cambodgia

Cambodgia este o țară minunată, marcată de un trecut dureros. Însă încet, încet, regatul asiatic revine în atenția turiștilor din întreaga lume. Și nu fiindcă Angelina Jolie a adoptat un copil de aici, sau fiindcă budismul a devenit parcă o modă, ci pentru că are un soi de magie tristă care aduce lacrimi (de bucurie, culmea) în ochii celor ce se aventurează să o cunoască.cambodgia

De departe cel mai celebru obiectiv turistic de vizitat în Cambodgia este templul Angkor Wat, despre care localnicii cred că este o copie în miniatură a universului. Pentru a fi siguri că nu ratați nici una dintre atracțiile ansamblului de temple din Angkor, sfatul nostru este să porniți spre ele cât de devreme posibil. Locul este imens și este păcat să nu admirați arhitectura, sculpturile și basoreliefurile de aici.

Păcat este să vă opriți doar în capitala Phnom Penh, și să nu treceți și prin Siem Reap, măcar și doar pentru a lăsa peștișorii de la SPA-urile specializate să vă facă pedichiura. Iar dacă peștii au altă destinație decât culinară, aflați că în Cambodgia, tarantulele (da, acei păienjeni mari și veninoși) prăjite sunt un fel de mâncare foarte apreciat.

BINE DE ȘTIUT

Împachetați încălțăminte comodă, cremă de protecție solară și îmbrăcăminte lejeră, din fibre naturale.

Doamnelor le recomandăm să evite hainele transparente și pantalonii scurți.

În interiorul templelor, bărbații trebuie să aibă capul descoperit, iar femeile umerii acoperiți.

IDEAL DE VIZITAT

Cea mai potrivită perioadă pentru vacanță este decembrie-ianuarie, când temperaturile ajung la 30 de grade.beaches of cambodgia

Din mai până în decembrie este sezonul musnic și ploile vor fi torențiale și frecvente. A doua perioadă musonică este din noiembrie până în martie, dar precipitațiile sunt mult mai reduse.

Capitala: Phnom Penh

Moneda: Riel cambodgian

Clima: musonică

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.