în topul preferințelor turiștilor și chinezilor de rând. Construcția se află chiar în centrul capitalei Beijing și are 9999 de camere. A fost clădită așa pentru că 10000 reprezintă perfecțiunea divină în tradiția populară chineză.

Oriunde alegeți să vă petreceți vacanța în China, veți întâlni obiective de vizitat și peisaje de admirat. Armata de teracotă, grădinile din Suzhou, sau fluviul Galben sunt doar câteva dintre ele.

BINE DE ȘTIUT

Limita de bagaje pentru turiștii aflați în China este de două bagaje de mână la clasa I și unul singur la clasa economică. Un bagaj nu trebuie să depășească 5 kilograme.

Este bine să nu aveți bijuterii sau ceasuri scumpe asupra dumneavoastră.

Hainele transparente și rochiile scurte este bine să fie evitate.

IDEAL DE VIZITAT

Cea mai bună perioadă pentru vacanță este septembrie-octombrie, când temperaturile sunt plăcute și precipitațiile sunt puține. Dar suprafața Chinei este imensă și condițiile climatologice sunt deosebit de diferite.china

Ca o condiție general valabilă, verile chineze sunt ploioase, cu temperaturi medii de aproximativ 23 de grade, iar iernile sunt reci, cu temperaturi care coboară frecvent sub 10 grade Celsius.

Capitala: Beijing

Moneda: Yuan

Clima: mixtă

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.